Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Ceaiuri din fructe

* Până ce vom mânca fructe proaspete, mai avem ceva de așteptat. Deocamdată, contăm pe cele rămase de peste toam­nă: mere, pere, prune, gutui, care transformate în cea­iuri, sunt plăcute la gust și bune la sănătate *

Ceai de mere pentru metabolism

Foto: Shutterstock

Ingrediente: coji și bucăți de mere, proaspete sau uscate.

Mod de preparare: turnați o jumă­tate de litru de apă clocotită peste 2-3 linguri din ingre­di­entele amintite mai sus și lăsați 10 mi­nute la infuzat.

Utilizare: sporește arderile din corp și ajută la slăbit.

Ceai calmant pentru stomac și intestine

Ingrediente: 2-3 linguri de coji de mere, câteva mure, afine (decongelate), semințe de gutui macerate (se pun în apă de seara până di­mineața).

Mod de preparare: turnați 500 de ml de apă clocotită peste fructe, lăsați zece mi­nute la infuzat și așteptați să se răceas­că un pic. Adău­gați semințele ma­cerate de gutui în ceaiul de fructe.

Utilizare: foarte bun pentru pro­ble­mele legate de stomac și intesti­ne. Se consumă până la trei căni pe zi.

Ceai cu vitamine pentru susținerea sistemului imunitar

Ingrediente: coji de măr, măceșe, frunze uscate de mur, suc de cătină și, eventual, miere.

Mod de preparare: turnați 1 l de apă clocotită peste o mână de ingrediente. Lăsați circa 15 minute la infuzat, adăugați după gust suc de cătină și, eventual, îndulciți.

Utilizare: beți zilnic 1-2 căni pentru întărirea sistemului imu­nitar. Previne infecțiile.

Ceai de prune uscate și scorțișoară pentru digestie

Ingrediente: o mână de prune uscate fără sâmburi, boabe de stru­guri zdrobiți, puțină scorțișoară.

Mod de preparare: turnați 1 l de apă clocotită peste o mână de fructe și condimentați cu scor­ți­șoară.

Utilizare: stimulea­ză digestia și îmbunătă­țește starea de spirit.

Ceai de gutui și miere pentru activarea vezicii urinare

Ingrediente: gutui, miere.

Mod de preparare: spălați și curățați gutuile, înlăturați cotorul și tăiați-le cubulețe cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit. Puneți cu­bulețele într-un borcan și um­pleți-l cu miere, cât să acopere complet fructele.

Utilizare: turnați apă fier­bin­te peste o lingură de compo­ziție scoasă din borcan, lăsați 5 minute la infuzat, apoi beți ceaiul și mâncați și fructele.

Ceai contra răcelii, cu mere, struguri, anason și fenicul

Ingrediente: 2 mere, câteva boa­be de struguri, lămâie, anason, fenicul și miere, după gust.

Mod de preparare: spălați merele și tăiați-le cubulețe, spălați și strugurii și înlăturați sâmburii. Turnați deasupra 1 litru de apă clocotită. Lă­sați 15 minute la infuzat. Adăugați sucul de lă­mâie, anasonul și feni­culul și mai lăsați pu­țin la infuzat. Strecurați și îndulciți.

Utilizare: în cazul răcelilor și pro­ble­melor digestive.

Ceai de gutui contra răcelii și gripei

Ingrediente: 1-2 gutui proas­pete.

Mod de preparare: spălați și cu­rățați gutuile de coajă, înlăturați coto­rul (semințele le puteți pune deoparte, dacă doriți să le folosiți cu alt prilej). Tăiați fructele cubulețe și puneți-le într-un vas. Turnați deasu­pra circa 1 litru de apă clocotită și lăsați cel puțin 15 minute la infuzat.

Utilizare: se obține un ceai ușor fructat, care, băut fierbinte, amelio­rează răceala și gripa.

Ceai din caise uscate pentru o stare de bine

Ingrediente: coji proaspete de măr, stafide, caise uscate.

Mod de prepa­ra­re: turnați 1 l de apă clocotită peste o mână de coji de me­re, câteva stafide și caise uscate. Lăsați 15 minute la infuzat.

Utilizare: beți du­pă pofta inimii, pen­tru a vă răsfăța simțurile, mai ales într-o seară încă friguroasă de martie.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian