Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Există vreun tratament eficace pentru epilepsie?” (Răspuns pentru ELENA – Buzău, F. AS nr. 1191)

Foto: Shutterstock

Căutați planta Brânca-ursului, denumită și Gin­sengul românesc, care, printre alte însușiri, vindecă și epilepsia. O cunoștință de-a mea, mama unui băie­țel în vârstă de 3 ani, cu o problemă asemă­nătoare (după o răceală severă care l-a ținut la pat mai multe săptămâni, copilul a făcut o primă criză de epilepsie), povestește că au urmat luni de coș­mar, cu crize tot mai puternice, drumuri la medici și internări. A mers la Mânăstirea „Petru Vodă” din jud. Neamț, iar un preot bătrân i-a spus să nu mai meargă din ușă în ușă, să nu mai otrăvească copilul cu medicamente, ci să postească și să se roage 40 de zile împreună cu toată familia, să se împace cu toată lumea, să nu păstreze în jurul copilului stări de supărare sau de dușmănie, iar Dumnezeu îi va trimite un semn. Prietena mea a făcut întocmai, iar răbdarea a dat rezultate. Din „Formula AS” a aflat despre puterea miraculoasă a plantei Brânca-ursu­lui, care vindecă epilepsia. Și-a pus toată speranța în acest remediu. A râșnit Brânca-ursului, și din pulberea obținută, i-a administrat copilului câte un vârf de cuțit, de patru ori pe zi, cu ceai de Sunătoare sau de Busuioc. După mai multe luni de tratament, băiatul mai are doar o criză pe lună și mama speră ca această boală, cu ajutorul lui Dumnezeu, să dispară. Vă doresc multă sănătate!

OTILIA – București

„Am fost diagnosticată cu sindrom vertiginos” (Răspuns pentru MELANIA – Zalău, F. AS nr. 1540)

M-am grăbit să vă scriu pentru că sunt de vârstă apropiată cu dvs. și am făcut aceeași greșeală pe care o faceți și dvs. acum. Refuzați, din diverse motive, să consultați un medic psi­hiatru și să urmați tratamentul pre­scris de acesta. Nu mai pregetați, deoarece din câte îmi dau seama, cred că aveți un sin­drom anxios depresiv, iar medicația pentru acest tip de boală este una ușoară și vă puteți vindeca extrem de rapid. Dar numai urmând un trata­ment prescris de medicul psi­hiatru curant. Eu, de rușine, am evi­tat să spun familiei ce se întâmpla cu mine, mi-am neglijat problema vreun an și simptomele se agravau din săp­tă­mână în săptămână. La noi, la români, există și concepția că toți cei care ajung la psi­hiatrie sunt ne­buni. Nimic mai fals! Acolo am întâlnit oameni din toate ca­tegoriile sociale (de la inte­lec­tuali până la oameni de rând) care se tratau și se tra­tează după indicațiile medicu­lui curant. Cu sistemul nervos nu e de glumit, așa că nu luați calmante sau somnifere, că așa v-a spus un prieten sau o ve­cină. Trata­mentul este strict individualizat, în funcție de persoană și de simptomele pe care le acuză. Eu am avut no­rocul să dau peste o doamnă doctor extrem de sufletistă, în care am multă în­credere și văd pe zi ce trece că simptomele se dimi­nuează. Încă o dată, vă sfătuiesc să căutați un doctor bun, spuneți-i deschis tot ce simțiți și urmați trata­mentul prescris de acesta. Vă doresc sănătate, iar pe cei din redacție Dumnezeu să îi aibă în paza Lui!

MARIA – București

„Fiica mea are amenoree secundară’’ (Răspuns pentru MARILENA – Iași, F. AS nr. 1540)

În legătură cu revenirea ciclului menstrual și reglarea acestuia, „Formula AS” ne-a pus la dis­poziție un amplu articol despre virtuțile unei plante numite Brânca-ursului (Heraclea spongylum), care are un rol extraordinar în reglarea ciclului men­strual și revenirea lui, chiar și după 10 ani de la dis­pariție, fiind, de asemenea, foarte utilă în tratarea infertilității, menopauzei premature, anexitei, me­tro­anexitei. Își găsește utilitatea și în crizele epi­leptice și este un excelent adjuvant în scleroza multiplă. Pe lângă Brânca-ursului, v-aș sugera să apelați și la Salvie, care are rol reglator al funcției ovariene, și la Calendula (Gălbenele). Acestea pot fi administrate sub formă de tinctură – 30 de pică­turi, de două ori pe zi (eventual puteți face și infuzie din acest amestec). Tincturile se găsesc la farma­ciile naturiste.

EMILIA S.

„Soțul meu are urticarie cronică” (Răspuns pentru NINA T. – Bârlad, F. AS nr. 1550)

Urticaria este o reacție alergică, care ia forma unor vezicule albe sau roșii pe piele. Urticaria poate fi provocată de soare, căldură, frig, presiune, stres, infecții virale, medicamente, polen, praf, acarieni și chiar unele alimente. Ea provoacă disconfort și dispare în câteva minute sau ore, dar și în câteva zile. Urticaria provoacă amețeli, dureri de cap, dificultăți de respirație sau respirație șuieră­toare. Ca tratament clasic, luați Clorfeniramin sau Bore­nar, câte o pastilă pe zi, seara, înainte de cul­care. În ceea ce privește tratamentul naturist, încer­cați să consumați zilnic ceai din următoarele plante me­dicinale: Trei-frați-pătați, Podbal, Coada-șorice­lului, Brusture, Soc, Cimbrișor de câmp sau Cim­bru de grădină, Urzică. Ceaiurile trebuie pregă­tite în infuzie, o lingură de plantă la o cană cu apă (de 250 ml) fierbinte. Acestea pot fi în amestec sau separat. Se beau 2-3 căni pe zi, pe o perioadă înde­lungată.

* Pe zonele afectate puneți com­prese reci, deoarece tempera­tura scăzută reduce diametrul va­selor de sânge.

* Pentru ameliorarea mâncă­ri­mii, adăugați într-o cană mică pu­țină apă peste bicarbonat de sodiu, amestecați până obțineți o pastă pe care o întindeți pe zona afectată.

* Amestecați o linguriță de oțet cu o lingură de apă caldă și apli­cați pe zona cu urticarie, folo­sind un bețișor cu vată.

* Luați ulei de pește sub formă de capsule de trei ori pe zi, dar să nu depășiți 1000 mg. Aceste capsule conțin acizi grași esențiali care au pro­prie­tăți antiinflamatorii sau luați până la 1000 mg capsu­le de vitamina C în trei do­ze. Acestea au un efect ase­mă­nător cu al antihistami­nicelor.

* Preparați-vă o cană de ceai de Mușețel sau de Valeriană. Aceste plante au un efect sedativ care pot calma atât stresul, cât și ur­ticaria. Ca să evitați urti­caria, trebuie să găsiți cauza care o provoacă.

* Un regim alimentar, eliminând din dietă factorii declanșatori, cum ar fi mezelurile, grăsimile, prăjelile, ciocolata, ouăle, laptele dulce, iar dintre medicamente: antibioticele, antiinflamatoarele neste­roidiene (aspirina, ibu­pro­fenul).

* Cură cu apă în stațiunile Olănești sau Căli­mănești, unde medicii vă vor prescrie izvoarele din care să consumați apa.

Vă doresc multă sănătate!

E. ZAMFIR – Drăgășani, jud. Vâlcea

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian