Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut tratament pentru ulcer peptic esofagian” (Răspuns pentru FLORENTINA – București, F. AS nr. 1284)

Foto: Shutterstock

Eu m-am confruntat cu tot ceea ce înseamnă tra­seul gastric. Am recurs la următoarele rețete:

* Ceai de Gălbenele și Tătăneasă – o linguriță cu vârf la 200 ml apă clocotită se lasă la infuzat o oră și se consumă cu înghițituri mici cu o oră înainte de mesele principale.

* Suc de varză + suc de cartof (50 ml) – se consumă cu o oră înainte de mesele principale.

* Suc de Aloe și miere polifloră în părți egale: se consumă câte o linguriță înainte cu o oră la mesele principale. Atenție, aloe să aibă vârsta peste 3 ani.

* Cătină albă. Tratament: în prima zi se începe cu 4 boabe și se crește în fiecare zi cu câte o boabă, până în ziua a 12-a, când se iau odată 15 boabe, apoi se descrește zilnic până la forma inițială. Atenție: boabele de Cătină nu se înghit, ci se mes­tecă bine în gură, după care se înghit.

* Polen granulat: zilnic, dimineața și seara, se iau câte 2 lingurițe, cu o oră înainte de mese.

* Tinctură de propolis sau propolis brut (cât o boabă de mazăre), pentru cei care sunt sensibili la alcool. Tinctură dimineața și seara în ceai cald, câte 12 picături cu o oră înainte de mese. Propolisul brut se folosește la fel ca tinctura, numai că acesta se suge și după aceea se înghite.

* Argilă medicinală de culoare albă: se pune peste noapte și dimineața pentru sea­ra un vârf de cuțit de praf de argilă la o cană de 200 ml apă rece. După macerare, se consumă cu o oră înainte de mese numai apa de ar­gilă, iar în ziua a 5-a se amestecă bine compoziția și se bea așa-zisul lapte de argilă.

* Se vor consuma câte 2 lin­gurițe de tărâțe de grâu, înainte cu o oră de mesele principale.

* Regim alimentar. Interzise: cafea, alcool, țigări, carne, zahăr, prăjeli, grăsimi vegetale și animale, dulciuri de orice fel, brânzeturi fer­mentate, sucuri sintetice acidulate, oțet, apă minerală, ardei, condi­mente etc.

* Regim alimentar permis: pâi­ne albă uscată sau prăjită, brânză de vaci, urdă dulce, ouă moi, de 2 ori pe săptămână, iaurt călduț, mămăligă, piureuri de legume și fructe, supe de legume și fructe, paste făinoase sim­ple (bine fierte), sucuri proaspete de fructe și legume, miere de albine, cereale fierte (grâu, orez, griș) etc.

* Băi la picioare și mâini, al­ternativ, pe bază de apă, sare și oțet. Procedeu: un pumn de sare sau 50 ml oțet la 5 litri apă. Se fac 21 de băi timp de 20 de minute pe lună.

* Masaje pe tot corpul: când vă treziți peste noapte, înmuiați un prosop în apă caldă și oțet în părți egale și vă masați tot corpul cu el bine stors, de la cap și până la picioare, după care imediat vă băgați sub pătură.

ILIE O. – Craiova

„Sufăr de hiperplazie benignă de prostată” (Răspuns pentru ION ORSAN – Cluj-Napoca, F. AS nr. 1554)

Disperarea pe care o aveți dvs. acum am trăit-o și eu în urmă cu vreo 7 luni, când nemaiștiind ce tratament să urmez, am apelat la un număr găsit în Formula AS, al cabinetului doctoriței Angela Hi­movith, telefon 0748/11.24.20, unde apelaseră și alți bolnavi și se trataseră cu succes. Am sunat la acest număr, am spus ce diagnostic am și mi s-a comunicat că mi-ar fi de ajutor preparatul Elixir of Youth. L-am comandat și, încet-încet, mi-am regăsit liniștea, dar și vindecarea. Precizez că munca mea necesită teren făcut prin țară, deci deplasări, stat mult în picioare, uneori și nopți nedormite – lucru extrem de dificil, când simți nevoia să urinezi foarte des. Dar în urma tratamentului cu Elixir of Youth, am scăpat și de o infecție urinară care îmi provoca dureri și usturimi greu de suportat.

Suntem în Postul mare, sunt un om credincios și nu exagerez cu nimic, am simțit o mare ușurare urmând acest tratament natural!

Vă doresc Sărbători fericite și puterea de a lua decizia cea mai bună, menită să vă aducă sănătatea!

ANDREI STOIAN – Oradea

„Caut un remediu pentru gastrită” (Răspuns pentru ROZALIA URBAN – Reșița, F. AS nr. 1558)

Dacă la 1-2 ore după ce-ați luat masa aveți arsuri sau dureri la stomac, înseamnă că aveți gas­trită sau ulcer. Dacă durerile durează mai mult de trei săptămâni, trebuie luate câteva măsuri urgente la domiciliu, cum ar fi:

* Regim alimentar simplificat, trei mese pe zi.

* Gastrita nu suportă crudități, băuturi al­coolice sau acidulate, conserve, mezeluri, prăjeli, grăsimi, condimente, fructe și legume crude, cafea. Totul trebuie consumat fiert, înăbușit sau la cuptor.

* Consumați mai mult pâine prăjită, carne de pasăre slabă, fiartă sau la cuptor, brânză proaspătă de vaci sau semisărată, pește.

* Beți multe ceaiuri pregătite în infuzie, din următoarele plante: Tătăneasă, Gălbenele, Lemn-dulce, Busuioc, Pătlagină, flori de Salcâm-alb, Su­nătoare. Ceaiurile se pregătesc în infuzie: 100 g plantă la 250 ml apă clocotită. Ele se folosesc separat sau în amestec și se beau înghi­țitură cu înghițitură. Ceaiurile se beau timp de 2-3 săptămâni, până la 2-3 luni și chiar mai mult, când boala este cronică. Un ceai foarte eficient este cel pregătit din ră­dăcină de Obligeană. Acesta vin­de­că tulburările stomacale și intes­tinale. Se ia o ceașcă cu apă rece în care punem o linguriță rasă de rădăcină de Obligeană și se lasă să stea peste noapte. A doua zi se în­călzește puțin, se strecoară și se bea câte o înghițitură înainte și după fiecare masă. Aceasta în­seam­nă șase înghițituri pe zi, mai mult nu este voie. De fiecare dată, ceaiul trebuie reîncălzit la bain-marie. Acest ceai ajută atât la trac­tul stomacal, cât și la cel intestinal, inclusiv la ficat, fiere (bilă), splină, pancreas.

* O cură cu argilă „Algo”: o lingură de argilă dizolvată într-un pahar cu apă rece și consumat sea­ra, înainte de culcare.

Vă doresc multă sănătate!

D. STANCU – Balș, Olt

„Am inflamație cu stafilococ auriu la ambii ochi” (Răspuns pentru BOGDAN – Alexandria, F. AS nr. 1559)

Și eu m-am confruntat cu mâncărime la ambii ochi și îmi curgea din ochi un lichid alb vâscos. M-am tratat cu Unitears, picături oftalmice fără conservanți (firma United Pharma).

Vă doresc însănătoșire grabnică.

ELENA – Brașov

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian