Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un remediu pentru pitiriazis versicolor” (Răspuns pentru LIVIU – Brăila, F. AS nr. 1540)

Foto: Shutterstock

Se cumpără de la farmacie șampon „Selsun Blue” și se unge suprafața afectată. Se lasă pe piele între 6-8 ore, după care se spală. Nu se lasă mai mult, fiindcă irită pielea (am pățit). Tratamentul se face 8 zile. Eu mă ungeam seara, la culcare, iar dimineața, mă spălam. Mie îmi reapare la 10-12 ani, dar eu mă ung 3 – 4 zile până dispar petele și apoi nu mă mai ung.                                                                                                                                                                                               

Diferite persoane au avut abcese localizate pe corp, care au fost operate și s-au refăcut, s-au vin­de­cat cu următorul remediu: se ia rășină de Brad (coni­fere), se pune pe o compresă și se lipește cu leucoplast peste abces, de seara până dimineața. Dacă nu a ieșit cu totul până dimineața, se pune compresa și în seara următoare. Trebuie să iasă din prima aplicare. Dacă rășina e prea tare, se pune compresa pe un capac de oală peste un vas în care fierbe apă. Rețeta o știu de la un medic pensionar.

EUGEN – Cluj, tel. 0745/37.11.43

„Caut un leac pentru varice” (Răspuns pentru ANASTASIA – jud. Brăila, F. AS nr. 1557)

Venele albastre, umflate și cu nodozități strică aspectul picioarelor dumneavoastră și provoacă mâncărimi și dureri. Sunt multe metode chirur­gicale pentru a rezolva aceste probleme. Dar sunt și multe măsuri mai puțin drastice care vă pot ajuta în prevenirea agravării lor. Venele sunt vasele cu un singur sens pentru a transporta sângele către inimă. Când venele sunt slăbite, acest lucru se petrece în special la picioare și face ca sângele să stagneze. Venele se extind, se îngroașă și apar nodozități. Vari­cele apar la orice vârstă și sunt foarte frecvente la tinerele însăr­cinate sau după naștere. Ele apar mai mult la femei, decât la băr­bați. Apar și la persoanele care stau nemișcate toată ziua, care petrec mult timp în picioare.

Pentru început consumați multe fibre cum ar fi: fulgi de tărâțe, mere, pere (cu coajă cu tot), fasole, cereale integrale. Luați zilnic Vitamina C și fla­vonoide, care ajută organismul să mențină țesutul conjunctiv, făcând venele flexibile și puter­nice. Flavonoidele se găsesc în fructe, legume, afine, coa­căze, merișoare, ceai verde.

* Faceți masaj ușor pe picioare, pentru a stimula circu­lația sângelui prin apăsarea muș­chilor cu degetele mari. Când nu stați jos, mișcați tot timpul pi­cioarele.

* Când stați jos, puneți-vă picioarele pe un alt scaun sau orice altceva, pentru ca acestea să se afle la același nivel cu talia dumneavoastră sau ceva mai sus.

* Țineți picioarele înfășurate în bandaje elas­tice, dacă venele dumneavoastră sunt foarte mari și dureroase. Este important să începeți bandajarea de la degete urcând în sus spre genunchi.

* Aplicați pe picioare bandaje cu ceai con­centrat din scoarță de Stejar, care stimulează cir­culația sângelui.

* Lăsați să curgă pe picioare apă rece și caldă, alternativ. Alternând temperaturile, vasele de sânge se dilată și se contractă, îmbună­tățind circulația sanguină.

* Evitați constipația, deoarece forțarea deter­minată de aceasta blochează circulația și exercită presiune pe venele de la picioare.

Multă sănătate vă doresc,

O. S. – Balș-Olt

„De doi ani sufăr de cistită cronică” (Răspuns pentru DIANA – București, F. AS nr. 1559)

După cum se știe, cistita reprezintă o infla­mație a vezicii urinare cauzată de diverși microbi și este semnul unei infecții a traiectului urinar, care se manifestă prin nevoia imperioasă de a urina și prin usturimi în timpul micțiunii. – Pentru a scăpa de infecție, beți zilnic 1 litru de suc de Merișor (planta se găsește la Plafar, dar foarte rar). Dacă vi se pare prea acru, diluați-l cu apă și suc de mere neîndulcit. Combinați 100 ml de suc de Merișor cu 50 ml de apă și 50 ml suc de mere. Cercetările efectuate în domeniu au demonstrat că sucul acestor fructe împiedică bacteriile să se fixeze pe pereții vezicii urinare și pe rinichi.

* Tratamentul cu frunze de Merișor: – Lăsați o oră să se macereze 2 lingurițe de frunze de Merișor bine mărunțite într-un pahar cu apă rece (100 ml). - Strecurați maceratul într-un pahar și turnați apoi peste aceleași frunze 100 ml apă clocotită; - Fier­beți 15 minute la foc mic, acoperiți și lăsați 10 minute să se răcească. – Amestecați cele două lichide, maceratul cu decoctul, și luați peste zi câte o lingură, la fiecare 3-4 ore.   

* Faceți în fiecare seară băi de șezut cu tărâțe de grâu, timp de 1-2 săptămâni, până când dispar durerile și senzația continuă de uri­nare. Procedați astfel: puneți un pumn de tărâțe de grâu într-un tifon (pe care îl legați ca un săculeț). Într-un vas emailat fierbeți 3-4 litri de apă și când dă în clo­cot, trageți oala deoparte și lăsați la infuzat 10 minute să­culețul cu tărâțe, apoi turnați apa în cadă sau lighean. Băile de șezut trebuie să fie cât mai fierbinți și să dureze până ce lichidul începe să se răcească (baia poate fi reîncălzită dacă turnați un ibric cu apă de tărâțe fier­binte, lăsată în oală pe flacără mică). După baie, îm­bră­cați-vă gros în partea de jos și puneți-vă în pat, aco­perită cu o pla­pumă. Căldura trebuie păstrată cât mai mult timp. Succes și multă sănă­tate!

VERONICA – Constanța

„Sindromul picioarelor neliniștite mă face să-mi doresc să le amputez” (Răspuns pentru ALEXANDRU T., F. AS nr. 1563)

Domnule Alexandru, vă dau unele informații utile în suferința dvs., care m-a chinuit și pe mine foarte mulți ani, dar de care am avut norocul să scap recent, după multe încercări. Am ape­lat la secția Neurologie a unei clinici din București, unde mi-am făcut o programare la tel. 0742/20.77.55, 021/9432, 0314/25.08.05), la dr. Tischler Florin, care după efectuarea anumitor teste, mi-a prescris un medi­cament al cărui efect pozitiv l-am înregistrat după prima administrare, dar pe care continui să-l iau și să mă prezint la control periodic. Așadar, am scăpat de acel coșmar!

Vă recomand să vă adresați de urgență pentru o programare la această clinică și la acest medic! Dumnezeu să vă ajute!

MARIA DOBRE – București, tel. 0745/01.33.12

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian