Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Mi s-a pus diagnosticul esofag Barrett”

Foto: Shutterstock

Stimată redacție, sufăr de mult timp de reflux gastro-esofa­gian. De curând, în urma unei endo­scopii diges­tive superioare și a unei biopsii, mi s-a pus diag­nosticul esofag Barrett, o boală gra­vă, care apare ca urmare a expunerii prelun­gite la sucul gastric acid. Doctorii nu îmi dau mari speranțe, nu prea au soluții. Dacă vreun spe­cialist sau citi­tor cu­noaște un leac pentru această boală, îl rog să mă ajute!

Vă mulțu­mesc!

TRAIAN D. – Bacău

„Nu pot scăpa de bacteria Helicobacter pylori”

Am 69 ani și am dureri de stomac zilnic, de apro­ape opt ani. În 2016, după multe    investigații, s-a descoperit că am Helico­bacter pylori. Am făcut tratament cu antibiotice, dar degeaba. În tot acest timp am încercat și multe tratamente naturiste (cu Aloe vera, argilă, probiotice, Li­chen de piatră, ceai de Salcâm). Acum iau Omeran, Ulcogastrin și Contro­loc, dar nu pot scăpa de bacteria asta, care m-a terminat. Nu mai pot mânca aproa­pe nimic și mă simt foarte slăbită, fără vlagă. Vă rog ajutați-mă cu un sfat! Vă mulțu­mesc!

FĂNICA D. – Iași

„Caut un leac pentru «ochi uscați»”

Stimată redacție, de aproape un an sufăr de ochi uscați. Am înțe­pături, usturimi, sen­zație de zgâ­rietură. La lumină și la căldură simp­tomele se accentuează. Am fost la mai mulți oftalmologi, care mi-au spus că nu am nimic pato­logic. M-am tratat cu tot felul de picături, vitamine și luteină, port stenturi pentru glandele lacrimale – însă nu se simte nicio îmbunătățire. Precizez că port ochelari de vedere de 20 de ani. Aștept un răspuns, even­tual de la un specialist. Cu mul­țumiri,

VICTOR T.

„Am o cicatrice urâtă după operație”

Mă numesc Diana, am 24 de ani și vă solicit ajutorul într-o problemă mai degrabă es­te­tică. Anul trecut am fost ope­rată pentru o fractură de tibie, iar în urma ope­rației a rămas o ci­catrice urâ­tă, de culoare roșu în­chis. Am încer­cat cu tot felul de unguente pe bază de Gălbenele, de Arnică, dar nu au avut niciun re­zul­tat. Aș vrea să știu da­că s-a confruntat cineva cu această problemă și la ce a re­curs pentru dispa­riția totală a cica­tricei. Vă mulțu­mesc!

DIANA D.

„Sunt epuizată și mă dor toate articulațiile, dar nu am nimic reumatologic”

Problema mea de sănătate a început cu un an în urmă. La un moment dat, fără o cauză apa­rentă, am început să simt o oboseală ciudată, o stare de epuizare extremă. Am făcut analize pen­tru tiroidă, ana­lize de sânge, exa­men neu­rologic, exa­men la medicul internist. Analizele au ieșit în limite nor­male, dar eu mă sim­țeam fără pu­tere, aveam ame­țeli și resimțeam în corp, mai ales în pi­cioare, o greutate teribilă, parcă aș fi cărat greutăți enorme după mine, la care uneori se adăuga o slă­biciune în mâini. Starea asta a trecut de la sine, în circa trei luni. În ianuarie anul acesta, simptomele au rea­părut. Nu înțeleg ce anume creează acest dezechi­libru puternic în corp. De data aceasta, am fost la reumatolog, pentru că am și dureri arti­culare, dar analizele au ex­clus o boală reuma­tică. Am fost apoi la neu­ro­lo­g, care m-a consultat și mi-a spus că e vorba de o de­pre­­sie care se manifestă cu dureri mus­culare și arti­culare, stare de oboseală. Starea generală îmi este alte­rată și nu am fost încă la psihiatru, acolo unde am fost îndreptată de neu­rolog. Poate cineva s-a mai întâlnit cu asemenea sufe­rință și mă poate ajuta cu un sfat. Men­ționez că am 41 de ani. Vă doresc tuturor sănătate!

GABRIELA F.

„Am o rană în talpă care nu se vindecă”

Stimată redacție, am avut o bătătură la piciorul drept, în tal­pă, chiar sub degetul mic. Era atât de dureroasă, încât nu mai puteam să merg. Am fost la der­matologie și mi s-a cauterizat bătătura, dar rana nu s-a mai vin­decat. Am fost la mai mulți der­ma­to­logi, care mi-au dat tot felul de creme, dar nimic nu mă vin­decă. Nu pot să merg decât prin apropiere, că mă doare imediat talpa în zona bol­na­vă. Un medic mi-a spus că prin cauterizare mi s-au ars țesu­turile și că am nevoie de un tratament pentru reface­rea tisulară a zonei cauterizate. Rana are aspect de carne vie. În prezent, fac de două ori pe zi băi cu Pelin și mă ung cu Triamcinolon. Poate știe ci­neva un leac și pentru mine. Precizez că nu sufăr de diabet. Vă mulțumesc!

S. B. – Craiova

„După AVC, am mâncărimi mari de piele”

Am 71 de ani și în urmă cu șapte ani am sufe­rit un AVC. Am făcut tratament și mi-am revenit destul de repede, dar de un an de zile mă simt mai rău, obosesc, amețesc, mă doare capul, dar ce mă supără cel mai tare sunt mân­cărimile de piele dureroase, care apar odată cu lăsarea serii. Un medic mi-a explicat că acest lucru se întâmplă din cauza deteriorării vaselor de sânge din creier, care împiedică oxigenarea lui corectă. Poate știe cineva vreun leac. Vă rog să mă ajutați! Cu mul­țu­miri,

MĂRIOARA D.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian