Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Debarcare americană în București – Fun Lovin’ Criminals

Poți combina oare cu succes rap, rock, blues, soul, funk, jazz, latino și chiar punk? Răspunsul este unul pozitiv, iar trupa americană Fun Lovin’ Criminals spune că „da”, și nu doar spune, ci și demonstrează, de 30 de ani, că fenomenul este posibil. Au șase discuri la activ, două premiate cu    platină și unul cu    aur, un album live, și alte șapte compilații, ce le-au adus milioane de fani în lumea întreagă. Iar nu­mărul admiratorilor s-a îngroșat și mai tare, după ce muzica lor a ajuns pe coloana sonoră a unor filme pre­cum cele sem­nate de Quentin Taran­tino.

Născută în New York, în 1993, for­mația Fun Lovin’ Criminals i-a avut inițial în componență pe: Huey Mor­gan, Brian „Fast” Leiser și Steve Bor­govini. Ea a fost creată ca o alternativă „de criză” pentru serile cu muzică live din clubul în care Huey și Leiser lucrau la acea vre­me, atunci când formațiile anunțate nu ajungeau la concert. Și băieții și-au făcut atât de bine treaba, încât au fost remar­cați de un pro­ducător de la firma EMI și li s-a oferit un contract. Apoi drumul lor a mers doar în sus. Au reușit să cuce­rească cu stilul lor eclectic mai întâi publicul din Marea Britanie și din Europa, iar mai apoi pe cel din țara lor natală.

Cum vremea și vremurile își pun amprenta pe viața noastră, trupa a suferit și ea schimbări, în cei 30 de ani de existență. În momentul de față, Fun Lovin’ Criminals e compusă din Brian Leiser (bas/voce), Frank Benbini (tobe) și Naim Cortazzi (chitară). În această formulă au scos anul trecut un nou EP, intitulat „The Roosevelt Sessions” și au pornit din nou în turneu.

„Au fost multe suișuri și coborâșuri. Dar să reușești să concertezi, după tot acest timp, cu sala plină ochi… ei bine, nu sunt multe trupe care se pot lăuda cu asta. Este de-a dreptul uimitor și copleșitor”, se confesa toboșarul tru­pei, Frank Benbini, într-un interviu re­cent. Frank este membru al formației Fun Lovin’ Cri­minals din 2004.

Trupa newyorkeză va cânta în Club „Quantic”, pe 25 Mai, iar din reper­toriul lor nu vor lipsi cele mai cunoscute melodii ale formației: „Scooby Snacks”, „Love Unli­mited”, „King of New York” sau „The Fun Lovin Criminal”.

În deschidere va cânta trupa româ­neas­că Coma, una dintre cele mai iubite formații de muzică rock alternativ de la noi, care a lansat primăvara aceasta un nou album, intitulat „Acordul Părinților”.

(Biletele au prețuri cuprinse între 99 de lei – primele 300 bilete și 130 lei – în ziua concertului. La preţul biletelor se adaugă comisionul agenției.)

Flori muzicale – Jimi El Laco & Friends

Mai, luna florilor, aduce surprize plăcute și pentru iubitorii blues-ului din Bucureşti! Jimi El Laco, unul din cei mai apreciaţi instrumentiști din România, vine cu trupa lui la The PUB Univer­sităţii, pe 31 mai 2023.

Jimi Laco a copilărit în Băile Cojocna şi Cluj Napoca și provine dintr-o familie de muzicanți. Din 1994 până azi a cântat, împreună cu Hanno Hofer, în trupa Nightlosers, pe marile scene din în­treaga Europă, la chi­tară, vi­oară, bou­zouki… Tot­odată, a colaborat și cu Orient Expres, cu re­gretatul Adrian Be­rin­de, cu Emeric Imre și cu mulți alți artiști de renume de la noi.

Împreună cu for­maţia Harry Tavitian & Orient Expres, Jimi Laco și Hanno Höfer au susţinut concerte la Smithsonian Folklife Festival de la Was­hing­ton (1999), la Expoziția Mondială de la Hanovra (2000), în Italia, la Festivalul din Cormons, la Budapesta și la Festivalul de Jazz Varna Summer, Bulgaria (2007), la Festivalul de la St. Veit, Austria (2008) și, bineînțe­les, au oferit mul­te concerte și în Româ­nia.

Săptămâna viitoare pe scena de la The PUB Universităţii vor mai urca și alți artiști de va­loare, care merită prezentările cu­ve­nite:

Paul Negoiţă este posesorul unei voci puternice și pătrunză­toa­re. El abordează cu uşurinţă şi alte stiluri muzicale înrudite cu bluesul: funk, rock, soul. Are o carieră solidă și a cântat de-a lungul timpului cu mulţi muzicieni de renume din România. Este membru al supergrupului Hot Leeks, unde cântă alături de Iulian Vrabete (chitară bas), Vali Vătuiu (tobe), Adrian Mondescu (clape) și George Baicea (chitară).

Kiba Dachi aka Constantin Dragu este unul din cei mai buni basişti pe care îi avem. Este foarte apreciat pentru simţul ritmic ridicat, ce îi conferă o încărcătură deosebită în bogăţia construcţiei armo­nice. A cântat şi înregistrat cu Ovidiu Lipan Ţăn­dărică, Pasărea Colibri, Mihai Mărgineanu, Elena Gheorghe și mulți alţii.

Norbert Kovacs este membru fondator al tru­pelor 4Given şi Ta­bas­co. Pianist şi compozitor, el este crea­torul unei case de discuri ce promo­vează valorile muzicale ale judeţului Mureş (Birdmusic).

Ovidiu Cristian (dezmierdat Chi­co) este absolvent al Academiei de Mu­zică, un baterist care a cântat şi a colaborat în ultimii 20 de ani cu multe orchestre clasice, big-band-uri, trupe de jazz, pop-rock, blues, folk, coun­try, bossa-nova, neo-soul şi funk din România, dintre care putem aminti: Bu­­charest Jazz Orchestra, Adrian Nour, Robert Patai, Cătălin Milea, Mihai Iordache, byron şi Altorchestra, Adrian Berinde, Jazú, Jimi El Laco.

Evenimentul „Trocadero Blues Nights prezintă Jimi El Laco & Friends”, organizat la The Pub Uni­versităţii, este al 7-lea episod marca artasunetelor.ro! Hosted by Radu Lupaşcu.

Bilete se găsesc pe AmBilet.ro și au prețul cuprins între 40 lei (reducere primele bilete) și 60 lei (preţ în ziua evenimentului).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian