Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fiica mea are dermatită atopică” (Răspuns pentru FLORENTINA M. – Bacău, F. AS nr. 1556)

Foto: Shutterstock

Am avut o experiență asemănătoare, de derma­tită atopică. Am trecut prin diverse tratamente: antihistaminice, cortizon. Am găsit rezolvare doar cu postul terapeutic, ținut 12 zile. După primele 5 zile, dermatita dispăruse. Au trecut 6 ani de atunci și dermatita nu a mai revenit. Domnul să vă ajute în găsirea soluției adecvate!

IOAN

„Caut un leac pentru varice” (Răspuns pentru ANASTASIA D. – jud. Brăila, F. AS nr. 1557)

Venele varicoase sunt vene albăstrui, lărgite anormal, ieșite în relief,    bombate, noduroase și răsucite. Ele sunt rezultatul unei patologii care presupune slăbirea pereților vaselor de sânge, degradarea valvelor de reținere a sângelui și    fluxul de sânge scăzut. Prin vene este transportat sângele dinspre capilare spre inimă. Când valvele unidirec­ționale din vene sunt afectate, ele pot permite sângelui să curgă înapoi și să se acumuleze în vene. Dacă pereții venelor sunt slăbiți, venele se umflă, se destind, se tumefiază, putând cauza, în timp, probleme severe: picioare dureroase, sensibile și grele; senzație de arsură în talpă; umflarea picioa­relor; mâncărime în jurul varicelor; cheaguri de sânge, ulcere varicoase etc.

Cauzele acestei disfuncții sunt multiple: predis­poziția genetică (fragilitatea ereditară la nivelul pereților venelor), statul în picioare prelungit și repetat, lipsa activității fizice, excesul de greutate, sarcina, expunerea la căldură, fu­matul, alimentația necorespun­ză­toare, constipația, insuficiența car­dia­că, bolile de ficat, îmbătrânirea etc. Unii experți consideră că terapia hor­monală la femei, precum și pastilele contraceptive, contribuie semnificativ la dezvoltarea vari­celor.

Dacă aveți durere, arsură sau um­flare bruscă a picioarelor aso­ciată cu vene varicoase, ar trebui să vă adre­sați unui medic specialist flebolog, care vă va face un examen medical, cu teste specifice, pentru a vedea cât de bine funcționează ve­nele dumnea­voastră, a depista even­tuale cheaguri de sânge și a distinge între venele varicoase primare și se­cun­dare.

În mod normal, medicul flebolog vă va propune un tratament medica­mentos sau o procedură de anihilare a venelor varicoase (tratament cu la­ser, scleroterapie, ablație cu radio­frec­ven­ță, extirpare chirurgicală etc). Pro­ble­ma cu tratamentele propuse de medi­cina convențională este că ele se axea­ză, în general, pe efect, nu pe cauză. Scoaterea din funcțiune a unei vene varicoase nu rezolvă pato­lo­gia varicoasă. După un anumit timp, pe picior va apărea o altă venă varicoasă, cu o simpto­matologie mai agresivă și mai gravă decât prece­denta…

Din moment ce solicitați „un leac” pentru tra­tarea vari­celor dvs., presu­pun că v-ați orientat spre soluțiile de trata­ment specifice medicinei natu­rale. Trebuie însă să știți că terapiile naturale încearcă să oprească venele varicoase să se dezvolte sau să se agraveze, inhibă apariția altor vene vari­coase, dar, din păcate, nu au ca finalitate dispariția com­pletă a ve­nelor varicoase existente.

Eu vă propun o schemă de trata­ment verificată și eficientă, bazată pe ingestia a trei pulberi mine­ralizate din plante: muguri de brad, coacăze-negre și ardei iute. Cele trei produse naturale acțio­nează sinergic, conducând la întărirea și forti­ficarea pere­ților venelor, la repararea valve­lor, la îmbunătățirea circulației sanguine, la creș­terea fluxului de sânge prin vene, la reducerea in­fla­mației și la suprimarea durerii. Iată cum acționează aceste trei pulberi mi­neralizate din plante asupra venelor varicoase:

* Mugurii de brad. S-a constatat că prin consumul mugurilor de brad se reduc semnificativ durerea de picioare și disconfortul jenant, legat de varice. În plus, mugurii de brad generează în orga­nism o acţiune complexă: descongestionantă, anti­inflamatoare, antibacteriană şi antivirală, care con­duce la o însănătoşire    durabilă a venelor afectate de patologia varicoasă.                                                               

* Coacăzele-negre sunt deosebit de bogate în vitamina C și în rutin. Acest cuplu fitoterapeutic de excepție asigură îmbunătățirea rezistenței venelor, precum și refacerea țesutului conjunctiv din valve.                                             

* Ardeiul iute, caracterizat printr-un conținut ridicat de capsaicină, salicilați și vitamina C, face minuni pentru venele varicoase. Acțiunea sa asupra varicelor este puternică și se manifestă prin îmbu­nătățirea circulației sanguine și limfatice; reducerea fragilității pereților venoși; creșterea tonusului pereților venoși și al valvelor; menținerea integrită­ții pereților venoși, prin inhibarea elastazei: reduce­rea inflamației venoase; fluidizarea sângelui și com­baterea formării trombilor; descompunerea trombilor formați și calmarea durerii.

Mod de administrare: Pulberile mineralizate de muguri de brad, coacăze-negre și ardei iute se iau de trei ori pe zi, câte o linguriță plină de produs (cca 5 g de produs), înainte cu 15 minute de mesele principale. E recomandabil să se țină câteva minute în gură, amestecându-se cu puțină apă și salivă, după care se pot înghiți cu un pahar de apă. E bine ca tratamentul să se facă minimum trei luni. Re­zultate pozitive apar din prima săptămână de ad­ministrare și veți fi surprinsă de efectul benefic al tratamentului asupra întregului organism: îmbu­nătățirea digestiei, diminuarea glicemiei și a ten­siunii arteriale,    funcționarea mai bună a articula­țiilor, reducerea semnificativă a durerii, dobândirea unui tonus psihic pozitiv etc.

Sfaturi practice în lupta cu varicele:

* Nu stați în picioare perioade lungi de timp.    E recomandabil să faceți plimbări zilnice, deoarece chiar și mișcarea ușoară a picioa­relor ajută la menținerea unei bune circulații a sângelui.

* De câte ori aveți posibi­li­tatea, ridicați picioarele deasupra ni­velului inimii. Nu stați cu pi­cioarele încrucișate.

* Evitați căldura și băile calde. E bine să faceți duș rece la picioa­re cel puțin de două ori pe zi.

* Renunțați la fumat, la alcool și evitați contactul cu produsele chimice și plasticele din casă, deoarece alterează sănătatea și perturbă sistemul endocrin.

* Mențineți o greutate corpo­rală sănătoasă. Vă recomand un regim alimentar bazat preponerent pe alimente de origine vegetală, cu indice glicemic scăzut.

* Mâncați multe fructe, legu­me, leguminoase, nuci, semințe și pește. Favorizați în special fructele de pădure și verdețurile crude.

* Evitați carbohidrații rafinați (zahăr, bom­boane, biscuiți, prăji­turi, pâine albă etc.), proteinele și grăsimile animale, afumăturile, mezelurile și mar­garina. Uleiurile rafinate se pot înlocui cu ulei extravirgin de măsline.

* Abțineți-vă să scărpinați zo­nele adiacente venelor varicoase, pentru a nu genera ulcerații sau sângerări.

* Beți multă apă alcalină ioni­zată.                                                                                                                                                         

Pentru eventuale detalii suplimentare, contacta­ți-mă telefonic sau pe e-mail.

Georgiana Căucean – consilier nutriţie,  ALIMENTE GERIATRICE,    Poiana Horea,    tel.    0729.668.108, e-mail: [email protected]

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian