Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – SCRISOAREA SĂPTĂMÂNII

„Cu ajutorul dvs., am reușit să înviem”

Dragi cititori ai revistei „Formula As”,

Biserica din Bixad

Încep scrisoarea mea prin a vă considera, mai întâi de toate, „credincioși și prieteni ai parohiei noastre”. În urma publicării în revistă a reportajului dedicat bisericii noastre, de Cristian Curte, ne-ați copleșit cu dragostea dvs. Ați dovedit că acest colț de Românie nu este un colțișor uitat, ci este unul binecuvântat de Dumnezeu și iubit de credincioși.

Nu vă voi ascunde că acum 5 ani de zile, când am venit pentru prima dată în această zonă, prin pronia lui Dumnezeu, mă întrebam de multe ori: ce voi face eu aici singur, fără ajutor? La început, L-am avut de partea mea pe Dumnezeu, dar încet, încet, v-ați alăturat și dvs., dragi prieteni. Cu ajutorul dvs., credincioși din țară și din afara țării am reușit să înviem un pic, câte un pic, viața pastorală a acestei parohii. Dovadă stau lucrările ce s-au făcut la biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Di­mitrie – Izvorâtorul de Mir”, dar și frumoasele ac­tivități ce au avut ca scop clădirea credinței la temelia sufle­te­lor locuitorilor acestui sat. Astfel, am reușit să ajutăm cu rechizite, hăinuțe și alimente copiii din familiile cu o situație economică precară, dar nu am uitat nici de bă­trânii parohiei noastre, ce reprezintă un tezaur viu pentru noi.

Prin ajutorul acordat de dvs., aceste proiecte vor continua atât prin lucrările necesare la biserică, dar și prin proiectele sociale și culturale. Astfel, anul acesta vom porni un nou proiect dedicat bătrânilor din satul Bixad, aflați în evidența serviciilor sociale, dar și a celor care nu au copii sau sunt singuri. Acest proiect, intitulat „La masă cu un bătrân”, își propune asigurarea unei mese calde și a unui pachet cu alimente pentru aceștia, la sărbătorile importante de peste an, dar mai ales să ne apropiem sufletește, stând de vorbă cu ei. Nu vom uita nici de copiii din acest sat, având în plan ca, pe viitor, să ridicăm un centru social-cultural, în care vom putea desfășura cât mai multe activități.

Închei prin a vă mulțumi tuturor pentru dragostea cu care m-ați copleșit și vă încredințez pe toți de necontenita mea recunoștință. De asemenea, atunci când Bunul Dum­nezeu va rândui fiecăruia dintre dvs., vă așteptăm să treceți pragul bisericii noastre din acest colț al țării binecuvântat de Dumnezeu. Nu în ultimul rând, țin să îi mulțumesc dom­nului Cristian Curte pentru răbdarea, dragostea și aten­ția cu care s-a aplecat asupra vieții creștinilor din această zonă a României.

Prea Milostivul Dumnezeu să vă răsplătească tuturor dragostea pe care ați avut-o, dăruindu-vă sănătate, bucurii și putere în toate, pe drumul mântuirii.

Cu dragoste și recunoștință,

Pr. MIHAI MOGOȘESCU, Biserica ”Sf. Dumitru” din Bixad-Covasna

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian