Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Am pierdut sarcina din cauza toxoplasmozei” (Răspuns pentru IRINA, F. AS nr. 1176)

Foto: Shutterstock

În primul rând, toxoplasmoza fiind o boală cu trans­mi­tere sexuală, este recomandabil – iar în cazul unei sar­cini, obligatoriu – ca ambii parteneri să se supună in­ves­ti­gațiilor și tratamentului, pentru că un făt infestat cu to­xo­plasmoză va fi un nou-năs­cut cu grave malformații, iar un medic gine­colog vă poate aver­tiza asupra unor ase­me­nea riscuri. Tratamentul presupune internarea pentru mi­ni­mum 10 zile cu repetarea analizelor la două luni, fiind toxic pentru organism. Cu pre­țuire,

MARIA – Târgu-Mureș

„Cum pot scăpa definitiv de ulcer?” (Răspuns pentru CORINA L., F. AS nr. 1495)

Pe lângă tratamentul recomandat de medic, vă recomand mai multe tratamente naturiste:

* Ca medicament, luați Redigest (după pros­pect). Este produs de firma „Hofigal”. Efectul se vede după o săptămână.

* Suc de varză crudă. Varza se dă de două ori pe zi prin mașina de tocat, se stoarce sucul și se bea imediat (1/2 pahar de suc, cu 40-50 de minute îna­inte de mesele principale). Cura durează timp de o lună.

* Suc de morcovi. Aceștia se dau pe răzătoare, iar sucul obținut (1/2 pahar), se consumă dimineața pe stomacul gol, timp de 2-3 săptămâni.

* Beți multe ceaiuri din urmă­toarele plante: Mușețel, flori de Sal­câm, Zmeur, Gălbenele, Sună­toare, Mentă, pregătite infuzie (o cană de apă clo­cotită la 1-2 lingurițe de plan­tă). Se consumă 2-3 căni pe zi. Se pregătesc separat sau în amestec și se beau ne­îndulcite sau îndulcite cu miere.

* De asemenea, produsele api­cole dovedesc calități remarcabile în tratarea multor boli. Astfel, mierea împreună cu propolis, polen, păstură au o importanță deosebită în tratarea și vindecarea acestei boli. Se ia câte o linguriță din acest amestec de trei ori pe zi.

* Regim alimentar.

Să auzim numai de bine!

M. Zamfir – Drăgășani, jud. Vâlcea

„Caut un tratament naturist pentru cancer la sân recidivant” (Răspuns pentru E.G. – București, F. AS nr. 1521)

Există două procedee externe și fiecare trebuie să tes­te­ze care din acestea i se potrivește mai bine.

* Se face o mămăliguță tare, care se întinde în strat de 2-3 cm pe o pân­ză. Pe partea care se va așeza pe sân se va presăra tă­mâie praf, în strat subțire. Se aplică cât mai fierbinte pe sânul afectat și se ține până se răcește, aplicând un fular de lână pe pânză, pentru a menține mai mult timp căl­du­ra locală. Se cunoaște faptul că datorită căldurii, celu­lele canceroase nu numai că nu se mai înmulțesc, dar se și dis­trug. Tă­mâia contribuie și ea la acest lucru. Este sufi­cient ca acest procedeu să se apli­ce timp de 10 zile, de do­uă ori pe zi.

* Se caută slănină de casă rânce­dă, care se taie în feliuțe mici și se pun pe o folie de nailon. Peste acestea se va rade rădăcină de Tătăneasă. Se aplică pe sân, în sutien. Se poate men­ține întreaga noapte. Alături de trata­mentul acesta, e necesar să fie apli­ca­te și tra­ta­mente interne, care cons­tau în ceaiuri din Năpraznic și Sal­vie – câte o lingură din fie­ca­re plan­tă, puse în 250 ml apă clocotită. Se acoperă va­sul timp de 15 minute, după care se strecoară și se poate îndulci cu miere polifloră. De ase­menea, se va face un alt ceai, în felul următor: se stoarce (du­pă ce s-a spălat bine) o lămâie. Sucul se pune se­parat, iar lămâia se taie și se fierbe în 250 ml apă, până ce se înmoaie coaja. Se ia de pe foc, se aco­peră și se lasă să se răcească, după care se va stre­cura peste su­c. Di­mi­neața și seara, se va bea ceai de Salvie, iar la amiază ceai de lămâie. Se poate alege oricare din va­rian­tele externe, dar per­soa­nele care vor suporta prima va­rian­tă vor obține ame­lio­rări mult mai rapide. În ma­xi­mum zece zile, se va vedea o îmbu­nătățire a stării de să­nă­tate. Sânul nu mai doare și nu va mai fi așa de tare. Multe femei au reușit cu aces­te produse să scape chiar și de operație.

DUMITRU S. – Cluj-Napoca

„Ce pot face să scap de pruritul dermic?” (Răspuns pentru LIVIU D. – București, F. AS nr. 1539)

Și eu am trecut prin așa ceva, am suferit de prurit pe spate. Tratamentul a fost un unguent care m-a ajutat doar o perioadă scurtă de timp. Proble­ma am rezolvat-o cu un masaj cu apă și oțet de mere, în proporții egale: 1 pahar de apă și unul de oțet. Se înmoaie un prosop de bumbac sau de in, se stoarce nu prea tare și se masează locurile cu pro­ble­me, de două ori pe zi, dimineața și seara, înainte de culcare. Așteptați puțin să intre în piele soluția, apoi vă culcați. Repetați zi de zi, și în 5-6 zile pru­ritul dispare.

U.A.

„Caut un tratament pentru neoplasm gastric antral” (Răspuns pentru IULIA S. – Bacău, F. AS nr. 1542)

După ce am citit despre suferința tatălui dvs., am înțeles nevoia de ajutor, de aceea vreau să vă răspund cât mai repede, deoarece și eu am trecut printr-o traumă ase­mănătoare și cred că sunt în mă­sură să vă îm­părtășesc din ex­peri­ența mea. În anul 2017, aveam du­reri de stomac, nu pu­team să mă­nânc, aveam stări de vomă după ce mâncam, am scă­zut în greutate într-o perioadă scurtă. În urma ana­lizelor efectuate și a RMN-ului, am fost diagnosticat cu neoplasm gastric. Medicul mi-a recomandat să mă operez, dar nu am vrut. Fiind un adept al tratamentelor na­turiste și fiind un fidel cititor al re­vistei „Formula AS”, am căutat remedii din plante folosite de alte persoane care au avut re­zultate bune. Așa am descoperit un tra­tament natu­rist, Digestton Cana­dian Extract, pe care l-am soli­citat la telefon 0748/11.24.22, și care s-a dovedit a fi o adevărată minune pentru mine. Pot spune că m-au ajutat foarte mult și recomandările alimentare pe care le-am primit în colet, împreună cu tratamentul na­turist, iar dacă am avut și alte în­trebări, am sunat și mi s-a răs­puns prompt. După 6 luni de la începe­rea tratamentului naturist (mă simțeam mai bine, nu mai aveam dureri așa de mari, puteam să mă­nânc, nu mai vomitam, începusem să iau în greu­tate), am fost la control și RMN-ul realizat arăta intrarea în remisie a neo­plas­mului. După încă 4 luni, am repetat RMN-ul și atunci mi s-a confir­mat că nu mai am neo­plasm gastric. Nici nu vă pot spune în cuvinte ce bucurie am trăit!

Recomand cu toată căldura să încerce și tatăl dvs. aceste trata­mente din plante, care pe mine m-au ajutat foarte mult. Pentru mine au fost sal­va­toare. O mi­nune pen­tru care nu pot mulțumi îndeajuns.

ION F. – Cluj-Napoca

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian