Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII MARTIE

Foto: Shutterstock

– Luna lui Mărțișor începe pe un ton de veselie cu adevărat primăvăratică. Responsabili pentru această stare de lucruri sunt cei doi benefici Venus și Jupiter, care marchează prima jumătate a lunii. Semn că darurile și afecțiunea oferite de 1 și 8 Martie vor fi primite cu bucurie și cu inima deschisă. Poveștile de dragoste, mai ales cele care se înfiripă acum, au mari șanse să se dezvolte armonios. Saturn, stăpânul timpului și al karmei, părăsește semnul Vărsătorului pe data de 7. Asta ar trebui să ne bucure pe toți, deoarece țara noastră stă sub semnul Vărsătorului, iar Saturn ne-a tot ținut într-o disciplină, din iarna lui 2020 încoace. În Pești, marele malefic Saturn va aduce structuri nete, necesare, menite să imprime ordine la nivelul instituțiilor statale. Odată cu intrarea Soarelui în Berbec, pe 20, data echinocțiului de primăvară, anul astronomic și astrologic guvernat de Jupiter se încheie, predând sceptrul lui Marte, care ne va guverna până la echinocțiul de primăvară din 2024. Sub influența sa, fie ne putem lăsa în voia unor emoții puternice distructive, fie ne putem găsi forța necesară pentru a lua decizii curajoase sau pentru a ne impune, când e cazul. Sfârșitul de lună aduce cu sine plecarea lui Pluton din Capricorn, punând capăt unui interval început în 2010, care le-a afectat multora cariera și statutul social. Pe 26, Marte părăsește Gemenii, intrând în Rac, zodie în care e mult mai conciliant decât în oricare alta –

BERBEC

Stăpânii primăverii

Rareori se întâmplă să ne bucu­răm de prezența celor doi benefici Venus și Jupiter în sem­­nul nostru zodiacal, așa cum e cazul Berbecilor, iar și mai rar ca a­ceas­tă combinație să se petreacă atunci când una dintre aceste pla­nete este și guvernatoarea respec­ti­vului an. De aceea e bine să cele­brați aceste zile cu încărcătură po­zitivă, de care aveți parte până pe 16. Bucurați-vă de viață, manifes­tați-vă cu încredere capacitățile cre­atoare (care vor fi remarcate). Din 20, planeta dvs. stăpânitoare, Mar­te, devine cârmuitoarea noului an astrologic. Energia sa vă va sta la dispoziție, dar aveți grijă să o ma­nifestați controlat, nu im­pul­siv.

BANI: Inițiativele dvs. pot atrage, până pe 16, parteneri de afaceri ca­re dispun de fonduri de care aveți nevoie. Oportunitatea maximă de a semna contracte de asociere începe pe 20, când sunteți secondați de Mercur și Venus.

CARIERĂ: Plecarea lui Pluton din Capricorn, pe 24, pune capăt unor trans­formări care v-au afectat iden­titatea profesională. Tensiunea sca­de, începe bi­lan­țul.

DRAGOSTE: Cuplurile stabile sunt cele care o duc cel mai bine, mai ales până pe 16. Comunicarea devine precisă din 20. Idile noi se pot înfiripa după Luna nouă din Berbec, din 21.

SĂNĂTATE: Entuziasmul nu e la același nivel cu energia fizică, mai ales între 3 și 16, când și mobilita­tea e mai redusă.

TAUR

Prestigiu profesional

Viața socială joacă un rol tot mai important pentru dvs., pe măsură ce vă reîntâlniți cu prieteni vechi ori mai în vârstă și discutați des­pre importanța spiritului de echipă. Pu­teți realiza, de asemenea, cât de rea­liste sunt planurile dvs. de viitor și da­că sunteți pregătiți să le puneți în prac­tică. E bine să învățați de la cei care vă pot pune la dispoziție experiența lor, mai cu seamă în intervalul 3-19. Planeta dvs. guvernatoare, Venus, in­tră în semnul dvs. pe 17 și vă ajută să vă adaptați la accelerarea ritmului vie­ții cotidiene. Aceasta se întâmplă sub influența lui Marte, pe 20, când el de­vine stăpânul acestui an astrologic.

BANI: Până pe 6, puteți lua cele mai bune decizii, semnând contracte care au toate șansele să dureze o bună bu­cată de vreme. La mijlocul lunii ar fi contraindicat să acționați în urma unor informații neverificate, primite de la cunoscuți.

CARIERĂ: Din 24 vă puteți aștepta la o promovare sau creștere a influ­en­ței profesionale, mai ales dacă până pe 7 primiți o recunoaștere oficială a efor­turilor și calităților dvs.

DRAGOSTE: Din 17, Venus vă ac­centuează puterea de seducție, așa de tare încât pe final de lună ar pu­tea să se simtă atrași de dvs. chiar și unii pri­eteni.

SĂNĂTATE: La mijlocul lunii există riscul să faceți infecții urinare, căci rinichii nu funcționează prea bine.

GEMENI

Bună reputație

V-ați cam săturat de tensiunea și ritmul alert pe care vi-l impune Marte, care stă în semnul dvs. încă din august 2022. Dar dacă faceți încă un efort, mai ales la în­ceput de lună, veți ob­serva cum re­pu­tația dvs. se conso­lidează și diverși oa­meni încep să vină să vă cea­ră sfatul. Mai ales acei Ge­meni, care au tre­cut printr-un proces de în­vățare în ul­ti­mele șase luni, își vor da sea­ma cât de utile le sunt cunoș­tințele dobândite.

BANI: Începeți să vă mobilizați pen­tru a găsi noi surse de câștig, în­ce­pând din 26. Ideile dvs. pot fi fe­za­bi­le, cu condiția să le aplicați cu răbdare.

CARIERĂ: În Februarie se poate să fi avut niște reprezentări nerealiste cu privire la posibilitatea de a ajunge în fruntea ierarhiei. Reveniți cu picioarele pe pământ în perioada 3-19, când discuțiile cu șefii vă pot lămuri cu privire la oportunitățile reale care există.

DRAGOSTE: În cercul dvs. de pri­e­teni apar persoane pe care le con­siderați atrăgătoare. Dacă e să în­cepeți o poveste de amor, ea ar debuta sub auspicii bu­ne până pe 16. De regulă e bi­ne să păstrăm doar prie­te­nia, dar de astă dată ea poate sta la baza unei relații serioase.

SĂNĂTATE: În a doua jumătate a lunii vă vine tot mai greu să vă ab­țineți de la bunătăți, mai ales de la dul­ciuri.

RAC

Marte vă dă foc

Țineți-vă bine! Nici nu trece bine Marte la cârma noului an astrologic și astronomic (pe 20), că intră în zodia dvs., și anu­me pe 26. Cu ajutorul său vă puteți depăși timiditatea, pu­teți trasa limite și demara pro­iecte perso­na­le îndrăz­ne­țe. Mai ales că nu mai sunteți blocați nici de Pluton în Ca­pricorn, care indica limite im­puse de parteneri. Vă ajută și in­tra­rea lui Sa­turn în Pești, pe 8, care vă face să ins­pirați celorlalți încre­dere în cu­noștințele și în capacitățile dvs. Tot Saturn vă poate îndemna să căutați să plecați la studii în străi­nă­tate. Dacă sunteți mânați de nevoia de-a vă completa cunoștințele, și nu doar de ambiție, acest demers se va do­ve­di folositor.

BANI: Grăbiți-vă să semnați con­trac­tele pe termen lung până pe 2. Ele vor funcționa bine în timp.

CARIERĂ: Cu Venus și Jupiter ală­turi, aveți șanse mari să faceți pro­grese în carieră, mai ales pâ­nă pe 16. Aveți doar grijă să nu vă su­praestimați capacitățile.

DRAGOSTE: Tensiunea dis­­­pa­re din cuplurile stabile, odată cu ieșirea lui Pluton din Capricorn, pe 23. Până atunci e util să    reme­morați cum au decurs lu­crurile din 2010 încoace și să tra­geți concluzii cât mai obiective.

SĂNĂTATE: Oboseala nervoasă vă poate provoca insomnii, puseuri de tensiune ori migrene până pe 25, sub formă acută la mijlocul lunii.

LEU

În luminile rampei

Puteți să aveți parte de vi­zi­bilitate maximă până pe 16, fie că faceți parte dintre numeroșii Lei dăruiți cu talente artistice, fie că sunteți tobă de cultură ori dacă aveți legături cu persoane din străinătate, care vă pot promova sub o formă sau alta. Pe perioa­da întregii luni vă puteți afla în lu­minile rampei, iar popula­ri­tatea cucerită va fi cu atât mai de du­rată cu cât vă veți menține mo­destia. În­tâlnirile cu cei din cercul dvs. de pri­eteni se anunță deosebit de ani­mate pâ­nă pe 25, însă la mijlocul lunii dis­cuțiile riscă să devină prea înfier­bân­tate, deci nu vă lăsați antrenați în dispute.

BANI: Tot la mijlocul lunii, amicii vă pot îndemna insistent să vă lansați în­tr-un proiect nou ori să le dați bani îm­prumut. Nici una, nici alta nu ar fi o idee bună.

CARIERĂ: Cariera dvs. a fost carac­terizată de suișuri și coborâșuri abrup­te, din pricina unor schimbări ale șe­fi­lor sau a atitudinii lor față de dvs. Ve­nus vine să netezească aceste relații, din 16 încolo, dar nu for­țați prietenia cu șe­fii.

DRAGOSTE: Dacă discuțiile cu perechea au fost productive până pe 2, în cuplu se poate ins­taura un nou echilibru până pe 7. Da­că acest lucru nu se întâmplă, e de contemplat o separare.

SĂNĂTATE: E bine să faceți o cură de detoxifiere până pe 23, mai ales da­că aveți indicii de o infecție în corp.

FECIOARĂ

Vânt bun în afaceri

Începând din 20, când începe no­ul an astronomic și astro­lo­gic, simțiți cum Marte vă trimite un plus de ener­gie, amplificându-vă nevoia de mișcare, de a întreprinde lucruri noi și îndrăznețe. Începând din 26, când temperamentala planetă trece în    Rac, asta vă poate deter­mi­na să vă implicați serios în activi­tă­țile grupului de prieteni ori să le dați tonul. S-ar părea că ceilalți nu vor ezita să dea curs inițiativelor dvs. Nu este exclus să îi includeți și pe membrii familiei în aceste proiecte, care vă pot aduce și noi amici.

BANI: Din 26 încolo, vă pot veni idei deosebit de bune și de curajoase în privința unor afaceri. În cazul în care le porniți împre­u­nă cu niște asociați, aveți grijă să nu deve­niți prea autoritari.

CARIERĂ: 20-26 es­te intervalul cel mai bun pentru a veni cu idei și proiecte noi în fața șefilor sau de-a prelua conducerea unui proiect. Cel mai bine ar fi să puteți lucra sin­guri, căci nu funcționați grozav în echipă.

DRAGOSTE: Mai multe planete tra­versează semnul dvs. opus, cel al Peș­tilor, dar cel care va pro­voca efec­te de durată va fi rea­listul Sa­turn. Acesta vă va ajuta să reveniți cu pi­cioarele pe pământ în relația de cu­plu.

SĂNĂTATE: Afecțiunile cronice legate de oase, dinți și piele se pot ame­liora după 7, dar către finele lu­nii pot apărea infecții.

BALANȚĂ

Lapte și miere în dragoste

E bine să vă mobilizați până pe 7, ca să cer­neți niște responsabilități legate de copii. De exemplu, să decideți dacă îi înscrieți la cursuri de desen ori îi dați la sport, căci pe ambele nu le puteți plăti. Decizii similare ar trebui luate și dacă aveți îndatoriri legate de persoane mai în vârstă. Dacă sunt mai multe persoane care ar trebui să-și asume aceste obligații, ar fi de dorit să puneți la punct detaliile. Până pe 25 vă doriți o schimbare de peisaj, iar lecturile, spectacolele ori călătoriile vă pot oferi deschiderea dorită. La mijlocul lunii, însă, deplasările comportă riscuri. Acum, felul în care vă expuneți public ideile poate duce la controverse.

BANI: Din 17 încolo, ideile dvs. originale legate de investiții pot da roade rapid. Nu e exclus nici să vă asociați cu prietenii în afaceri legate de inventică.

CARIERĂ: Ideile dvs. sunt bune și e cazul să aveți încredere în ele, dar la mijlocul lunii e greu să găsiți abordarea potrivită. Puteți merge cu propuneri la șefi începând din 26.   

DRAGOSTE: Până pe 16 inclusiv, perechea dvs. este numai lapte și miere și ar trebui să vă luați timpul necesar pentru a degusta acest interval. Poveștile de amor care rezistă până după 7 se pot menține multă vreme.

SĂNĂTATE: Încheieturile tind să vă necăjească, mai ales între 3 și 19, la fel amigdalele și picioarele.   

SCORPION

Spirit de echipă

Sunteți plini de inspirație și creativitate, dar între 3 și 19 nu prea vă dați seama cum să le canalizați, vă vine să vă extindeți în mai multe direcții odată, ceea ce, evident, nu va duce la re­zul­tate strălucite. Cel mai bine ar fi să vă gândiți ce talente s-au manifestat în copilăria dvs. și pe care le-ați putea cultiva acum. La mijlocul lunii s-ar putea să ui­tați de prudența dvs. obișnuită și să ris­cați la jocuri, ceea ce s-ar putea solda cu pierderi serioase. Din 26, Marte vă trezește dorința de călătorii, de preferință cu cineva din familie, chiar dacă e vorba despre o excursie rapidă.

BANI: Până pe 25 vă doriți să în­ce­peți afaceri noi, care în principiu reu­șesc, dar nu cele pornite la mijlocul lunii, când s-ar putea să luați decizii pripite.

CARIERĂ: Doar odată la 7 ani funcționați la fel de bine în echipă ca luna aceasta, până pe 16. Asta nu înseamnă că vă omorâți cu munca, ci că accen­tul cade pe colaborarea armonioasă.

DRAGOSTE: Venus consolidează relația de cu­plu, începând din 17. Partenerul vă poate face sur­pri­ze plăcute. Celibatarii pot fi interesați de mai mul­te persoane, îndeosebi între 3 și 19.

SĂNĂTATE: Pofta de mâncare ar trebui ținută în frâu, în special până pe 16, când tot ce mâncați se de­pune.

SĂGETĂTOR

Buni de gură

Ambii benefici, Venus și Jupiter, conlu­crea­ză, pâ­­­nă pe 16, pentru a vă spori buna reputație și a vă pune în valoare calitățile în domeniul comu­nicării. Sunteți apreciați îndeosebi pentru că sun­teți oameni dornici și capabili să învețe și apoi să le transmită și altora setea de cunoaștere. Umorul dvs. se rafinează, farmecul personal se accen­tuea­ză. În această perioadă veți avea în cea mai mare măsură ocazia de-a vă face remarcați la alt nivel de­cât până acum, de-a vă evidenția cu ajutorul me­diilor, al prietenilor din străinătate sau a atitu­dinii dvs. morale exemplare.

BANI: Unele dintre grijile dvs. bănești rămân în trecut, după ce Pluton iese din Capricorn, res­pec­tiv pe 23. Cei care au câștigat în mod corect sume mari de bani vor rămâne cu ele, alții vor fi supuși unor încercări după 12 iunie.

CARIERĂ: Nu vă interesează în mod special să fiți promovați, e mai important pentru dvs. să fiți apreciați de colegi, ceea ce se întâmplă după 16.

DRAGOSTE: Tovarășul de viață vrea să ia în continuare deciziile în cuplu, până pe 25, ceea ce la mijlocul lunii vă poate deranja maxim. Noi­le povești de iubire sunt binecuvântate de Venus și Jupiter.

SĂNĂTATE: Calitatea somnului se îmbunătă­țeș­te semnificativ din 17 încolo. Pe final de lună, apa­re o tendință de îngrășare și o mare poftă de dul­ciuri.

CAPRICORN

Schimbări majore

În Martie se petrec două schimbări majore: prima este ieșirea (temporară) a lui Pluton din Capricorn, care se petrece pe 23. Timp de un dece­niu și jumătate, planeta puterii v-a testat forța mo­rală, v-a supus unor transformări profunde și chiar du­reroase pentru a scoate la lumină o nouă ver­siu­ne a vechii dvs. personalități.    Cei care au cedat pof­tei de putere vor avea de-a face cu cei pe care i-au antagonizat. Cei care au reușit să-și păs­treze puterea interioară primesc, în fine, recunoaș­terea meritelor. A doua schimbare e trecerea lui Saturn în Pești, pe 8, ceea ce vă cere să verificați calitatea și claritatea informațiilor date sau primite și să eficientizați relațiile cu rudele sau vecinii.   

BANI: Plecarea lui Saturn din Vărsător, pe 7, vă fa­ce să scăpați de anumite limitări financiare. Pe 23, Plu­ton e cel ce intră în Vărsător și ne cere să eva­luăm atent resursele care ne stau la îndemână.

CARIERĂ: Până pe 25, Marte vă dă ghes să vă apu­cați de noi proiecte ambițoase. Nu le cereți co­laboratorilor aceeași implicare ca a dvs.

DRAGOSTE: Din 26, partenerul poate adopta un ton dominator. O pasiune se poate aprinde din 17, interesantă, nu neapărat durabilă.

SĂNĂTATE: Menajați-vă încheieturile brațelor și aparatul respirator superior până pe 26.

VĂRSĂTOR

Început de drum

Pe 7, marele disciplinator, Saturn, vechiul dvs. guvernator, își încheie periplul început în decembrie 2021 prin semnul dvs., ceea ce vă face să răsuflați ușurați. Acum vă simțiți în stare să vă apucați de noi proiecte personale. Aveți, ca să spunem așa, te­melia noilor construcții. Cât de temeinică e, veți afla însă după ce Pluton in­tră pe 23 în semnul dvs. Sub influența lui va trebui să decideți dacă doriți să vă exercitați puterea asupra celorlalți, pentru a-i controla și manipula, ori veți ajunge să vă des­coperiți resurse interioare, prin care să aduceți schimbări pozitive în lume.

BANI: Saturn în Pești vine, pe 8, să vă ajute să fa­ceți ordine, cât de cât, în vraiștea pe care-a putut-o produce Neptun cel neglijent, începând din 2011.

CARIERĂ: Inamicii dvs. tăcuți, care v-au sub­minat constant ascensiunea profesională, începând probabil din 2008, nu vor mai putea unelti împo­triva dvs., din 23 încolo. Dar vor mai încerca, în­cepând din iunie.

DRAGOSTE: Închistarea interioară, provocată de Saturn în urmă cu mai bine de doi ani, dispare du­pă 8, dar Pluton vă poate predispune către pasiuni profunde din 23.

SĂNĂTATE: Cei care s-au ocupat cu seriozitate de tratarea afecțiunilor cronice pot constata îmbu­nătățiri majore după 6.

PEȘTI

Coborâre pe pământ

Neptun, maestrul iluziilor, v-a determinat începând din 2011 să încercați soluții de eva­dare din cotidianul cel trist și cenușiu. Rezul­tatele pozitive s-au văzut la Peștii cei activi în lu­mea artelor, practicanți ai unor discipline spiritua­le sau consacrați artei vindecării, preferabil prin mijloace alternative. Alții însă au trăit în lumea viselor, din care vine să-i trezească Saturn, care intră în Pești pe 8. Pentru mulți dintre dvs., acesta poate constitui un moment în care vă decideți să vă reîmpăcați cu neajunsurile vieții pământești și să vă orientați energiile în direcții mai realiste, mai constructive.

BANI: Venus și Jupiter vă umflă conturile. Mai ales până pe 17, eforturi minime vă pot aduce răs­plăți maxime. Feriți-vă însă de pornirea de-a achi­zi­ționa obiecte scumpe, de care nu aveți, de fapt, nevoie.

CARIERĂ: Problemele familiale și personale nu vă lasă energie suficientă pentru a vă consacra carierei. Din acest motiv, din 23 încolo, veți putea fi ținta unor intrigi.

DRAGOSTE: Deveniți mai precauți, începând din 8, sub influența lui Saturn, și nu vă mai lansați cu una, cu două în amoruri lipsite de substanță.

SĂNĂTATE: Din 23, când Pluton intră în Vărsă­tor, e bine să dați mare atenție oricăror semne de in­fecție, mai ales la nivelul urogenital și al rectu­lui.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian