Puteți folosi cât mai des siropul din muguri de Brad. Se culeg primăvara, se usucă la umbră. Pentru sirop proaspăt, fierbeți câțiva muguri cu o cantitate egală de zahăr. În cazul în care fetița face crize mai dese, încălziți untură de porc într-o cratiță, apoi puneți untura pe o cârpă moale, pe care o aplicați pe pieptul copilului, atât de fierbinte cât credeți că va putea suporta, și puneți deasupra un nailon. Punga se pune ca să nu păteze hăinuțele. O înveliți cu un fular ca să mențină căldura cât mai mult. Repetați procedeul de câte ori face crize.
MIHAI T. – Maramureș
„De când am intrat la menopauză nu mai pot dormi” (Răspuns pentru IOANA – Craiova, F. AS nr. 1240)
Vă recomand niște capsule preparate din Rhodiola rosea, un trandafir sălbatic originar din zona muntoasă (3000 m) a Siberiei. Ele combat nu numai insomnia, ci și nervozitatea de peste zi, tendințele depresive, stările anxioase, precum și aritmia cardiacă. Fac de asemenea să crească rezistența la stres și întăresc sistemul imunitar. Ca să dea rezultate, cura ar trebui urmată minimum trei luni.
ADRIANA R. – București
„Fiul meu suferă de boala Duhring-Brocq” (Răspuns pentru SILVIA T., F. AS nr. 1251)
În urmă cu doi ani și jumătate soțului meu i-au apărut pe piele niște bubițe pline cu apă, care îi provocau mâncărimi groaznice, mai ales noaptea. Și-a pus cataplasme cu palincă naturală din Maramureș, dar când a văzut că nu-i trec, a decis să meargă la un specialist. Medicul i-a pus diagnosticul: dermatită herpetiformă sau Duhring-Brocq. I-a recomandat un medicament pe care trebuia să-l ia toată viața, ceea ce soțul meu a refuzat, deoarece orice medicament are și un efect negativ asupra organismului. Necăjită, am început să caut pe Internet și am aflat că această boală este o alergie la o proteină numită gluten, care se află în grâu, orz, ovăz și secară. Nu toți medicii admit că e adevărat, dar noi ne-am convins. Soțul meu a început un regim strict, eliminând alimentele care conțin grâu, orz, ovăz și secară. La două luni, rezultatele au și apărut. Acum îi iese ici și colo câte o bubiță, care nu-l deranjează. Vom continua toată viața acest regim. Rețineți: dacă reintroduceți glutenul în alimentație, boala va reapărea, deci regimul este pe viață, dar, credeți-mă, merită. Să vă dea bunul Dumnezeu sănătate și numai bine!
LUMINIȚA
„Nu vreau să apelez la medicamente pentru dilatare în timpul nașterii” (Răspuns pentru A.N., F. AS nr. 1317)
Nu știu dacă terapia clasică oferă soluții, dar știu din experiență că există în terapia alternativă remedii homeopate care se administrează atât cu câteva zile înainte de data probabilă a nașterii, cât și în timpul travaliului. Vi le poate indica un medic homeopat care a avut rezultate în sensul acesta. Eu le-am folosit, în ciuda scepticismului cu care am fost privită de personalul medical care m-a asistat, iar rezultatele au fost foarte bune. Astfel, timpul travaliului s-a redus la jumătate (după aprecieri competente), contracțiile au fost suportabile, iar nașterea a decurs fără probleme. Există chiar și remedii care se utilizează după naștere, în scopul prevenirii infecțiilor, al unei refaceri mai rapide a organismului, pentru alăptare naturală etc. Sunt ieftine, eficiente și în niciun caz nu vă pot dăuna. Contactați deci un medic homeopat și nu veți regreta.
IOANA M.
„Știe cineva cum se prepară siropul de muguri de Pin?” (Răspuns pentru ELENA – Pitești, F. AS nr. 1376)
Mod de preparare: se zdrobesc 100 g muguri, peste care se toarnă 100 ml alcool de 60°. Se lasă la macerat într-un vas acoperit timp de 12 ore, agitând din când în când. Se toarnă apoi 1/2 litru apă clocotită, iar după șase ore, se strecoară printr-o pânză deasă. Se adaugă 640 g zahăr, se dizolvă la cald pe baie de apă, se filtrează printr-o pânză, se completează cu apă până la 1 l și se păstrează în sticle de capacitate mică, închise la culoare.
Mod de utilizare: copii – 3 lingurițe pe zi; adulți – 3 linguri pe zi.
Extern: mugurii de Pin se folosesc pentru băi cu acțiune antiseptică și cicatrizantă. Mugurii de Pin intră în compoziția ceaiului antibronșic și aromatizantului pentru băi. Bunul Dumnezeu să vă dea sănătate și multă răbdare.
EUGENIA M. – București
„Sufăr de pitiriazis uscat al scalpului” (Răspuns pentru ADRIANA – București, F. AS nr. 1418)
Faceți următorul tratament local: ungeți întreaga suprafață a pielii capului cu vaselină salicilică 10%, în fiecare dimineață, trei zile la rând. În fiecare seară spălați-vă pe cap și în apa de clătit puneți o infuzie de rădăcină de Urzică. Dacă sunteți șatenă sau brunetă, adăugați în apa de clătit și infuzie de frunze de Nuc.
MARIA N. – București
„Caut urgent un remediu pentru bulimie” (Răspuns pentru TEREZA B., F. AS nr. 1560)
M-am confruntat și eu cu această boală la 25 de ani: bulimie. Este cumplită, am fost internată la medicală, gastroenterologie, endocrinologie… degeaba. Boala a apărut în urma unui șoc emoțional puternic. Nu vreau să-mi amintesc ce pățeam și câte kilograme în plus luam săptămânal. Sunt 40 de ani de atunci, acum pot sta să nu mănânc și o zi întreagă și nu mi-e foame. Țin minte că am luat atunci un preparat care se numea Gastrofibran (era un medicament din praf de sânge de bovină, să nu-mi mai fie foame) și am mai luat Clorderazin, este pentru nervi, nu mai știu dacă se mai fabrică aceste medicamente, dar mărturisesc că m-am făcut repede bine! Rugăciuni la biserică și sigur veți reuși! Doamne ajută! Eu am 66 de ani și-mi amintesc că era tare greu la 25 de ani.
E. – Brăila