Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Mărțișoare muzicale

– Dacă vă permit buzunarele, anul ăsta, de 1 Martie, pe lângă mărțișorul pe care vi-l prindeți la piept, dăruiți-vă și un mărțișor pentru suflet. Cel mai repede ajunge la el muzica. Din câte oferte există, cele mai potrivite cu începutul primă­verii sunt două: A.S.I.A. și André Rieu –

„Ceterașul” inimii – André Rieu

Celebrul violonist olandez André Rieu pare să se simtă acasă în România. Su­netele viorii lui fac minuni. Dacă la concertul de anul acesta, ce se va ține la Cluj, inițial au fost anun­țate doar două repre­zen­tații, solicitările de bilete au fost atât de numeroase, încât organizatorii evenimentului au decis să adauge încă trei repre­zentații, ca să mul­țumească pe toată lumea. Recom­pensă majo­ră pen­tru „zona cla­sică” a melo­ma­nilor ardeleni, mai puțin atrași de muzicile hip-hop și electro, care răsună în marile festivaluri de vară ale Clujului.

Când s-au anunțat, în decem­brie, concertele artis­tului olandez, în doar câteva ore de la punerea în vânzare a biletelor, aproximativ 85% dintre acestea au dispărut. Sunt anunțați chiar și spectatori din alte țări ale Europei, care vor veni să asculte sunetele viorii lui André Rieu, însoțit de cea mai mare orchestră privată din lume, Johann Strauss Orchestra.

Violonistul olandez este con­si­derat un fenomen muzical. A vân­dut în total peste 40 de mili­oane de discuri și a ajuns de 30 de ori pe locul întâi în topurile mu­zi­cale din lume. Alături de Johann Strauss Orchestra (care este alcă­tuită din 60 de muzicieni de ex­cep­ție), el a reușit să renas­că gus­tul pentru vals al lumii actuale, dând satisfacții și ama­torilor de ritmuri moderne. De toate pentru toți…

André Rieu (73 ani) a câștigat peste 480 de discuri de platină, trei premii Classical Brit, pentru „Albumul anu­lui”, și a acumulat miliarde de vizio­nări pe YouTube. Ca atare, este considerat a fi unul dintre cei mai mari artiști ai mileniului. În fiecare an, concertele lui atrag sute de mii de spectatori și înregistrează vânzări ce le depășesc pe cele ale unor vedete ale muzicii pop și rock.

„Concertele mele sunt despre bucurie și dra­gos­te!”, declara André Rieu. „Ar trebui să luăm de­ci­zii în viața noastră cu inima, nu cu capul. Oa­me­nii mă întreabă adesea, «Cum îți alegi progra­mul?» – răspunsul este: cu inima. Îl iubesc pe Jo­hann Strauss, dar sunt fascinat și de Andrew Lloyd Webber sau Bruce Springsteen. Ar trebui să încer­căm să nu ne mai stabilim limite – nu doar în ceea ce privește muzica, ci și în viața noastră, în gene­ral”.

Iar modelul îl oferă chiar el. Concertele lui sunt deopotrivă romantice, dar și antrenante, spectatorii ridicându-se adesea în picioare ca să danseze.

(Concertele de la Cluj au loc în zilele de 28 Fe­bruarie, 1, 2, 3 și 4 Martie a.c., în BT Arena. Per­soa­nele interesate își pot achiziționa ultimele bilete în mod exclusiv din rețeaua Eventim.ro)

Renaștere de primăvară – A.S.I.A.

– Una dintre cele mai iubite trupe de muzică pop feminine își pregă­tește revenirea pe scenă –

Înființată în 1999 și destrămată în 2006, după după șapte ani de succes fulminant, A.S.I.A. se în­toar­ce. O întâmplare fericită le-a de­mon­strat celor patru membre ale trupei că publicul nu le-a uitat, că le iubește și le așteaptă din nou pe scenă. În luna octombrie 2022, Iana Novac (una din compo­nen­te­le trupei) a susți­nut un spec­tacol aniver­sar la Sala Palatului, cu oca­zia împlinirii a 20 de ani de carieră artistică, invitându-le ală­turi de ea pe „toa­te fetele” ce făcuseră parte din trupa A.S.I.A. Succesul a fost nebun. „Am văzut reacţia publi­cului, iubirea lui în momentul în care am urcat pe scenă şi am cântat împreună…. Toată sala era în picioare. După spectacol, am spus: «Cred că ar fi tare frumos să revenim!». Aşa a luat naştere acest proiect. (…) Pentru mine, este o reunire cu totul şi cu totul specială. Sunt extrem de fericită că suntem din nou împreună şi reîncepem această călătorie minu­nată. De fapt, noi conti­nuăm călătoria noas­tră care s-a întrerupt pentru câţiva ani. Ne-am regăsit mult mai mature, mult mai înţelepte. Ne dorim foarte mult să ne bucurăm una de alta şi să bucurăm oamenii cu muzica pe care o facem”, declara Iana Novac la conferința de presă care anunța refacerea trupei.

Florin Ionescu, mana­gerul trupei, a precizat în cadrul aceleași conferințe că fetele lucrează la piese noi. „Deo­camdată, au stat în studio pentru a reface toate piesele lor cunoscute, cu vocile actuale. Nu mai sunt copii, sunt nişte doamne, şi au tras în studio 17 piese care se vor cânta la Sala Palatului, dar lucrăm şi la piese noi”, a declarat el. „Adrian Ordean se va ocupa în continuare de muzica A.S.I.A. şi îşi doreşte să se menţină în plan muzical aceeaşi «linie», dar ceva mai actuală”.

A.S.I.A. revine pe scenă în formula: Anca Neac­şu, Sorana Darclée Mohamad, Iana Novac şi Ane­mona Niculescu. Primul lor concert va avea loc pe 6 martie a.c., la Sala Palatului din Capitală.

(Biletele se găsesc pe enterix.ro sau la Sala Palatului).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian