Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Mi s-a pus diagnosticul mastodinie”

Foto: Shutterstock

Am 64 de ani și sunt o cititoare fidelă a re­vistei „Formula AS”. Vă mulțumesc pentru că facilitați acest dialog între cititori, care ne ajută în problemele de sănătate. Am și eu o astfel de pro­blemă și rog să fiu ajutată cu sfaturi și rețete naturiste și alopate. Diagnosticul meu este mas­todinie. Mi-a apărut o um­flătură în axila dreaptă. Nu este mare și este flexibilă. Re­zultatul mamo­grafiei și al ecografiei mamare, făcute la Institutul Oncologic Fundeni: ade­no­patii cu as­pect infla­ma­tor. Mi s-a dat tratament cu Flamexin și Fas­tum gel. Îi rog și pe specialiștii dvs. să-mi reco­mande un tratament. Vă mulțu­mesc.

CAMELIA D. – București

„Sufăr de tiroidită autoimună și am slăbit mult”

Am diagnosticul de tiroidită autoimu­nă cu tireotoxicoză. Am 61 de ani. În mo­mentul de față fac tratament. Din senin, am slăbit mai mult de 10 kg, de nu mai pot sta în picioare. Poate îmi recoman­dă cineva un tratament naturist, care să mă ajute. Vă mul­țumesc.

SILVIA T. – Vaslui

(Luați legătura cu d-l dr. Rareș Simu din Bucu­rești, imunolog și homeopat. Tel. 0766/29.84.58.)

„Am osteofite la coloana dorsală”

Stimată redacție, sper că mă veți ajuta să găsesc o soluție la proble­ma mea. Anul tre­cut a început să mă doară foarte tare spatele. Am făcut o radiografie și s-a constatat că am „coloana dorsală cu modifi­cări inflamatorii, cu osteo­fite ante­rioare și marginale, cu formare de punți inter­vertebrale”. Am făcut fizioterapie și injecții cu Volta­ren, și pentru o perioadă durerea a tre­cut. Acum însă a re­venit și parcă este și mai intensă. Vă rog să-mi recomandați un tratament care să mai reducă măcar din intensitatea durerilor. Menționez că am 42 de ani și nu sufăr de alte boli. Vă mul­țumesc foarte mult!

LUCREȚIA – Iași

„Fac întruna crize de aritmie cardiacă”

Stimați redactori și cititori ai revistei, sper că se va găsi cineva să mă ajute cu un sfat. Iată problema mea: în ianuarie, am avut o criză de inimă. Bătea puternic, de parcă voia să-mi sară din piept, iar pulsul ajunsese la 140 de bătăi pe minut. Am chemat Salvarea, am fost internat în spital, la secția Cardiolo­gie, unde mi s-au făcut toate in­vestigațiile necesare. La externare, am pri­mit tratament cu antiarit­mice și anticoagu­lante, pentru a evita un eventual accident vas­cular cerebral. Am luat și iau în continuare medica­mentele prescrise de medic, dar nu pot scăpa de aceste crize, care uneori durează și două zile. Ce me­dicamente ori suplimente natura­le pot să iau în pa­ralel cu medica­men­­tele date de me­dic? Dacă unii dintre cititori au cu­noștință ori au avut crize cum am eu, îi rog să-mi spu­nă ce pot face în momentul de­clan­­șării, măcar să nu mai dureze așa de mult. M-ar bucu­ra și un răs­puns de la un spe­cialist. Cu mul­țu­miri,

LAURENȚIU – București

(Încercați preparatul Polygemma Cardio, pe bază de Păducel. Se administrează conform pros­pectului.)

„Sufăr de degenerescență maculară”

Stimată redacție, am 73 de ani și sufăr de degenerescență macu­lară. Urmez un tratament pentru înceti­nirea evoluției bolii, însă rezul­tatele nu se văd deloc. Îmi pierd vederea pe zi ce trece.    Nu mai pot nici să mă uit la televizor, abia văd ce-mi pune soția în farfurie.    Noroc cu ea, că mă ajută, altfel… Îmi puteți reco­man­da un tratament natu­rist ca să nu orbesc de tot? Vă mulțumesc și aștept răspunsurile dvs.

NICU D. – Brăila

„Caut leac pentru urticarie demografică”

Bună ziua! Am 31 de ani și sper că mă puteți ajuta în pro­blema pe care o am. Acum o lună mi-au apărut pe mâi­ni niște pete roșii, mici, înso­țite de pru­rit. Am luat Claritine, dar degeaba. Bu­bițele s-au extins și pe picioare. Mă mâncau atât de tare, încât nu rezistam să nu mă scarpin. În urma scărpinatului, bubițele se uneau și formau plăci întinse, plate, de leziuni tumefiate. Am mers la der­matolog și am fost diag­nosticată cu urticarie demo­gra­fică. Mi s-a pre­scris tratament cu Ze­naro, Bore­nar și Keto­tifen. Pe lângă trata­mentul medi­ca­mentos, țin și un regim alimen­tar fără sare și am o listă lungă cu ali­mentele pe care trebuie să le evit. După câteva zile de tratament, bubițele s-au mai ameliorat, dar am obser­vat că pielea este în continuare foarte sensibilă. La orice atingere sau la orice zgârie­tură se înroșeș­te pu­ternic, se umflă vizibil și este foarte fierbinte. Tumefierea apare de obicei la câteva minute de la atingerea pielii și persistă pen­tru apro­ximativ o jumătate de oră. Uneori, apar bubițe mici, care se albesc la scăr­pinat. Am căutat pe internet și am găsit pe un foru­m mai multe per­soa­ne care au fost diag­nosticate cu a­ceas­tă afecțiune. Ur­mând un trata­ment asemănător cu cel care mi-a fost pre­scris și mie, majo­ritatea s-au plâns că me­dica­men­tele ameliorau simp­tomele doar pe du­rata tratamen­tului și că nu au găsit o soluție care să le rezolve definitiv pro­blema. Care sunt cau­zele apa­riției acestei afec­țiuni? Există și un tra­tament naturist? Vă rog, dacă ați trecut printr-o astfel de situație și ați găsit o rezol­vare, să-mi scrieți pe adresa redacției. Vă mulțumesc!

T. A. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian