Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru ANASTASIA T., F. AS 1556 – „Sufăr de vezică hiperactivă”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Vezica hiperactivă sau, mai bine spus, neuro­genă este un sindrom manifestat prin nevoia imperioasă de urinare, aso­ciată cu sau fără incontinență urinară, dar caracterizată de o frecvență cres­cută și nicturie (urinare nocturnă), în ab­sența unor procese patologice infec­țioase. Cu alte cuvinte, vezica hi­peractivă reprezintă un proces pa­tologic neuromuscular, care se dato­rează contracției anormale a detrusorului în timpul umplerii vezicale, fapt care determină senzația imperioasă de urinare. În mod fiziologic, declan­șarea senzației de urinare apare în prezența unei cantități de aproximativ 400 ml de urină, însă, în cazul vezicii hiperactive, con­trac­țiile musculare apar indife­rent de volumul de urină acumu­lat. Cauzele apariției acestei stări patologice sunt puse pe seama unor etiologii neurogene, însă se poate manifesta și în cazul unor modificări posturale bruște, cum ar fi mersul pe jos sau creșterea presiunii abdominale în timpul tușitului sau strănutului.

În mod curent, cauzele vezicii hiperactive sunt reprezentate de leziuni la nivelul coloanei verte­brale, accidente vasculare cere­brale, scleroză multiplă, demen­ță, boala Parkinson, diabet za­harat, constipație, calculi vezi­cali, tumori ale vezicii urinare, mal­formațtii congenitale ale vezicii urinare.

În concluzie, pentru a beneficia de un tratament pertinent în cazul dvs., se impun unele investigații mai amănunțite, cum sunt: ecografia zonei pelvine, tomografia computerizată și RMN-ul aceleiași zone, cu scopul de a determina cauza reală a producerii acestui sindrom neplăcut, ținând cont de faptul că nu suferiți de cistită infecțioasă sau de boală inflamatorie pelvină. De-abia apoi se poate institui un tratament alopat sau naturist adecvat, în funcție de aflarea procesului patologic subiacent. Până la aflarea unor noi concluzii edificatoare, vă sugerez să luați produsul 5-HTP (conform prospec­tului), deoarece acest remediu este util în fibromial­gie, o altă condiție patologică presupusă a fi, la rândul ei, una dintre cauzele manifestării vezicii hiperactive, alături de sindromul colonului iritabil, stările depresiv-anxioase etc. Vă recomand produ­sul 5-HTP datorită faptului că elementul comun al acestei boli este alterarea unor circuite neuronale ce implică anumiți neurotransmițători de tipul 5-HT (5-hidroxitriptamina).

Țineți-mă la curent cu rezultatele investigațiilor medicale ce se impun în astfel de situații!

Să auzim numai de bine!

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai din 1897, Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

„Fiica mea are dermatită atopică” (Răspuns pentru IULIANA – Bacău, F. AS nr. 1556)

Ion Bobaru

Dermatita atopică poate fi o moștenire genetică (familială) sau este declanșată de variați agenți și factori de mediu. Boala poate debuta în primele luni de viață sau mai târziu, chiar și după vârsta de 10 ani, cu leziuni eritematoase, zemuinde, cruste pe anumite zone ale corpului. Pie­lea uscată și pruritul sunt simpto­mele majore care însoțesc derma­tita atopică. Infecțiile bacteriene sunt frecvente. Spuneți că fiicei dvs. i-au apărut multe bubițe pe spate, care acum s-au extins pe gât și pe față. Asta înseamnă că este o infecție cutanată bacteriană, care trebuie tratată.

Tratamente naturale interne pentru dermatita atopică se pot face cu Salcâm japonez, Plop negru, Salvie, Trei-frați-pătați. Se folosesc sub formă de infuzie, decoct, tinctură sau vin.

Extern – se folosesc Tătăneasa și Coada-șo­ricelului, sub formă de fierturi sau alifii (unguente).

Intern

* Trei-frați-pătați – se folosește planta în­treagă (tulpină, frunze, flori), fără rădăcini.

Decoct: Se beau câte două căni de ceai pe zi.

Tinctură: Se iau câte 30 de picături, de două ori pe zi.

Vin: Se ia o lingură de vin, de două ori pe zi.

* Salvia – se folosesc frunzele.

Infuzie: Se beau două căni de ceai pe zi, după masă.

Tinctură: Se iau câte 30 de picături, de două ori pe zi, luate cu puțină apă sau ceai.

Vin: Se ia o lingură de vin, de două ori pe zi.

* Salcâmul-japonez – se folosesc bobocii florali.

Infuzie: Se beau câte 3 căni de ceai pe zi, îndulcite cu zahăr sau miere.

Tinctură: Se iau câte 30 de picături, de trei ori pe zi.

Vin: Se ia o lingură de vin, de două ori pe zi.

(Farmacia Faltis are pe stoc tinctură din boboci florali de Salcâm japonez.)

* Plopul negru – se folosesc mugurii încă nedes­fă­cuți.

Decoct: Se beau câte două căni de ceai pe zi.

Tinctură: Se iau câte 30 de picături, de două ori pe zi.

(Farmacia Faltis are pe stoc tinctură de Salcâm-japonez.)

Vin: Se ia o lingură de vin, de două ori pe zi.

Pentru suprainfecția bacteriană se pot folosi loțiuni antiseptice, cum ar fi Aqua D’Alibouri sau Tinctura Sabouraud. Le avem în farmacie.

O cremă emolientă cu alantoină și cu extract moale de Iederă și de tescovină, pe care o avem în farmacie, este de asemenea folositoare pentru pie­lea uscată din dermatită atopică.

Dacă sunteți interesată de unele din preparatele prezentate mai sus, vi le putem trimite prin Poșta Ro­mână sau Fan Courier, cu plata ramburs la pri­mirea coletului. Avem nevoie de adresa completă și numărul de telefon.

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Am sechele postmeningită” (Răspuns pentru VIO – București, F. AS nr. 1544)

Meningita este o afecțiune de natură infecțioasă, în urma căreia, chiar dacă a fost de­clarată ca „vindecată”, vor rămâne, în unele ca­zuri, o sensibilitate, o reacție la cele mai banale agresiuni virale care pot apărea inevitabil, mai ales în sezonul rece (de exemplu, guturai). Se vor de­clanșa reacții mai mult sau mai puțin evidente și semnificative asupra între­gului orga­nism (efectul de „domino”). În aceste con­diții, în care reacțiile postmeningită se manifes­tă prin acel „tremor” al mâi­nilor, vă recomand să aveți un re­gim alimentar preponderent vegetarian, din care trebuie eliminate definitiv carnea de porc și deriva­tele ei, ce sunt purtătoare a nenumărate specii de microbi ce pot declanșa manifestări pato­logice nesemnificative, aproape nesesizabile pentru un organism sănătos, dar care provoacă acele mani­festări supărătoare de tremur al mâinilor, în cazul dvs. Se pare că ați rămas cu acea sensibilitate, acea reacție post-traumatică, pentru că meningita este o agresiune microbiană violentă, traumatică asupra învelișului sistemului neuro-transmițător al impul­surilor nervoase de la creier către organele perife­rice (mâini, picioare). Alături de regimul alimentar preponderent vegetarian, vă recomand să faceți mișcare cel puțin o oră pe zi, mai ales cu mâi­nile (cu gantere rezonabile ca greu­tate sau cu acele cercuri de cauciuc pe care să le strângeți în palmă, ori de câte ori aveți mâinile li­bere). De asemenea, vă recomand să folosiți profi­lactic Propolis glicolic conc. 40%, din care luați 1/2 linguriță în fiecare dimineață, 7 zile la rând, apoi 1/2 linguriță la două zile, în restul de 23 de zile dintr-o lună, tratamentul repetându-se în toate lu­nile reci ale anului. În cazul în care acest tratament nu aduce rezultatele dorite, contactați-ne și vă vom trimite un „Complex imu­nitar”, compus din: Vita­minele B1, B6, B12, D3, C 2000 mg, Zinc, Mag­neziu, Extract uscat de Propolis, Sfeclă roșie pulvis și fructe de Roșcove pulvis, care, administrate în sezo­nul rece, măresc imunitatea organismului și previn astfel îmbol­nă­virile virale.

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Problema mea este ejacularea precoce” (Răspuns pentru A.D. – București, F. AS 1557)

Carmen Ponoran

Vă recomand să urmați o cură cu extracte gemo­terapice care s-au dovedit a fi eficiente în cazul eja­culării precoce. De administrat Extract din muguri de Stejar și Extract din amenți de Salcie dimineața, câte 2 ml din fiecare, și Extract din amenți de Salcie seara, 2 ml. Extractele se diluează în puțină apă (20-30 ml) și se rețin câteva secunde în gură, înainte de înghițire, pentru a facilita și absorbția la nivel lingual. Cura trebuie urmată timp de 2 -3 luni de zile, cu răbdare, pentru instalarea efectului care să fie de durată. La ne­voie, Extrac­tul din amenți de Sal­cie se poate lua de 3 ori pe zi. Gemo­terapicul din amenți de Salcie are re­coman­dare specifică în stări de hiper­excitabilitate sexuală, inclusiv cu manifestări de tip ejaculare precoce, va reduce și stresul, iar cel din muguri de Stejar este un întăritor și revitalizant al organismului. Numai bine!

„Caut un leac pentru varice” (Răspuns pentru ANASTASIA D. – jud. Brăila, F. AS 1557)

Doamnă Anastasia, așa cum descrieți varicele – pronunțate, ca niște șerpișori – denotă că acestea s-au format în decursul anilor, iar pentru îmbunătă­țirea circulației venoase va fi nevoie de un trata­ment de lungă durată. Pe lângă tratament, trebuie să aveți în vedere și identificarea posibilelor cauze care au dus la formarea varicelor: stilul de viață se­dentar, constipația, obezitatea, menopauza sau poate fi și o predispoziție genetică. Deci este im­portant să acționați și pe linia unui stil de viață sănătos (mișcare, alimentație bogată în fibre).

Gemoterapia vă poate ajuta cu remedii care au acțiune antiinflamatoare, tonifiantă și decongestio­nantă la nivelul venelor. Se recomandă cura cu trei extracte gemoterapice: Extractul din muguri de Arin negru, Extractul din muguri de Castan săl­batic și Extractul din muguri de Castan comestibil (Arin negru – 2 ml dimineața, iar celelalte două gemoterapice, luate împreună, câte două admi­nis­trări pe zi, a câte 2 ml din fiecare, timp de 2 luni). Această cură, în cazul dumneavoastră, din cauza vechimii afecțiunii, ar trebui repetată de mai multe ori pe an, cu scurte pauze de 2-3 săptămâni între cure. La nevoie, celor trei gemoterapice li se poate adăuga și Extractul din scoarță de Lămâi, o admi­nistrare pe zi, pentru acțiunea hipolipemiantă și anticoagulantă, de „subțiere a sângelui”. De ajutor sunt și aplicațiile locale cu un gel sau o cremă cu ac­țiune venotonică, cu conținut de extracte vege­tale, prin masaj al picioarelor de jos în sus, cu spe­cificarea că doar o singură astfel de intervenție este insu­ficientă. Vă doresc multă sănătate!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian