Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fetița mea are bronșită astmatiformă” (Răspuns pentru T. – București, F. AS nr. 1214)

Foto: Shutterstock

Puteți folosi cât mai des siropul din muguri de Brad. Se culeg primăvara, se usucă la umbră. Pen­tru sirop proaspăt, fierbeți câțiva muguri cu o can­titate egală de zahăr. În cazul în care fetița face crize mai dese, încălziți untură de porc într-o cra­tiță, apoi puneți untura pe o cârpă moale, pe care o aplicați pe pieptul copilului, atât de fierbinte cât credeți că va putea suporta, și puneți deasupra un nailon. Punga se pune ca să nu păteze hăinuțele. O înveliți cu un fular ca să mențină căldura cât mai mult. Repetați procedeul de câte ori face crize.

MIHAI T. – Maramureș

„De când am intrat la menopauză nu mai pot dormi” (Răspuns pentru IOANA – Craiova, F. AS nr. 1240)

Vă recomand niște capsule preparate din Rhodiola rosea, un trandafir sălbatic originar din zona muntoasă (3000 m) a Siberiei. Ele combat nu numai in­somnia, ci și nervozitatea de peste zi, tendințele de­pre­sive, stările anxioase, precum și aritmia cardiacă. Fac de asemenea să crească rezistența la stres și întăresc sis­te­mul imunitar. Ca să dea rezultate, cura ar trebui urmată minimum trei luni.

ADRIANA R. – București

„Fiul meu suferă de boala Duhring-Brocq” (Răspuns pentru SILVIA T., F. AS nr. 1251)

În urmă cu doi ani și jumătate so­țului meu i-au apărut pe piele niște bubițe pline cu apă, care îi provocau mâncărimi groaznice, mai ales noap­tea. Și-a pus cataplasme cu palincă naturală din Ma­ra­mu­reș, dar când a văzut că nu-i trec, a decis să meargă la un specialist. Medicul i-a pus diagnosticul: dermatită her­pe­tiformă sau Duhring-Brocq. I-a re­comandat un medi­ca­­ment pe care trebuia să-l ia toată viața, ceea ce soțul meu a refuzat, de­oa­rece orice medicament are și un efect negativ asupra orga­nis­mului. Ne­căjită, am început să caut pe Inter­net și am aflat că această boală este o alergie la o proteină numită gluten, care se află în grâu, orz, ovăz și se­ca­ră. Nu toți medicii admit că e ade­vă­rat, dar noi ne-am convins. Soțul meu a în­ceput un regim strict, eliminând ali­mentele care conțin grâu, orz, ovăz și se­ca­ră. La două luni, rezultatele au și apărut. Acum îi iese ici și colo câ­te o bubiță, care nu-l deranjează. Vom con­ti­nua toată via­ța acest re­gim. Rețineți: dacă rein­tro­du­ceți glu­­te­nul în alimentație, boala va reapărea, deci re­gimul este pe viață, dar, cre­deți-mă, merită. Să vă dea bunul Dum­nezeu sănă­tate și numai bine!

LUMINIȚA

„Nu vreau să apelez la medicamente pentru dilatare în timpul nașterii” (Răspuns pentru A.N., F. AS nr. 1317)

Nu știu dacă terapia clasică oferă soluții, dar știu din ex­periență că există în terapia alternativă re­medii ho­me­opate care se administrează atât cu câteva zile înainte de data probabilă a nașterii, cât și în timpul travaliului. Vi le poate indica un medic homeopat care a avut rezultate în sensul acesta. Eu le-am folosit, în ciuda scepticismului cu care am fost privită de personalul medical care m-a asistat, iar rezultatele au fost foarte bune. Astfel, tim­pul travaliului s-a redus la jumătate (după apre­cieri com­petente), contracțiile au fost suportabile, iar nașterea a decurs fără probleme. Există chiar și remedii care se uti­lizează după naștere, în scopul prevenirii infecțiilor, al unei refaceri mai rapide a organismului, pentru alăptare na­turală etc. Sunt ieftine, eficiente și în niciun caz nu vă pot dăuna. Contactați deci un medic homeopat și nu veți re­greta.

IOANA M.

„Știe cineva cum se prepară siropul de muguri de Pin?” (Răspuns pentru ELENA – Pitești, F. AS nr. 1376)

Mod de preparare: se zdrobesc 100 g muguri, peste care se toarnă 100 ml alcool de 60°. Se lasă la macerat în­tr-un vas acoperit timp de 12 ore, agi­tând din când în când. Se toarnă apoi 1/2 litru apă clocotită, iar după șase ore, se strecoară printr-o pânză deasă. Se adaugă 640 g za­hăr, se dizolvă la cald pe baie de apă, se filtrează prin­tr-o pânză, se completează cu apă până la 1 l și se păs­trea­ză în sti­cle de capacitate mică, închise la culoare.

Mod de utilizare: copii – 3 lingurițe pe zi; adulți – 3 linguri pe zi.

Extern: mugurii de Pin se folosesc pentru băi cu ac­țiu­ne antiseptică și cicatrizantă. Mugurii de Pin intră în com­poziția ceaiului antibronșic și aroma­tizantului pen­tru băi. Bunul Dumnezeu să vă dea sănătate și multă răb­da­re.

EUGENIA M. – București

„Sufăr de pitiriazis uscat al scalpului” (Răspuns pentru ADRIANA – București, F. AS nr. 1418)

Faceți următorul tratament local: ungeți întreaga su­prafață a pielii capului cu va­selină salicilică 10%, în fie­care dimineață, trei zile la rând. În fie­care seară spăla­ți-vă pe cap și în apa de clătit puneți o infuzie de rădăcină de Urzică. Dacă sunteți șatenă sau brunetă, adăugați în apa de clătit și infuzie de frunze de Nuc.

MARIA N. – București

„Caut urgent un remediu pentru bulimie” (Răspuns pentru TEREZA B., F. AS nr. 1560)

M-am confruntat și eu cu această boală la 25 de ani: bulimie. Este cumplită, am fost internată la medicală, gastroenterologie, endo­crinologie… degeaba. Boala a apărut în urma unui șoc emoțional puternic. Nu vreau să-mi amintesc ce pățeam și câte kilograme în plus luam săptămânal. Sunt 40 de ani de atunci, acum pot sta să nu mă­nânc și o zi întreagă și nu mi-e foame. Țin minte că am luat atunci un preparat care se numea Gastro­fibran (era un medicament din praf de sânge de bovină, să nu-mi mai fie foame) și am mai luat Clorderazin, este pentru nervi, nu mai știu dacă se mai fabrică aceste medicamente, dar mărturisesc că m-am făcut repede bine! Rugăciuni la biserică și sigur veți reuși! Doamne ajută! Eu am 66 de ani și-mi amintesc că era tare greu la 25 de ani.

E. – Brăila

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian