Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – Cazuri de extremă urgență

„Am un picior amputat și s-a prăbușit și casa peste mine”

Sărut mâna, doamnă Sânziana Pop și oameni buni,

Dumnezeu să vă binecuvinteze pe dvs. și pe familiile dvs.! Mă numesc Becheanu Petre și prin aceste rânduri vin să vă cer ajutor. În urmă cu doi ani, am făcut o infecție la unul dintre picioare și nu am avut bani să merg la medic. Am neglijat, cre­zând că se va vindeca. Nu s-a petrecut acest lucru și, cum sunt bolnav și de diabet, rana a avansat până am ajuns la amputarea gambei piciorului drept. Sunt singur, nu am pe nimeni pe lume, nu am ni­ciun ajutor acasă și nu mă mai descurc! Peste toate nenorocirile acestea de sănătate, mi s-a prăbușit aproape în totalitate casa, căci era din paiantă. Nu mai pot locui acolo și va trebui să plătesc o chirie, să nu rămân sub cerul liber. Vă rog din suflet să mă ajutați cu ce puteți și credeți de cuviință, ca să-mi pot plăti chiria, să nu ajung pe drumuri, cu piciorul amputat. Aș vrea să-mi pot cumpăra o proteză, să pot merge după doi ani de stat în pat. Cel mai mult, totuși, mi-aș dori să-mi pot ridica o cameră pe lo­cul casei aproape prăbușite, să nu mai plătesc chirie.

Vă mulțumesc din suflet,

BECHEANU PETRE – sat Finta Mare (comuna Finta), str. Eroilor nr. 27, jud. Dâmbovița, cod poștal 137222

„Nu-mi mai pot procura nici mâncarea de zi cu zi”

Mă numesc Pitulice Anica, cu domiciliul în Brăila, str. Cireșului nr. 31, și revin la dvs., după 4 ani, cu o scrisoare și cu rugămintea să mă ajutați, din nou, și pe mine. Sunt foarte bolnavă și fără nici un venit. Am o boală foarte costisitoare și nu mă mai pot descurca, am ajuns la capătul puterilor mele. Sufăr de diabet zaharat tip II, dar din lipsa banilor nu mai pot să-mi iau medicamentele și nici regimul nu-l mai pot respecta. Nu mai pot procura nici mâncarea de zi cu zi. Nu mai pot să-mi plătesc facturile, care sunt destul de mari. Nu am putut să-mi iau lemne de foc, pentru că sunt foarte scumpe. Vă rog din toată inima, ajutați-mă! Nu mă lăsați! Am mare nevoie de sprijinul dumneavoastră!

Vă mulțumesc din tot sufletul! Să vă dea bunul Dumnezeu multă sănătate dumneavoastră și întregii echipe „Formula AS”.

(Scrisoarea este însoțită de acte medicale.)

PITULICE ANICA – Brăila, str. Cireșului nr. 31,    jud. Brăila, cod 810098

„Nu știu ce să mă mai fac de atâta sărăcie și boală”

Stimată doamnă directoare, onorată redacție, dragi cititori creștini,

Mă numesc Penciu Sofica și sunt din Scor­ni­cești, jud. Olt. Mă adresez cu disperare în suflet tu­turor celor care știu ce înseamnă suferința. Am ru­gămintea la dumneavoastră să mă ajutați, chiar dacă v-am mai scris o scrisoare. Nu am pe nimeni la care să apelez. După cum știți, am făcut o operație foarte grea în anul 2022 și în urma ei mi s-a declanșat și o tromboză venoasă pentru care am nevoie de tratament foarte scump. Un singur medi­cament, Xarelto, costă 800 lei. N-am cu ce plăti, nu am asigurare de sănătate, ca să pot beneficia de rețetă compensată. Trebuie să achit la ANAF 1400 ron, ca să pot primi adeverință de asigurat. În urma operației, ar fi trebuit să fac o ecografie la abdo­men, că am dureri foarte mari, dar nu am nici pen­tru asta posibilități. De aceea apelez la dvs. și vă rog să-mi iertați îndrăzneala: aju­tați-mă cu ce pu­teți. Facturile vin lu­nar, nu am cu ce le plăti, stau în frig, nu am cu ce să-mi cumpăr lemne, nu știu ce să mă mai fac de atâta sărăcie. M-au mai ajutat niște oameni din sat, de milă, dar acum nu mai pot. Am o fată, dar are casa ei, cu copii, nu are posibi­lități să mă ajute, e și ea necăjită.

Dragi cititori, dragi creștini, aceia dintre dvs. care aveți credință la Dumneze și care știți ce în­seamnă suferința, vă rog din suflet să mă salvați. Mă voi ruga la Dumnezeu pentru fiecare în parte pentru sănătate, fericire și binele familiei.

Am cont în lei deschis pe numele meu, PEN­CIU SOFICA, la Raiffeisen Bank, Agenția Sla­tina, RO40RZBR0000060023071220.

Vă mulțumesc foarte mult pentru înțelegere. Dum­nezeu să vă binecuvânteze!

PENCIU SOFICA – loc. Scornicești, str. Pompierilor nr. 33, bl. 70, ap. 2, jud. Olt, tel. 0743/92.01.59, cod 235600

„Mă zbat în neputință și durere”

Stimată doamnă directoare Sânziana Pop,

Dragă redacție,

Mă numesc Benu Maria, am 64 de ani. Mă aflu într-o situație foarte grea. Am mai fost ajutată în 2017, când soțului meu i-a apărut o tumoră can­ceroasă și eram pe drumul spitalelor. Am mulțumit și atunci și mulțumesc și acum. Soțul mi-a murit, co­pii nu am avut. Sufăr de diabet dependent de in­sulină, fibrilație atrială, hipertensiune cu risc înalt, boală cronică renală, insuficiență venoasă cronică, boala Basedow. Am făcut în ultimele săptămâni o radiografie cardio-pulmonară la București. Am fost diagnosticată și cu pneumonie obstructivă cronică și inima mărită. Trebuia să merg la un medic car­diolog pentru tratament și alte investigații, dar nu am mai avut posibilitatea să mai plătesc și acest drum. Trăiesc dintr-o pensie de 1204 lei. Mă zbat în neputință și durere. Mai am în viață o soră, care trăiește cu familia băiatului ei în Calafat. Și ea are mari probleme de sănătate. A fost operată pe cord deschis, operație care nu i-a reușit.

Vă rog să mă ajutați și pe mine, doamna Sân­ziana Pop! Apelez și la sufletul cititorilor. Mi-ar diminua și mie chinul, dacă aș primi un ajutor ca să îmi pot instala și eu gaze, măcar la bucătărie. Nu mai pot face efort cu transportul buteliei! Ce să mai zic de lemne?!

Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze, cu toate darurile Lui! Urez și colectivului de redacție viață lungă, sănătate și bucurii! Dumnezeu să ne ocrotească pe aceste vremuri grele!

Cu multă stimă și recunoștință,

BENU MARIA – Zimnicea, str. Eroilor, bl. 4C, sc. C, et. 1, ap. 5, jud. Teleorman, cod 145400

(Anexez copie C.I., cupon de pensie, act de de­ces al soțului meu, acte medicale, anchetă so­cială, adeverință de venit de la ANAF.)

Precizare

La pagina S.O.S., Scrisoarea: „Oameni cu suflet, ajutați-mă să trăiesc!”, F. AS nr. 1552, Contul corect pentru donații către TUSEK IO­NE­LA-LU­CIANA este:

cod IBAN RO55CECEC001946207660411, deschis la CEC Bank, Agenția Reșița, pe nu­mele PÂRVU MARIA-EVA.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian