Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII APRILIE

Foto: Shutterstock

– În viața noastră, coeziunea socială începe să joace un rol din ce în ce mai important. Ne implicăm mai profund în relații de prietenie și acțiuni de grup. Perspectiva și atitudinea noastră asupra societății în care trăim începe să se schimbe. Prima eclipsă a anului se petrece pe 20 și este una deosebit de puternică. Ea are loc în Berbec, anunțând la rândul ei evenimente înnoitoare. E o eclipsă anulară totală de soare, care afectează în primul rând persoane aflate în vârful ie­rarhiei și, generic, pe bărbați. La nivelul omului de rând, se pot naște dușmănii, posibil din pricina diferențelor sociale. Trecerea micului benefic Venus prin prietenosul semn al Gemenilor, începând din 12, accelerează această coeziune socială. Co­municativul Mercur intră în mișcare retrogradă pe 22, putându-l determina pe Uranus, planeta socialului, să scoată lumea în stradă. Pentru că acest lucru se întâmplă în semnul Taurului, care ne vorbește despre nemulțumirile legate de bani –

BERBEC

Sub semnul eclipsei

Puternica eclipsă de Soare ca­re se întâmplă în semnul dvs. beneficiază de o conjuncție cu Jupiter. Ceea ce înseamnă că mai ales bărbații zodiei pot lăsa în urmă niște inhibiții care s-au acumulat peste ani, în urma unor eșecuri. E ca și când reconectați la adevăratul dvs. potențial, reușiți să vedeți lu­crurile în perspectivă, cu mai mult optimism și încredere. La asta se ada­ugă și influența stelei fixe Mi­rach, care vine cu o porție supli­men­tară de voioșie, altruism și cre­ativitate, mai ales în cazul Ber­be­cilor înzestrați cu talente artistice.

BANI: Intervalul optim pentru a semna contracte privitoare la ve­nituri indirecte e între 3 și 11, cât timp atât abilul Mercur, cât și îns­tărita Venus traversează Taurul. Ul­terior, Mercur continuă să vă fie de folos la negocieri, dar din 22, când intră în mișcare retrogradă, de­vine inoportun să purtați tratative și să semnați.

CARIERĂ: Ați scăpat de o ma­re apăsare privitoare la perspec­tivele dvs. profesionale. Aveți însă grijă să fiți cu toate documentele la zi înainte de următorul pas.

DRAGOSTE: Burlacii zodiei devin tare flirtăcioși din 12, când Venus în Gemeni îi poate determina să alerge după mai mulți iepuri.

SĂNĂTATE: În preajma eclip­sei de Soare din semnul dvs. e bine să vă supravegheați tensiunea arte­rială și să vă feriți de excese ali­men­tare, dar și de eforturi.

TAUR

Tonus bun și vorbe multe

Începeți luna cu un tonus bun, sub influența beneficei Venus, iar Mercur, care intră în zodia dvs. pe 4, vă face mai comunicativi. E posibil ca în preajma zilei de 7 să vorbiți cu persoane aduse în calea dvs. de soartă. Vă exprimați cu ușurință și precizie până pe 21, dar pe 22 Mercur retro­gradează și e mai bine să discutați des­pre trecut, punând la punct niște lu­cruri petrecute la începutul lui ia­nuarie. Marte în Rac avertizează asu­pra unor probleme în trafic, dacă nu sunteți calmi la volan.

BANI: Încercați să vă diversificați sursele de câștig după 11, căci Venus în Gemeni vă dă o mână de ajutor. E po­sibil să intrați cu ușurință în co­municare cu oameni care au nevoie de abilitățile dvs.

CARIERĂ: Nici n-ați scăpat bine de rigorile lui Saturn, că v-ați trezit cu Plu­ton afectându-vă cariera. Simțiți că e momentul să vă afirmați, dar dacă pro­cedați fără scrupule, va veni și vremea plății.

DRAGOSTE: Pe cât sunteți de dră­găstoși în primele 11 zile ale lunii, pe atât de refractari puteți deveni din 22, când Mercur retrograd vă poate fa­ce să răstălmăciți mereu sau să „dez­gropați morții”.

SĂNĂTATE: Tendința de îngră­șare continuă. Lăcomia în preajma eclipsei din 20 poate duce la probleme acute la ficat.

GEMENI

Veseli și bine dispuși

Până pe 11, sunteți mai puțin activi decât de obicei. Venus și Mercur în Taur vă îndeamnă să leneviți și să vă răsfățați. Asta vă va umple bateriile, iar când micul benefic Venus va intra în sem­nul dvs., pe 12, veți fi în for­mă, veseli și bine dispuși, cu mare ape­tență pentru so­cia­li­zare. Aveți însă grijă ce spu­neți des­pre diverse persoane, consi­derând că bârfa va ră­mâne în­tre dvs. și cei cu care discu­tați, căci cuvintele dvs. au toate șan­sele să fie transmise fără întârziere celor po­ne­griți, iar dvs. vă puteți ale­ge cu duș­mănii. Nu e cazul să vă în­con­trați cu cei care își arogă dreptul de a lua de­cizii în numele gru­pului, mai ales în preajma eclip­sei din 20, căci nu aveți cum să câș­tigați.

BANI: Marte în Rac vă pune în priză. Vă străduiți din răsputeri să câștigați mai mult, dar dacă încercați să forțați nota, câștigul dvs. va fi doar unul temporar.

CARIERĂ: S-a dus vre­mea im­provizațiilor. Sa­turn în Pești nu vă mai permite să-i abu­riți pe șefi, cum a făcut-o Neptun de peste un deceniu. Adunați-vă și disciplinați-vă, așa veți avea de câștigat.

DRAGOSTE: Se poate să fiți tentați de o le­gătură ili­cită la în­ceputul lunii, în­să odată cu retro­gradația lui Mercur, din 22 încolo, puteți fi dați de gol.

SĂNĂTATE: Somnul poate de­veni agitat după 21, când e posibil ca și reflexele dvs. să devină dezor­donate.

RAC

Mânie și iritare

Nu s-ar putea spune că pre­zența lui Marte în semnul dvs. vă face plăcere. Vă puteți însă consola cu ideea că nici lui. Astrologic vorbind, spunem că Marte se află aici „în cădere”. Lui i se datorează accesele dvs. bruște de mânie și iritare, ne­vo­ia de a sparge vesela și nervii pe ca­re vi-i provoacă, din te miri ce, mem­­brii familiei pe care, în alte con­­texte, îi iubiți. Vă pot veni brusc idei despre o mutare, ruperea unor re­lații familiale, o schimbare de die­tă… niciuna nu este indicată acum. Din 12 începând, vă puteți confesa unor prietene apropiate ori vă puteți dedica unei practici spirituale. Am­bele variante vă sunt de folos.

BANI: După vreo trei ani de strâmtorări, se pot ivi deodată ocazii de câștiguri nesperat de mari. Dar compromisurile pe care trebuie să le faceți sunt pe măsură. Gândiți-vă bi­ne în ce vă băgați.

CARIERĂ: Sfătuiți-vă cu colegele care știu mai multe despre manevrele din culise. Sun­teți bine priviți, cu con­di­ția să nu ieșiți în față în preaj­ma eclipsei din 20.

DRAGOSTE: A venit tim­pul să vă impuneți în cuplu, după ce mai bine de un deceniu perechea dvs. a fost cea care a decis regulile jocului. Dar dacă o faceți prea apă­sat, din iunie vine și reculul.   

SĂNĂTATE: Rinichii necesită puțină atenție, din 12. În rest, energia e bună, dar oarecum lenevoasă.

LEU

Fără împăunări

E drept că aveți o mulțime de motive pentru care să vă mân­driți, dar atitudinea cea mai sănătoasă pentru dvs., pe parcursul acestei luni și mai cu seamă în jurul eclipsei de Soare din 20, este să-i lăsați pe alții să vă admită meritele. Orice împăunare vă poate atrage invidii active din partea unor persoane, cel mai probabil bărbați, care vor în­cer­ca să vă pună bețe în roate. E bine să rămâneți modești, și astfel, în mod firesc, veți trezi mai multă ad­mirație.

BANI: E posibil ca până de curând dvs. să fi fost cei care ați avut de plătit ponoasele de pe urma unui partener de afaceri cu capul în nori sau chiar pus pe înșelăciune. Realistul Saturn vă des­chide ochii și puteți fie renunța la respectiva asociere, fie să schimbați dras­tic termenii.

CARIERĂ: Primiți apreciere din par­tea șefilor și comunicați bine cu ei până pe 20 inclusiv. Ulterior însă, Mercur retrograd în conjuncție cu planeta prieteniei, Uranus, poate arăta o schimbare bruscă de atitudine a șefilor. Evitați ex­ce­sul de familiaritate.

DRAGOSTE: Pluton cel proas­păt intrat în Vărsător ri­dică întrebarea felului în care este gestionată puterea în cuplu. Puteți să i-o puneți în brațe partenerului ori să o revendicați doar pentru dvs.

SĂNĂTATE: Capul și stomacul pot fi surse de neplăceri. Evitați ali­men­­tele care ridică tensiunea și mân­că­rurile condimentate.

FECIOARĂ

Întâlniri inspiratoare

Până pe 11 inclusiv, puteți cu­noaște persoane neobișnuite sau trece prin circumstanțe neaș­tep­tate. Poate fi vorba despre cursuri, un­de dați peste oameni care vă ins­piră, vă puteți împrieteni cu perso­na­je originale ori merge la spec­ta­cole surprinzătoare, care să vă des­chidă perspective noi asupra lumii. Anumite chestiuni familiale sau le­gate de casă vă obligă să acțio­nați. Ori poa­te fi vorba despre faptul că pu­neți piciorul în prag unui mem­bru al familiei care v-a indus în eroare.

BANI: Important e să nu vă răs­pândiți în prea multe direcții. Ideal ar fi să semnați contracte până pe 3 inclusiv. Indiferent cât sunt de tentante pro­pu­nerile venite în jurul eclip­sei din 20, gân­di­ți-vă dacă puteți real­mente să le onorați.

CARIERĂ: Pe 12 se poate să se ivească o ocazie apa­rent minoră, eventual printr-o discu­ție cu șeful, pe alte subiecte decât ce­le profesionale, care l-ar putea de­termina pe acesta să vă vadă poten­țialul cu alți ochi.

DRAGOSTE: Relația de cuplu devine mai realistă. Sunteți mai pu­țin înclinați să vă lăsați duși de nas sau să vedeți în celălalt un ideal care există doar în capul dvs. Pe­rechea dvs. poate deveni mai responsabilă.

SĂNĂTATE: Rezolvați neîntâr­ziat eventualele probleme ce vă pot afecta circulația venoasă în gambe ori semnele de infecții urogenitale.

BALANȚĂ

Bucurie de viață

Acum, că anumite probleme de fond legate de casă și familie au dispărut sau sunt pe cale de rezolvare, vă puteți bucura mai mult de viață. E ca­zul să vă treceți în revistă calitățile, pentru că s-ar putea să constatați că un talent sau o însușire neglijată multă vreme vă poate fi de mare folos acum. Mai ales în cazul în care în ultimii trei ani v-ați simțit nebăgați în seamă, reluarea acestor preo­cupări vă poate aduce bucuria și reacțiile de răspuns de care aveți nevoie acum. Bucurii mari pot veni și din partea copiilor ori puteți excela prin creativitate la cursuri.

BANI: Chiar la început de lună, vă pot pica niș­te bani din cer. N-ar fi rău să investiți într-un proiect original. Puteți semna în siguranță contracte până pe 21, dar apoi intrarea lui Mercur în retrogradație    avertizează asupra unor riscuri.

CARIERĂ: Marte, stăpânul acestui an, vă in­suflă multă ambiție. Poate prea multă, de natură să îi facă pe cei din eșaloanele superioare să se simtă ame­nințați. Acționați curajos, însă cu moderație. Sunt de preferat proiectele la care nu lucrați în echipă.

DRAGOSTE: Nimeni nu poate să ignore dra­gostea evidentă pe care v-o arată perechea. Eclipsa totală de Soare din 20 poate duce însă la manifestări emoționale obositoare de la un punct încolo.

SĂNĂTATE: În jurul datei de 14, nu e indicat să vă solicitați genunchii sau dentiția.

SCORPION

Bani, cu efort minim

Gândiți-vă bine cum gestionați resursele fa­miliale, mai ales dacă este vorba despre o moș­tenire. Poate fi vorba despre o moștenire ma­te­rială, dar și de o traumă, care acum iese la su­prafață. Este po­sibil să vă mutați ori să vă eman­cipați de influența părin­ților, cu forța, dacă e cazul. Faptul că Marte, guver­na­torul acestui an și al zo­diei dvs., trece prin Rac, vă ajută să vă fa­ceți auzite clar opiniile. Dacă băgați un strop de moderație, ele vor fi receptate și mai bine.

BANI: Rodnica Venus vă poate procu­ra o colaborare sau vă poate adu­ce niște bani cu efort minim, începând din 12. Din 22, e bine să vă achitați eventualele datorii din ianuarie.

CARIERĂ: Dacă încercați să faceți prea multe, prea repede, oricât de bune ar fi ideile dvs., echipa de la serviciu nu va putea face față onorabil. Acest lucru este valabil mai ales în preajma eclipsei de Soare din Berbec din 20.

DRAGOSTE: Cele mai romantice zile cu par­tenerul sunt cuprinse între 4 și 11.    După 21, ar fi ca­zul să evitați să discutați subiecte spinoase din trecut. Poveștile de iubire devin mai rezonabile, fără așteptări exagerate.

SĂNĂTATE: Evitați cu strictețe mâncarea și băutura în exces, în special în preajma eclipsei de Soare din 20.

SĂGETĂTOR

O lună fără griji

Puneți-vă serios întrebarea din ce motive și prin ce acțiuni doriți să fiți apreciați în lume. Dacă nu doriți neapărat să vă situați mai presus de oamenii obișnuiți, riscul de-a vă da prea multă importanță, care vă paște mai ales în prejma eclipsei totale de Soare din Berbec, scade considerabil din 20. E util să faceți analiza asta din timp, astfel încât impactul pozitiv pe care-l puteți avea asupra altora să fie maxim, și toată lumea să aibă de câștigat.

BANI: Unele dintre grijile dvs. financiare par să fi rămas în urmă – cel puțin deocamdată. Dar nu vă aruncați cu capul înainte în afaceri, chiar dacă cei care vin spre dvs. par că știu exact ce fac și sunt siguri pe ei. Gândiți pe termen lung.

CARIERĂ: Problemele de familie vă pot îm­piedica să faceți progrese în carieră, dar până pe 8, ceea ce ați reușit să faceți până acum va lucra în folosul dvs.

DRAGOSTE: Perechea știe să vă înconjoare cu afecțiune și gesturi tandre, din 12 încolo, mai puțin însă pe 15. Dacă sunteți solitari, puteți de­veni dvs. țintele săgeților lui Cupidon, în special în preajma eclipsei din 20, din Berbec.

SĂNĂTATE: Stați mai bine cu somnul și cir­culația până pe 11. Din 22, umerii, gâtul și ceafa vă pot necăji.

CAPRICORN

Colegialitate maximă

Treceți printr-un proces de recuperare a for­țelor, cuplat și cu o transformare a sistemului dvs. de valori. Puteți fi preocupați, mai mult sau mai puțin conștient, de noțiunea de putere. Care sunt pentru dvs. însemnele puterii? Dacă vă uitați înapoi cu circa 15 ani și faceți o comparație, aceasta s-ar putea să vă fie de folos. Vă mai pot ajuta dis­cuțiile cu rudele sau amicii, cu care vă vedeți des. Aceștia vă pot face să înțelegeți ce imagine pro­iectați în lume. Este o perioadă potrivită pentru a vă organiza niște cunoștințe haotice sau de a face acest lucru pentru alții. În alte cazuri, ceea ce știți deja vă poate determina să treceți la nivelul următor.

BANI: Mai în glumă, mai în serios, la mijlocul lunii puteți ajunge la concluzia că nu banii contează, ci numărul lor. Psihologic aveți într-adevăr nevoia să aveți acces la resurse serioase.

CARIERĂ: Începând din 12, cu excepția lui 15, co­legialitatea este la ordinea zilei. Relațiile de mun­că sunt destinse, creative și prietenești.

DRAGOSTE: Simțiți că v-ați despovărat de ce­va toxic, în cazul în care sunteți într-un cuplu stabil. Relațiile romantice, mai ales cele înfiripate între 4 și 11, arată bine, însă din 22 pot apărea neînțelegeri.

SĂNĂTATE: Venus în Gemeni vă ajută din 12 să vă mișcați cu ușurință și cu grație. Simțul echili­brului se îmbunătățește.

VĂRSĂTOR

O iubire jucăușă

Treceți prin stări complet neobișnuite, mai ales dacă v-ați născut în primele zile ale zodiei. Este un amestec de tensiune emoțională și hiperluciditate mentală, care este greu de su­portat. E posibil să treceți de la o gândire originală la una radicală. Vă va fi de folos să notați aceste stări sau să le discutați cu cineva apropiat, care vă poate înțelege. E bine să vă înconjurați de persoane calme și să le evitați pe cele agitate. Dacă aveți vreun talent artistic, o terapie indicată ar putea fi expri­marea acestuia, începând din 12. Compania prie­tenilor vă binedispune, dar în timpul eclipsei din 20 vă poate îndemna către excese.

BANI: Saturn în Pești vă obligă să vă faceți ordine într-o situație destul de haotică, provocată de Neptun, care stă acolo din 2011. E mai bi­ne să aflați acum cum stați din punct de vedere bă­nesc.

CARIERĂ: În primele zile ale lunii, reușiți să gă­siți abordarea cea mai potrivită față de cola­bo­ratori. Îi faceți să intre în viteză, dar fără a-i tero­riza.

DRAGOSTE: Începând din 12, o iubire proas­pătă, jucăușă, vă poate ajuta să mai scăpați de con­siderabilele dvs. tensiuni interioare. Încercați să nu cereți prea mult perechii dvs.

SĂNĂTATE: Marte în Rac vă înzestrează cu energie, dar dacă faceți eforturi excesive, pot re­zulta migrene sau pusee de tensiune.

PEȘTI

Sub bățul lui Saturn

Cel mai ușor vă vine să integrați energia marelui disciplinator Saturn, recent intrat în semnul dvs., la început de lună. Aspectul său prietenos cu Marte cel hotărât nu vă mai permite să vă irosiți, ci vă determină să vă vedeți de viață cu seriozitate și responsabilitate. Rezultatele nu vor fi imediate ori spectaculoase, dar viața dvs. de­vine structurată și mulți dintre cei care bâjbâie acum își găsesc direcția. Pe 15 pot apărea di­sensiuni cu cei din familie, dar în rest contactul cu cei de acasă e pozitiv și relaxant.

BANI: Puteți simți nevoia acută să faceți schimbări drastice, să căutați noi surse de câștig, eventual în domenii de avangardă. Deocamdată este mai bine să tatonați decât să acționați. Discuțiile de pe 12 pot fi lămuritoare și incitante.

CARIERĂ: E cazul să deveniți atenți la jocu­rile de putere care se întâmplă la conducerea lo­cului în care lucrați. Fiți atenți la discuțiile des­pre cine ar trage în realitate sforile, dar nu le inițiați dvs.

DRAGOSTE: Deși Saturn nu vă mai lasă să vă legănați în iluziile provocate de Neptun și nici să-i iluzionați pe alții, este mai bine să acceptați realitatea, decât să trăiți o ficțiune.

SĂNĂTATE: N-ar strica să vă purificați or­ganismul, mai ales dacă tranzitul intestinal lasă de dorit și aveți și senzații de disconfort. Atenție și la circulația venoasă din gambe.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian