Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru D.T. – jud. Dâmbovița, F. AS nr. 1559: „Am fost diagnosticată cu ciroză hepatică”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Ciroza hepatică se caracterizează prin afectarea ireversibilă și progresivă a ficatului, cauzată frecvent de abuzul de al­cool, infecții, toxine sau alte boli. Afectarea cauzează cicatrizare în interiorul orga­nului, împiedicându-l să funcționeze normal.

Semne și simptome ale cirozei: câteodată niciunul, pierderea ape­titu­lui, pierderea în greutate, obo­seală și slăbiciune, în­gălbenirea pielii și a ochilor, distensie abdominală.

Această afecțiune poate rezulta din variate mo­tive, cum ar fi abuzul de alcool, hepatită cronică virală (inflamație cronică, cauzată de virusurile B, C sau D). Bolile ereditare care pot cauza ciroza includ hemo­cro­matoza, boala Wilson și defi­citul de alfa1– antitripsină.

Din păcate, nu există trata­ment pentru ciroza hepatică, din cauză că ea produce alterarea ireversibilă a ficatului. Vestea bună este că boala avan­sează uneori lent. Vestea rea este că persoanele cu ciroză prezintă un risc crescut de a dezvolta un anume tip de cancer hepatic (carcinomul hepatoce­lular). Fără a intra în amănunte, voi aminti câteva dintre com­plicațiile ciro­zei hepatice. Ele sunt: hiperten­siunea portală, peritonita bacte­riană spontană și encefalopatia hepa­tică. Aici tre­buie, totuși, mențio­nat că ficatul nu mai poate filtra elementele toxice din sânge, rezultând o concen­trație crescută de amoniac și alți metaboliți. Ence­falo­patia hepa­tică afectează funcțiile creierului, determinând con­fuzie mentală, tremurături, somno­lență și, uneori, chiar comă.

Scopul principal al tratamentului este tratarea și prevenirea complicațiilor mai sus amintite. Măsu­rile de autoîngrijire și tratamentul medicamentos pot ajuta la scăderea afectării ulterioare a ficatului. Însă, dacă apare insuficiența hepatică, transplantul poate fi o opțiune, deși nici acesta nu vă ferește de o nouă infectare virală a noului ficat, dat fiind fap­tul că virusul (virușii) se retrage în ganglionii lim­fatici din vecinătate și, la un moment dat, atacă parenchimul hepatic nou transplantat.

Recomandări:

* Autoîngrijire – deși afectarea produsă de ciroză este ireversibilă, puteți face anumite lucruri pentru a reduce afectarea suplimentară a ficatului.

* Nu mai consumați alcool, dacă, bineînțeles, ați consumat până acum. Unele dintre substanțele chimice conținute de băuturile alcoolice sunt toxice pentru ficatul dvs.

* Limitați administrarea de medicamente – ficatul dvs. nu le poate elimina.

* Luați măsuri pentru a preveni îmbolnăvirile – când ficatul este afectat, organismul este incapabil să lupte cu infecțiile, așa cum se întâmplă la oamenii normali.

* Mâncați multe fructe, legume proaspete și grâu integral – aceste alimente sunt bogate în nutrienți, inclusiv în vitaminele E, C și A. Se pot administra suplimentar vitaminele A, D și K, care pot lipsi din organismul dvs.

* Restricționați aportul de sare – minima­lizați astfel formarea de lichid intra-abdominal (ascită).

* Monitorizați proteinele din dietă – dacă ciroza este avansată, excesul de proteine poate duce la complicații de tipul encefalopatiei hepatice.

Deși nu știu care este starea dvs. actuală, mă încumet să vă recomand câteva remedii naturiste, în speranța că vă vor fi de folos în stoparea evolu­ției bolii. Aceste remedii sunt indicate în afecțiuni hepatice acute și cronice, convalescență și sechele de hepatită virală, ciroza hepatică, steatoză hepa­tică, insuficiență hepatică și cancer hepatic.

Acestea sunt: Liver Aid, Ocean21, Arginina Plus, Luminița-nopții și Para Protex. Adminis­trarea se face conform prospectului.

Cu siguranță, vă pot ajuta și cu alte soluții tera­peutice care să țină cont de stadiul bolii dvs. În cazul în care doriți și alte informații despre mana­gementul cirozei hepatice, vă rog să mă contactați telefonic!

Să auzim numai de bine!

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.851.277, 031.421.09.23, e-mail: [email protected]    www.imunyze.me

„De 4 ani am doar scaune diareice” (Răspuns pentru LILI – București, F. AS nr. 1563)

Stimată doamnă, ocluzia intestinală este un sindrom care are drept caracte­ris­tică oprirea persistentă a tranzitului intestinal pentru materii fecale și gaze. În urma intervenţiei chirur­gicale, este posibil ca la nivel local să se fi grefat un agent patogen (cel mai probabil de tip bacterian), care să declanșeze patologia descrisă de dvs., şi care să împiedice refacerea în totalitate a organismului. Aţi efectuat recent analize de laborator (din materiile fecale, cu antibiogra­mă)? Dacă nu, este recomandat să efectuaţi acest tip de analize.

O alternativă naturală la trata­mentul medicamentos clasic este reprezentată de gama de produse naturale Imunyze, ai cărei pro­ducători suntem. În cadrul Cabi­netului de Medicină Comple­men­tară activează medici terapeuți care vă pot ajuta cu un protocol terapeutic adecvat afecțiunii de care suferiți. Este deosebit de im­portant să prezentați rezultatele analizelor medicale.

Pentru recomandarea unui pro­tocol adecvat, contactaţi medicii terapeuţi din ca­drul Cabinetului de Medicină Complementară Imu­nyze.

Multă sănătate!

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai, din 1897, Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

„Caut leac pentru varice” (Răspuns pentru ANASTASIA – Brăila, F. AS nr. 1557)

Ion Bobaru

Cauza varicelor este, în principal, o insuficiență circulatorie periferică deficitară. Principalul simp­tom este disconfortul vizual (venele arată „ca niște șerpișori”, cum spuneți dvs.), apoi e durerea surdă, la nivelul picioarelor, care se accentuează în timpul mersului sau a statului mult în picioare. Varicele netratate duc la apariția ulcerului varicos – o boală destul de greu de tratat. Pentru circulația periferică deficitară, pe lângă tratamentul clasic (medica­mente chimice, laser, chirurgie vasculară sau scle­roterapie), vă recomand și un tratament natural, care presupune utilizarea unor preparate farmaceu­tice din plante medicinale. Se fac tratamente atât intern, cât și extern.

Pentru uz intern: Saschiu, Salcâm japonez, Măceșe, Ginkgo biloba, tescovină. Farmacia „Fal­tis” are pe stoc plantele menționate mai sus, pe care le cultivă în grădina proprie sau le culege din flora spontană.

* Saschiu – se utilizează partea aeriană a plantei.

Pulbere: Se ia câte un vârf de cuţit de pulbere de plantă, de două ori pe zi.

Decoct: Se bea câte o ceaşcă de ceai, de două ori pe zi.

Tinctură: Se iau câte 30 de pică­turi, de două ori pe zi.

Vin terapeutic: Se iau 30 ml de vin (2 linguri), după masă.

* Salcâm japonez – se folosesc bobocii florali.

Infuzie: Se beau câte două căni de ceai pe zi.

Tinctură: Se iau câte 30 de picături, de două ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin terapeutic: Se administrează o lingură de vin, de două ori pe zi, după masă.

* Măceșe – se folosesc fructele uscate, fără semințe.

Pulbere: Se ia câte un vârf de cuţit de pulbere de Măceșe, de două ori pe zi.

Decoct: Se bea câte o ceaşcă de ceai, de două ori pe zi.

Tinctură: Se iau câte 30 de picături, de două ori pe zi.

Vin terapeutic: Se iau câte 30 ml de vin (2 lin­guri) pe zi, după masă.

* Ginkgo biloba – se folosesc frunzele.

Decoct: Se bea câte o ceaşcă de ceai, de două ori pe zi.

Tinctură: Se iau câte 30 de picături de tinctură, de două ori pe zi.

Vin terapeutic: Se iau câte 30 ml de vin (2 linguri) pe zi, după masă.

* Tescovină – se folosesc cojile și semințele de la strugurii roșii. Tescovina conține resveratrol, antociani și acizi grași nesaturați, substanțe bene­fice pentru elasticitatea vaselor capilare.

Pulbere: Se iau câte două lingurițe de pulbere pe zi după masă, în iaurt, sana, lapte bătut sau miere.

Capsule: Se iau 3 capsule pe zi.

Tinctură: Se iau câte 30 de picături, de trei ori pe zi, după masă.

Ceaiurile și tincturile se pot folosi simple sau în amestec. Farmacia „Faltis” are o combinație de tinc­turi din aceste plante: Venotrof.

Uz extern – pentru varice, Farmacia „Faltis” prepară o cremă specială, care are în compoziție un extract moale de: Castan sălbatic, Salcâm japonez și tescovină.

Dacă sunteți interesată de produsele noastre, vă invităm să veniți la farmacie. Întrucât locuiți în județul Brăila, ne găsiți ușor.

(Notă: Aceste recomandări nu substituie un consult medical de specialitate. Ele completează terapia medicală prescrisă de medicii curanți.)

Ing. chim. MIRCEA BOCAN – Alba Iulia, tel. 0788/23.38.73, 0258/86.56.77

„La doar doi ani, băiețelul meu are o piatră la rinichi” (Răspuns pentru DOINA T. – Sibiu, F. AS nr. 1558) 

Calculii renali se formează din cauza unor dez­echilibre hormonale; oxalații și urații sunt produși în exces. Din această cauză, cei care se operează se vor confrunta cu aceas­tă problemă toată viața! Alimentele conțin foarte multe E-uri, antibiotice, dar și hor­moni care dereglează meta­bolismul mamei și al copilului.

Argila „ALGO” dizolvă calculii renali și are avantajul că reglează în­treg metabolismul și nu se mai formează calculi. Vă recomand să îi administrați copilului de doar doi ani 3 lingurițe cu argilă pe zi, în permanență. Dumneavoastră vă recomand 3 linguri cu argilă pe zi. Vă curață organismul de to­xine, metale grele și vă reglează fin metabolismul.

Pentru detalii, vă rog să mă contactați la tel. 0788/23.38.73.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian