Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Siluetă cu Păpădie

Foto: 123RF

Dacă ați ieșit din iarnă cu ceva kilograme în plus, apelați cu încredere la Păpădie. Este una dintre cele mai puternice plante în comba­terea obezităţii. Accelerează metabo­lismul, îndepărtează depozitele de grăsime și „repară” ficatul, rinichii și sângele. Pielea devine mai luminoasă și căpătați un plus de energie. Trata­mentul cu Păpădie du­rează cel puțin o lună.

Suc de Păpădie

O mână de frunze de Păpădie tocate mă­runt se amestecă cu puțină apă și se pro­cesează în blen­der. Se bea sucul obținut de două ori pe zi, înainte de mese cu o jumătate de oră.

Salată de Păpădie

Câte o mână de frunze de Păpădie se taie mărunt și se asezonează cu suc de lămâie, un strop de ulei de măsline și sare. Se pot adăuga o roșie tăiată felii, pătrunjel tocat sau câteva foi de salată verde. Se mănâncă de două ori pe zi, înainte de mesele principale.

Infuzie de Păpădie

Se prepară o infuzie din 2 lingu­ri­ţe frunze de Păpădie, 250 ml apă. Se lasă la foc mic două minu­te, apoi la infu­zat 20 de mi­nute. Se beau 3 căni pe zi.

Tinctură de Păpădie

Se obține prin ma­cerarea plantei în alcool etilic. Se gă­sește și în farmacii. Se iau câte 30 de picături de tinc­tură, în amestec cu apă, de 3 ori pe zi.

Pulbere de Păpădie

Pulberea se obține prin măcinarea fină (cu râșnița) a frunzelor și rădă­ci­nilor de Păpădie uscate. Se ia câte o linguriță pe zi, înainte de mese.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian