Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Medicină pentru femei

– Când e vorba de boli, orga­nismul femeilor reacționează altfel la ele decât cel al bărbaților. În mod firesc, și remediile recoman­date sunt diferite. Iată câteva sfaturi pentru afecțiuni curente –

1. Cistită

Foto: Shutterstock – 3

Fiecare a doua femeie experimentează cel puțin o infecție a vezicii urinare în viața ei. Împotriva infecțiilor tractului urinar se poate acționa prin aplicarea unei sticle cu apă fierbinte pe zona vezicii urinare sau prin admi­nis­trarea de Uro-Vaxom, un medicament natural, care se găsește în farmacii. Luați comprimatele conform instrucțiu­nilor de pe ambalaj. După ce simptomele dureroase au dispărut, tratamentul trebuie continuat până la 4 zile.

2. Probleme cu glanda tiroidă

O glandă tiroidă hiperactivă pro­voacă adesea nervozitate, neliniște și tulburări de somn. Se recomandă băi de relaxare cu Valeriană, Lavandă și Roiniță, făcute seara. Puneți 100 g de amestec de plante uscate într-un    vas și opăriți-le cu 2 l apă clocotită. Lăsați 10 minute la infuzat, strecurați și turnați ceaiul în apa din cadă. Faceți o baie timp de 15 minute.

3. Întărirea sistemului imunitar

Sistemul imunitar fe­mi­nin este mai puternic din punct de vedere gene­tic decât cel al bărbaților, deoarece femeile au doi cromozomi X, iar siste­mul lor imunitar poate reacționa mult mai flexibil. Apa aromată de Ghim­bir vă poate întări organismul, cu condiția să fie băută zilnic. Feliați două bucăți groase de Ghim­bir, puneți-le într-un termos și turnați apă fierbinte peste ele. Beți o cană, la fiecare oră.

4. Osteoporoză

Aproximativ fiecare a treia femeie este afectată de osteo­po­roză. Sărurile Schüß­ler nr. 1, 2, 11 și 17 sunt be­nefice. Acestea îmbună­tățesc stocarea calciu­lui în oase și astfel le opresc fragi­lizarea. Di­zol­vați 1-3 com­pri­mate sub limbă, de trei ori pe zi.

5. Boli ale ficatului

Anumite boli hepatice afectează în primul rând femeile. În cazul steatozei hepatice (ficat gras), femeile dezvoltă mai multe complicații de sănătate decât bărbații (de exemplu, risc crescut de diabet sau accident vascular cerebral). Anghinarea și Armurariul – care se găsesc și sub formă de capsule – ajută în cazul bolilor hepatice. Ingredientele ac­ti­ve ale Anghinarei se for­mează în frunze. Ar­mu­rariul stochează ingre­di­ente active vindecătoare în fructele sale, în special sili­marina, care este benefică pentru ficat.

6. Cancer mamar

Cancerul mamar este cea mai frecventă formă a bolii la femei. Mul­te paciente cu can­cer urmează terapii cu Vâsc, ca tratament alter­nativ. Vâscul ajută la reducerea efectelor secun­dare ale tratamentului. Vâscul este unul dintre medicamentele pentru cancer cel mai bine studiate și cel mai des prescrise în medicina alternativă.

7. Hipertensiune arterială

În cazul multor femei, riscul hipertensiunii arteriale crește abia după vârsta de 50 de ani. De la vârsta de 60 de ani, mai multe femei sunt afectate de această boală decât bărbați.

O băutură mixtă, de le­gume și fructe, poate scădea tensiunea arterială. Ingre­di­ente: 500 ml suc de sfeclă ro­șie, 100 ml suc de portocale, suc de 1/2 lămâie, 1 bucată de ghimbir, 2 bucățele de țelină, 1 mână de rucola. Mixați totul într-un blen­der. Beți până la două pahare pe zi, timp de două săptămâni.

IRINA RADU

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian