Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cum se testează corect produsele cosmetice

– Pe lista cadourilor de Paști, fe­meile pun totdeauna în frunte pro­dusele de frumusețe. Fie viața cât de scumpă, pentru o cremă exis­tă bani. Ca să fiți sigure că ce cum­părați e bun de pus pe obraz, res­pectați următoarele sfaturi –

Fondul de ten

Foto: Shutterstock

Trebuie să aibă aceeași culoare ca pielea. Încercați mai multe nuanțe, în toate magazinele există tes­tere. După ce găsiți culoarea potrivi­tă, alegeți consistența: fond de ten li­chid, cre­mos, mat sau compact. Dacă alegeți produsul ziua, feriți-vă să îl testați în lumină directă. Mai bine duceți-vă în dreptul vitrinei sau afară. Lumina nu trebuie să bată pe față.

Rujul

Testerul pentru ruj nu trebuie apli­cat ni­cio­dată direct pe bu­ze. E neigi­e­nic. Luați din el o cantitate mică cu o spa­tulă și aplica­ți-o pe gură ca să ve­deți dacă vă place nu­anța. Rugați-o pe vânză­toa­re să vă ajute.

Fardul de obraz

Cel mai bine este să veniți cu pen­sula dvs. de acasă. Dacă nu e posi­bil, folosiți un tampon mic de vată, pe care îl aplicați pe tester. Îna­inte, șter­geți-vă obrazul cu un șerve­țel de hâr­tie ca să înlăturați grăsimea prezentă pe piele. Sau folosiți o pudră mată. Altfel, fardul pătează.

Oja

Înainte de a pleca la cumpărături, aplicați pe unghii o ojă de bază (trans­parentă). La magazin, puteți apoi în­cerca mai multe culori de lac, câte una pe unghie. Prin comparație, cu­loarea dorită e mai ușor de găsit. După ce vă decideți, solicitați-i vân­zătoarei o vată și di­luant pentru a vă curăți unghiile.

Parfumul

Parfumul trebuie cumpărat cu calm și răbdare, după-amiaza. Atunci simțul mirosului este cel mai activ. Îna­inte de a-l cumpăra, decideți-vă în legătură cu aro­ma lui: florală, orien­tală sau extra­vagantă.

Nu probați niciodată mai mult de cinci par­fumuri la rând. Testarea se face pe un cartonaș special oferit de vân­zătoare, sau pe încheie­tura mâi­nii. Așteptați 10 mi­nute îna­inte de a vă decide ce cumpărați. Plim­­bați-vă prin super­market, apoi reve­niți. Numai după ce pie­lea se aeri­sește rămâne nuanța ade­vărată și i se constată in­ten­sitatea. Multe par­fu­muri dis­par de pe piele, de parcă nici n-ar fi fost.

În cazul când parfumul ales vi se pare deosebit, solicitați și alte pro­duse ale aceleiași firme: săpunuri, geluri de duș, deodorant sau pudră de corp. So­seș­te vara și e bine ca par­fumul pe care îl răspândim să fie uni­tar. Căldura ațâță mirosurile.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian