Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru D.A., F. AS nr. 1556: „Am un polip endometrial”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Polipii uterini sunt niște excrescențe la nivelul uterului (endometru), care provin din țesutul care îl căptușește. Di­mensiunea și numărul lor variază de la caz la caz, cei mai mulți fiind benigni (necanceroși) și care nu pro­duc simptome, uneori tratamentul    nefiind necesar.

Cauza apariției polipilor uterini nu este cunoscută, însă pot avea le­gă­tură cu schimbările hormonale lunare. În fiecare lună, nivelul de estrogen crește și scade, influen­țând țesutul endometrial. Există mai mulți factori de risc pentru formarea polipilor uterini, cum ar fi vârsta, obezitatea, hipertensiunea arterială, une­le medicamente pentru tratarea cancerului de sân (tamoxifen). Deși, în general, polipii sunt asimp­tomatici, mai ales dacă sunt mici, cel mai frecvent semn este reprezentat de sângerare, men­struațiile neregulate, abundente, sângerările între menstre, sân­gerarea vaginală în perioada me­nopauzei, probleme de fertilitate etc. A­cestea sunt semne care ar trebui să vă conducă la consul­tarea unui medic specialist. Da­că sus­piciunea existenței polipi­lor ute­rini se confirmă prin dife­rite metode (ecografie transva­ginală, histerosonografie, histe­ro­scopie etc.) sau dacă prin biop­sie en­dometrică se suspi­cio­nează un proces patologic ma­lign, atunci este indicat chiure­tajul, care pre­supune prelevarea unui frag­ment de polip,    cu aju­to­rul unui instrument medical (chiureta), același instrument putând fi folosit și pentru îndepărtarea com­pletă a polipului (polipilor).

Dacă nu prezintă simptome și nu este canceros, polipul uterin nu are nevoie de tratament, aștep­tându-se retragerea lui, însă dacă persoana în cauză se află la menopauză și există un risc cres­cut de cancer uterin, medicul poate recomanda îndepărtarea polipului.

Tratamentul hormonal medicamentos vă poate ajuta să vă mențineți nivelul hormonilor din organism. Acest tip de tratament poate micșora polipul și ameliora simptomele, precum sânge­rarea abundentă. Nu există anumite metode prin care pot fi preveniți polipii uterini, însă este foarte important să mergeți la medicul ginecolog în mod regulat, în special dacă aveți factori de risc. Toto­dată, este important să mențineți un stil de viață sănătos și prin acesta să vă controlați per­manent eventuala tendință de îngrășare.

Tratament naturist

Având în vedere că atât polipii, cât și fibroa­mele uterine, se dezvoltă pe fondul hiperes­tro­geniei relative, vă recomand următoarele remedii naturiste:

Extractul de mlădițe de Zmeur (reechilibrant al axului hipotalamo-hipofizo-gonadic), indicat în fibrom uterin, chist ovarian, polipi uterini, disme­noree, metroragie, menoragie; Indole-3-carbinol; Vitex; Extractul din muguri de Arin alb (cu ac­țiune antiflogistică și tropism pe aparatul genital feminin), indicat în prolaps și fibrom uterin, polipi uterini, meno-metroragii etc.    Superforte ovulin – prin compoziția sa deosebit de complexă, contri­buie semnificativ la reglarea nivelului hormonal, previne și acționează benefic asupra simptomelor precoce ale afectării aparatului genital feminin, având efecte pozitive în infecții, inflamații, chisturi, fibroame și POLIPI, la nivelul endo­me­trului.

Pentru a nu risca un proces de malignizare al polipului, în cazul în care medicul ginecolog nu propune excizarea acestuia, puteți lua produse antitumorale, cum ar fi Cordyceps, Agaricus bla­zei și Artemisinin. Precizez că Artemisinin-ul este unul dintre cele mai puternice inhibitoare ale trans­formării formațiunilor benigne în formațiuni maligne.

Dacă aveți nelămuriri cu privire la modul de administrare și durata tratamentului, contactați-mă telefonic!

Să auzim numai de bine!

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai din 1897, Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

„Mi se descuamează pielea de pe mâini” (Răspuns pentru AURA – Norvegia, F. AS nr. 1552)

Ion Bobaru

Cele câteva simptome pe care le descrieți dvs. sunt specifice dishidrozei. Dar un diagnostic pre­cis numai un medic poate să dea.

Cauzele care pot pro­voca dishidroza sunt de cele mai multe ori idiopatice, adi­că sunt necunos­cute. Pot fi de vină: agenți alergeni, sol­venți orga­nici, săpunuri pu­ter­nice, de­ter­genți, con­diții de mun­că ina­dec­vate (în spe­cial la per­soanele care stau mult timp cu mâinile în apă), factori climatici (umi­ditatea atmo­sferică ridicată, insufi­ciența expu­nerii la soa­re); factori stresanți, cum ar fi oboseala sau lipsa som­nului.

Intern – se pot folosi su­plimente terapeutice natu­rale, bogate în acizi grași nesaturați. Trăind în Nor­vegia, aveți posi­bilitatea să consumați zilnic ulei de pește, bogat în acizi grași nesaturați tip Omega 3. Din Româ­nia, puteți folosi o pulbere din semințe de stru­guri roșii, care conține un ulei bogat în anto­cia­nozide, acizi polifenolici (resve­ratrol). Avem pe stoc o asemenea pulbere.

Extern – Aplicațiile locale au o mare im­por­tanță. Farmacia „Fal­tis” are o schemă de tra­tament pentru dishidroză: o loțiune și o cremă emo­lientă antioxidantă. Crema emolientă antioxidantă con­ține printre altele și un extract moale din se­mințe de struguri roșii. Acestea tre­buie aplicate sub forma unui pansament ocluziv. Pansamentul oclu­siv pre­supune ca după ce s-a aplicat preparatul, să se tragă mâna într-o mănușă menajeră de unică folo­sință.

Precizare: aceste recomandări nu substituie un consult medical de specialitate. Ele comple­tea­ză terapia medicală prescrisă de medicii curanți.

Dacă sunteți interesată de unele din preparatele prezentate mai sus, vi le putem trimite prin Poșta Română sau Fan Courier, cu plata ramburs, la pri­mirea coletului. Avem nevoie de adresă completă și nu­mărul de telefon.

Nota farmaciei: Li­vrăm pre­pa­ratele noastre doar în România. (In­for­mații despre procesarea plante­lor medici­nale sau alte preparate pro­­duse în laboratorul pro­priu pot fi găsite la Farmacia Faltis din Brăila, Calea Galați nr. 29, tel. 0239/61.59.31, e-mail: [email protected]. Preparatele farma­ceu­tice proprii pot fi vizualizate pe site-ul farma­ciei: www.farmaciafaltis.ro. Farma­cia deține „Certificat de bună practică farmaceu­tică pentru prepararea medicamentelor”, acordat de Colegiul Farmaciștilor din România.)

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„Am fost diagnosticat cu esofagită de reflux” (Răspuns pentru DRAGOȘ – București, F. AS nr. 1556)

Vă propun o terapie cu argilă, pe care o probez personal, cu efecte maxime, de 38 de ani; boli digestive, ciroze, hepatite, insuficiență renală, diabet, tiroidă. La bolile digestive, argila oferă un pan­sament excepțional, are efect bacte­ricid, anti­toxic, elimină chiar și me­talele grele din organism.

Tractul digestiv la bărbați are aprox. 16 m. Doza zilnică de argilă este de 200 g; chiar dacă în 2-3 săptămâni veți avea un confort digestiv, cura de șoc durează 2 luni, pentru vinde­care completă. Pentru întreținere, vă recomand 3 linguri cu argilă zilnic, fără pauze, ținând cont că alimentele din comerț conțin E-uri, antibiotice, hormoni de creș­tere.

În paralel, trebuie să folosiți un probiotic; BIO­KULT, ieftin și bun, sau de la firma DO­TERRA (tel. 0740/59.17.41), unul foarte bun. Pentru deta­lii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Mama mea a fost diagnosticată cu dermatită de stază” (Răspuns pentru DORINA – Bucureşti, F. AS nr. 1539)

Dermatita de stază este o afecţiune datorată circu­laţiei sanguine periferice defectu­oa­se. Drept urmare, trebuie instituite nişte tehnici medicale care să îmbu­nătăţească circulaţia sângelui. Acestea sunt următoarele:

* Duşuri alternative (rece – cald, rece – cald) de două ori pe zi, dimi­neaţa şi seara, circa 15 minute, pe zona afectată.

* Introducerea unei perne sau a unei pături sub salteaua de pe pat (interzis deasupra saltelei, ci sub ea), în dreptul unde se pun picioarele, pentru ca acestea să se poată poziţiona puţin deasupra nive­lului corpului, în timpul somnului.

* Masarea picioarelor de la genunchi în jos cu un extras compus din: rădăcină de hrean rasă, ardei roşu iute mărunţit şi boabe de muştar, în proporţie de 1/3. Se pun la extras în oţet de mere şi miere. Lichidul trebuie să acopere cu o palmă marginea superioară a substan­ţelor solide puse la extras. După circa 15 zile, timp în care se agită conţinutul, se filtrează şi se masează picio­rul de la genunchi în jos, de 3-4 ori pe zi. Dacă extrasul produce iritaţii sau usturimi la aplicaţie, se poate dilua conţinutul cu o cantitate variabilă de oţet de mere şi miere.

* Aplicarea în strat subţire a unui unguent pe bază de Heparină sau derivat al acestuia, seara şi dimi­neaţa, pe zona afectată.

Aceste tratamente trebuie în­so­ţite obliga­toriu de o hrană preponderent ve­getariană, de plim­bări pe jos de cel puţin 60 de mi­nute zilnic şi de o cură de slăbire, dacă există exces de greu­tate corporală. Ceaiul de Mentă cu efect de­con­tractu­rant, consu­mat zil­nic, 3-4 căni pe zi, ajută la relaxarea mus­cu­la­turii gambei. Da­că aceste metode nu dau re­zulta­tele dorite, contac­ta­ţi-mă. Do­resc şi câteva po­ze ale zo­nei afec­tate, trimi­se pe WhatsApp.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian