Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Tratamente anticoagulante compensate! Cum obținem rețeta compensată anti-palpitații?

Palpitațiile sunt uneori doar o figură de stil ce descrie o stare de iritare sau enervare care ne face să percepem bătăile inimii intens, acest lucru determinându-ne o stare de panică gestionabilă prin câteva exerciții simple de respirație.

Rețeta împotriva acestui fel de palpitații poate fi auto-prescrisă și semnată cu angajamentul de a ne menaja, de a alege un stil de viață echilibrat, de a privi lucrurile cu detașare și cu o doză de umor binefăcătoare.

Dar palpitațiile sunt de multe ori cauzate de unele afecțiuni cardiace diagnosticate sau nediagnosticate! Una dintre cele mai întâlnite afecțiuni ale inimii este fibrilația atrială.

Fibrilația atrială este cea mai comună tulburare de ritm, în care inima bate neregulat, aritmic. De cele mai multe ori, atunci când trec din ritmul normal al inimii în fibrilație atrială, pacienții simt palpitații, amețeală, respirație mai greoaie sau dureri în piept. Uneori, însă, ei nu simt nimic deosebit și ajung să fie diagnosticați cu fibrilație atrială întâmplător, când ajung la medic din alte motive.

Fibrilația atrială nu este numai o boală foarte frecventă, ci are și complicații grave, cu potențial de a pune în pericol viața. Din cauza fibrilației atriale se formează cheaguri de sânge pe pereții atriilor, care apoi se pot desprinde și călători în fluxul sangvin, blocând vasele de sânge. Dacă un cheag ajunge în creier, va cauza un accident vascular cerebral ischemic; în cazul în care cheagul ajunge la plămâni, va provoca o embolie pulmonară.

Iată de ce diagnosticarea și tratarea din timp a fibrilației atriale este de importanță vitală!

În cazul unui diagnostic de fibrilație atrială stabilit de medicul specialist cardiolog, tratamentul cu anticoagulante este soluția care previne formarea cheagurilor de sânge și, implicit, reduce riscul de accident vascular. Datorită tratamentului cu anticoagulante, pacienții diagnosticați cu fibrilație atrială au șansa să ducă o viață normală, respectând regulile de administrare și recomandările medicului curant.

Terapia anticoagulantă modernă folosește trei substanțe extrem de eficace: dabigatran, rivaroxaban și apixaban. Acestea au denumiri comerciale diferite și sunt prescrise pe rețetă de medicul specialist. Odată inițiat tratamentul anticoagulant, acesta trebuie menținut toată viața pentru a asigura reducerea semnificativă a riscului de accident vascular cerebral la pacienții cu fibrilație atrială! Vestea bună este că tratamentul anticoagulant se compensează pentru toate cele trei substanțe, astfel încât pacienții să poată urma tratamentul fără a face eforturi financiare majore.

Care sunt pașii pentru a beneficia de rețeta compensată anti-palpitații?

  • Programați pacientul pentru o consultație la medicul specialist cardiolog. Acesta va efectua controlul de rutină și va prescrie medicamentul compensat în funcție de categoria de pacient în care se înscrie.
  • Pe baza rețetei compensate de la medical specialist, farmacistul vă va oferi medicamentul cu preț redus.
  • Pentru reînnoirea lunară a rețetei compensate, adresați-vă medicului de familie, având la dumneavoastră rețeta compensată sau recomandarea pentru tratamentul anticoagulant prescrisă de medicul specialist.

Pentru a afla detalii importante despre fibrilația atrială, tratamentul anticoagulant și rețeta compensate, vă invităm să vizitați și site-ul www.reteta-palpitatii.ro.

Aveți grijă de inima dumneavoastră și a celor dragi în fiecare zi!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian