Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ADIERI PASCALE – Paula Seling

Concert de Pricesne și Cântece Sfinte

Timpul cerne valorile fără greș. Un caz concret e Paula Seling. Strălucește pe cerul muzicii româ­nești, printre atâtea stele ce pier. Dăruită cu voce unică, frumoasă și îndârjită să-și împlinească destinul, se află în fruntea cântăreților iubiți de români. După succesele obținute la Eurovision, în anul 2000, și-a diversificat stilul și abordează cu ușurință pop-rock, jazz, soul, blues, doi­nă, baladă, iar de la o vreme și-a extins re­pertoriul și la muzica religioasă. Cele mai multe dintre realiză­rile ei discografice re­cente sunt cu temă creștină. Și ce poate fi mai potrivit acum, în Postului Paștelui, de­cât o muzică menită să ne apropie sufle­tește de Dumnezeu? Pentru a împlini aș­tep­tările fanilor ei, Paula a pregătit un mini-turneu prin țară în cadrul căruia va in­terpreta Pricesne și Cân­tece Sfinte, cu­prinse sub un titlu in­spirat: „Spre Lumile Luminii”.

„Dragii mei, cred că simțiți bucuria mea de a cânta mu­zică pentru Dumne­zeu. Este un mod de a mulțumi Cerului pen­tru tot ce mi-a fost dat, este felul în care mă încarc de energie, e nevoia de a dărui și de a înălța o dublă rugăciune – a muzicii și a versurilor. De aceea, anul acesta, vreau să vin să vă cânt Pricesne și Cântece de Paști. …Concertele speciale de Paști sunt pentru mine o bucurie pe care vreau să o împărtășesc cu dvs.!”, declara artista în invitația la concert.

Anul 2023 a debutat bine pentru Paula Seling, care a lansat luna aceasta două melodii noi: „Tu nu vezi cerul” – o poveste emoționantă de dragoste, și un cântec religios, „Cer și mare și pamânt”.

„Există anumite piese pe care le simți atât de adânc în suflet din prima clipă, ca și cum i-ar spu­ne povestea. «Tu nu vezi cerul», scrisă de Andrei Tudor, pe versurile Andreei Andrei, este una dintre ele. Am auzit-o cu mulți ani în urmă, la festivalul Mamaia, în interpretarea lui Pasha Parfeni, și mi-a rămas lipită de suflet. Mi-aș fi dorit să am onoarea de a o interpreta și eu, și iată că Andrei Tudor mi-a propus, cu puțin timp în urmă, să o cânt. A ieșit o variantă atât de plină de emoții încât, mereu, când o ascult, mi se um­plu ochii de lacrimi de bucurie”, de­cla­ra Paula Seling cu oca­zia lansării me­lo­diei.

Cea de-a doua melodie lansată luna aceasta, „Cer și ma­re și pământ”, chiar în ziua de Buna Ves­tire, a fost, și ea, în­soțită de un mesaj: „…cu nouă luni îna­inte de Cră­ciun, în amin­tirea momen­tului în care Arhan­ghelul Ga­bri­el a a­nun­țat-o pe Fe­cioa­ra Maria că-L va naș­­te pe Iisus din Na­­zaret, doresc să vă ofer cântecul «Cer și mare și pă­mânt», prelucrare după Georg Chris­toph Strattner, iar versu­rile îi aparțin lui Traian Dorz. Vă do­resc tot ce e mai bun pentru voi! Lu­mină, înțe­lep­ciune, putere și multă iubire!”.

Paula Seling promite să-și poarte fanii, cu mu­zica ei, într-o călătorie spirituală, pe drumul preves­titor al sărbătorilor Paștelui. Ea va ajunge în luna Aprilie în concert: la Craiova – pe 3 Aprilie; la Ti­mişoara – pe 4 Apr., la Baia Mare – pe 8 Apr., la Iaşi – pe 10 Apr., la Suceava – pe 12 și la Piatra Neamț, pe 13 Aprilie.

(Biletele se găsesc pe sublime.ro și în rețeaua IaBilet.)

Concert Caritabil Pascal

Sala Ateneului Român din București va găzdui, în Postul Paștelui, un eveniment muzical caritabil de înaltă ținută, menit să aducă bucurie și alinare în sufletele copiilor aflați în suferință.

Zeci de artiști și muzicieni instrumentiști de valoare, precum: Marcel Pavel, Paula Seling, Alina Sorescu, soprana Silvia Micu și tenorul Vlad Miriță, alături de Corul Armonia, dar și de alții, vor urca pe scenă în acompaniamentul Orchestrei Simfonice Valahia, care va evolua sub condu­cerea unuia dintre cei mai apreciați diri­jori și aranjori internaționali, ma­estrul Matthew Free­man, deținător a numeroase dis­curi de platină și aur, actualmente și dirijor al celebrei „BBC Orchestra”.

Toți vin în spri­jinul cam­paniei u­ma­nitare „Grijă pen­­­tru nou-năs­cuți”, parte a unui amplu proiect de modernizare și susținere a spitalelor din România, inițiat de Fundația „Ringier România”.

Programul muzical va cuprinde partituri celebre, arii de operă, melodii pop, prelu­crate și orchestrate, interpre­tări pop-opera, dar și cântece cu temă religioasă, menite să introducă publicul în atmo­sfera celei mai mari sărbători creștine, sărbătoarea Paș­telui.

Spectatorii se vor putea bucura de concert, marți, 11 Aprilie a.c.

(Biletele sunt disponibile în rețeaua IaBilet și au prețuri cuprinse între 320 și 390 lei.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian