Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

SOS – SCRISOAREA SĂPTĂMÂNII

„Dacă aș ști adresa Bunului Dumnezeu, i-aș scrie!

Stimată doamnă director,

Foto: Shutterstock

La emisiunea „Românii au talent” de la Pro Tv, am fost mișcat de cei doi copii dansatori din Ucraina, ce țineau în mână un mănunchi de spice de grâu, și care prin dansul lor, prin gesturi și măiestrie artistică, au lan­sat un apel pentru pace, pentru înțelegerea între popoare, între națiuni, ca ei și toți copiii planetei să trăiască, să crească, să învețe și să iubească în pace, nu sub amenințarea bombelor și a mirosului de praf de pușcă. De groaza bubuiturilor, au găsit refugiul la noi, în România, pe tărâmul sacru al Maicii Domnului.

Eu, ca cetățean iubitor al României mele și dornic de pace, am transmis gândurile mele, mesajul res­pec­tiv, unor ambasade, foruri internaționale impor­tante, pentru pace, toleranță și înțelegere între națiuni. Răz­boiul nu este o soluție, înțelegerea și tratativele re­prezintă soluția logică și înțeleaptă de a rezolva diver­gențele apărute! Cuvântul „război” ar trebui exclus din limbajul popoarelor, nu există un cuvânt mai abe­rant și tragic ca acesta. Războiul generează ură, suferință, dezbinare.

În ciuda diferențelor de limbă, de culoare, obi­ceiuri, tradiții, suntem egali, suntem aceiași oameni – avem un singur țel – să trăim, să ne iubim și să ne bucurăm de pacea planetei.

Planeta e plină de personalități înțelepte, minunați savanți, cercetători, academicieni, universitari, socio­logi, medici de seamă, înalți prelați ce pot avea un cuvânt greu în rezolvarea problemelor ce privesc omenirea și pacea! Să se lase deoparte ura, încordarea, agresiunea, locul să fie luat de tratative și negocieri!

Filele istoriei ne sunt mărturii – omenirea a trecut prin mari nenorociri, în urma celui de-al doilea război mondial. Viața este un dar de la Bunul Dumnezeu, tot Atotputernicul ne-o ia când decide el, altfel nimeni nu are acest drept!

Dacă aș ști adresa Bunului Dumnezeu, aș îndrăzni să-i scriu să-mi asculte ruga înălțătoare pentru pace, nu pentru mine, ci pentru toți copiii și nepoții planetei care au viața în față!

Cu speranță,

TUDOR D. – Focșani, jud. Vrancea

P.S.: Doamnă director, m-am adresat revistei dumneavoastră, pe care o citesc săptămânal, întrucât are un tiraj mare și este citită de toată lumea.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian