Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Mic îndreptar de greșeli

– Cele mai frecvente erori de machiaj și cum le puteți evita –

1. Aplicarea machiajului până la rădăcina părului…

Pigmenții de culoare din fondul de ten se văd foarte urât în zonele feței acope­rite cu păr. Sprâncenele, tâmplele, par­tea de sus a frunții sunt zone interzise pen­tru machiaj. La fel și buza supe­ri­oară, în cazul când are deasupra firi­șoa­re de păr.

2. Diferență de culoare între față și gât

Fondul de ten și pudra nu trebuie să reprezinte un mijloc de contrast. E cât se poate de inestetic să vezi o fe­meie cu fața vop­sită în alb sau, dim­potrivă, într-o nuan­ță bronzată și cu gâtul rămas nema­chiat, la culoarea lui naturală. Se creează im­presia de mas­că de teatru și de arti­fi­cial. După ce vă machiați, uitați-vă tot­dea­una într-o oglindă așezată în dreptul luminii de afară, ca să vedeți dacă obra­zul și gâ­tul nu fac contrast.

3. Conturul buzelor, mai închis decât rujul

Creionul de con­tur pentru buze are rolul de a corecta, nu de a atrage atenția asu­pra lui. El trebuie să fie de aceeași cu­loare cu rujul. Buzele far­date cu un contur mai închis decât cu­loa­rea de bază creea­ză o impresie de vul­gar.

4. Tot ce e la modă e bun…

Eroare! Nu tot ce e nou și la modă se potrivește cu tenul pe care-l avem. Nuan­țele de roz, de exemplu, se po­tri­vesc cu te­nul deschis, dar nicio­dată cu tenul creol, după cum porto­caliul și ocrul merg de mi­nune pe o piele de nuanță închisă, dar de­loc cu tenul ca laptele. Învățați să alegeți din modă doar ceea ce vă avantajează.

5. Fardul de obraz, întins de la urechi la gură…

Roșul de obraz trebuie să-i dea tenu­lui prospețime și-atât!, el nu este un truc care să ne schimbe starea de spirit, înve­se­lindu-ne. O boare așter­nută de pe po­meți către tâmple este de-ajuns, altfel ris­căm un efect de clovn. Dacă ni se pare că nuanța e prea puternică, un praf de pu­dră apli­cat pe deasupra rezolvă proble­ma.

6. Ridurile acoperite cu fond de ten…

Ar fi minunat dacă-ar merge, dar din păcate, efectul este exact pe dos: ridurile se văd și mai tare. Cu cât te­nul este mai matur și mai îmbătrânit, cu atât fondul de ten trebuie limitat. În locul lui, folosiți un creion corector (concealer), peste care aplicați un fond de ten fluid, transparent.

7. Un praf de pudră…

Rolul pudrei pulbere este să fixeze fondul de ten. Asta nu se întâmplă dacă o aplicăm superficial pe obraz. Din contră: pudra trebuie aplicată temeinic, cu un tam­pon de vată sau un pămătuf special cu ca­re pudra se apasă pe obraz. Rolul pensu­lei este doar să îndepărteze excesul.

8. Buze vopsite închis…

Chiar dacă maroul închis ori vio­letul spre negru sunt culorile dvs. pre­ferate, jos mâna de pe ele. Nu­an­țele închise apli­cate pe gură îmbătrânesc și micșorează optic volu­mul buzelor. Preferați culorile proaspete, cla­re, car­min, roz-brun sau natur.

9. Sprâncene ca niște streșini…

Atenție: sprânce­ne­le prea late sau prea în­chise fac praf ex­pre­sia naturală a obra­zu­lui. Singura interven­ție ad­misă este a cre­io­nului dermatograf, pen­­tru a întări cu­loa­rea naturală sau pen­tru a umple eventua­le­le goluri vizibile.

10. Fard de pleoape până sub sprâncene…

…mai ales verde sclipitor sau al­bas­­tru! Asta se potrivește numai pe podiu­mul de prezentare a modei, în viața de toa­te zilele acționează stri­dent. Sfatul nos­tru: aplicați fardul de ochi numai pe pleoa­pa mobilă, și anu­me – o culoare într-o nuanță des­chisă, care dă pros­pe­țime privirii. Cel mai bine e să folosiți o pensulă de ma­chiaj, fiindcă aplică fardul în strat mai subțire. Accentuați colțurile ochi­lor cu un dermatograf în aceeași cu­loare și totul va fi perfect.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian