– Nu ne ajută doar să mâncăm, ci și să vorbim și să râdem. Ce poate fi mai frumos primăvara, decât un zâmbet total, cu dinți ca „mărgăritarele”, simbolul sănătății și-al bucuriei? Sfaturile care urmează vă sunt de folos –
Curățare cu ulei vegetal

O modalitate de a contribui în mod natural la sănătatea dentară și la igiena orală este curățarea cavității bucale cu ulei, care își are originea în învățăturile ayurvedice. O lingură de ulei de floarea soarelui sau măsline este ținută în gură timp de până la 20 de minute și trasă printre dinți. Uleiul leagă bacteriile și toxinele fixate între dinți, care altfel sunt greu de îndepărtat. După utilizare, clătiți bine gura cu apă.
Antrenament pentru dinți
Alimente cum ar fi merele, morcovii și nucile sunt gustări sănătoase și pentru dinți, deoarece stimulează salivarea, care are un efect antibacterian și întărește substanța dintelui.
Pastă de dinți personală
Încălziți 3 linguri de ulei de măsline, până când devine vâscos. Puneți în el și amestecați insistent o lingură de bicarbonat de sodiu, 1 lingură de carbonat de calciu, 1/4 lingură de xilitol (se găsesc la farmacie) pentru a forma o pastă fără cocoloașe. Adăugați 15 picături de ulei esențial de mentă și continuați să amestecați. Turnați într-un borcan cu capac ermetic, închideți și lăsați să se răcească. Pentru a vă spăla pe dinți, pur și simplu aplicați cantitatea dorită de pastă pe periuță și folosiți-o ca de obicei.
Limbă curată

Nici limba nu este de neglijat atunci când vă spălați pe dinți, deoarece pe ea se pot aduna și înmulți bacteriile. Un ajutor simplu este curățătorul de limbă, cu ajutorul căruia îndepărtați în fiecare dimineață placa bacteriană. Dacă nu găsiți în comerț, folosiți coada unei linguri de lemn.
Ață dentară împotriva cariilor
Mai ales în spațiile interdentare se formează depuneri din care se dezvoltă cariile. Prin urmare, ar trebui să utilizați în mod regulat ața dentară sau o perie interdentală, pentru a curăța zonele dificil accesibile.
Apă de gură marcă proprie
Puneți într-o sticlă 250 ml de apă fiartă, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 5 picături de ulei esențial de mentă și 5 picături de ulei esențial de arbore de ceai. Agitați apa înainte de fiecare utilizare. După ce vă spălați pe dinți, dimineața și seara, clătiți-vă bine gura cu o lingură din apa de gură proaspăt preparată.
Gumă de mestecat

Pe lângă faptul că vă ajută să aveți o respirație mai plăcută, guma fără zahăr e utilă și la sănătatea dentară: mestecatul poate neutraliza acidul lactic produs de alimente, care este dăunător smalțului dentar. Efectul optim al gumei de mestecat apare după aproximativ 12 minute, timp în care este indicat să evitați alte alimente sau băuturi.
Acidul și protecția dentară
Pentru sănătatea dentară este important să nu vă spălați dinții după ce ați consumat alimente și băuturi care conțin acid, cum ar fi fructe sau cafea. Timp de cel puțin 30 de minute, acidul va ataca smalțul. Dacă vă spălați imediat pe dinți, protecția lor naturală poate fi deteriorată.
Armă secretă: bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un adevărat leac miraculos împotriva acidității – chiar și în gură. Dacă pulberea de bicarbonat de sodiu este dizolvată în apă călduță și folosită pentru a clăti bine gura, aceasta va neutraliza conținutul acid existent în cavitatea bucală. Dacă este folosită cu regularitate, clătirea alcalină poate fi și un bun ajutor împotriva respirației urât mirositoare, deoarece neutralizează mirosurile neplăcute.
DIANA LUNA