Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacul lui „vino-încoace” – BUSUIOCUL

– Pus la icoană, ca să alunge răul, ascuns în sân, ca să ademe­nească iubirea, Busuiocul este cea mai iubită plantă magică a sa­telor românești. Leac de-alun­gat multe boli, el are însă și o însu­șire mai puțin cunoscută: spo­reș­te frumusețea obrazului. Proas­pete sau uscate, florile lui vin­de­că acneea, înlătură ridurile și în­trețin prospețimea tenului. Cu o condiție: să nu fie folosite doar o dată pe lună, ci zi de zi –

Vindecarea afecțiunilor pielii

Foto: Shutterstock

În fiecare zi se beau două căni de ceai de Busuioc, una dimineața și alta seara, sau se adaugă drept condiment în mâncăruri și în salate. Purifică sân­gele și ajută la eliminarea toxine­lor, iar pielea rămâne curată și lim­pede.

Tonic cu Busuioc

Două linguri de flori şi frunze de Busuioc se opăresc cu o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 mi­nute, se strecoară și se pune într-un recipient de sticlă. Dimineaţa şi seara se șterg fața, gâtul și decolteul cu un tampon înmuiat în lichid. Se păs­trează la rece maximum 3 zile. Busu­iocul acţionează ca antiseptic, îmbu­nătăţeşte circulaţia locală și conferă obrazului prospețime.

Apă de Busuioc

Trei linguriţe de flori şi frunze de Busuioc mărunţite se lasă la macerat într-o cană de apă de seara până di­mineaţa. Se fil­trea­ză, se pune li­chidul într-un re­ci­pient tip spray și se pulveri­zează pe față, gât și decolteu dimineaţa şi seara, după demachiere. Se pot face și com­prese din tifon în­muiate în apă de busuioc, care se aplică pe faţă şi se lasă 10-15 minute. Este un elixir de tinereţe pen­tru piele, un regenerator. Se folosește doar proas­păt preparat.

Abur facial cu Busuioc

Turnaţi 1/2 litru de apă clocotită peste două mâini de flori și frunze de Busuioc mărunţite. Staţi cu faţa dea­supra aburilor din vas, cu un prosop pe cap, timp de 10 mi­nute. Aburul des­chi­de porii, iar ule­iu­rile ete­rice din Bu­su­ioc au e­fect anti­sep­­tic. Clătiți din abun­den­ță cu apă călduță, apoi aplicaţi ar­gi­lă înmuiată cu apă din vas. Lă­sați să-și facă efectul 15 minute. Acest tratament lasă pielea curată și este indicat în special în îngrijirea tenului cu acnee, coșuri și grăsime în exces.

Busuioc pentru albirea pielii (rețetă orientală)

Zdrobiți într-un mojar două lin­guri de frunze proaspete de Busuioc cu puțină apă până se formează o pastă. Adăugați 3 linguri de făină de năut și amestecați, adăugând și câte puțină apă, până se formează o cre­mă. Aplicați-o pe față și gât, lăsați-o 15 minute să acționeze, apoi clătiți. Petele se estompează și dispar.

Mască de Busuioc şi iaurt

Zdrobiți într-un mojar două lin­guri de frunze proaspete de Busuioc cu puțină apă, până se formează o pastă. Adăugaţi două linguri de iaurt şi amestecaţi bine. Aplicaţi preparatul pe faţă și gât, lă­saţi-l să acționeze 20 de minute, apoi clătiţi cu apă căl­duţă. Estompează ridurile fine, întinde pielea.

Cremă cu Busuioc

Ingrediente: o lingură ceară de albine, o lingură unt de cacao, o lin­gură ulei de migdale, 3-4 picături ulei esențial de Busuioc.

Amestecaţi într-un vas pus pe aburi ceara de albine şi untul de ca­cao până se topesc. Luaţi recipientul de pe foc şi adăugaţi uleiul de mig­dale şi picăturile de ulei esenţial de Busuioc, amestecând până la omo­genizare. Puneţi crema într-un reci­pient de sticlă etanş, care se păs­trează la frigider. Este o cremă pentru ten și corp hrănitoare, antiin­fla­matoare, regenerantă, lasă pielea catifelată şi mătăsoasă.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian