Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Vine vara!

–    Declanșați rapid războiul cu kilogramele –

Foto: Shutterstock

Țineți dietă, nu mâncați decât ali­mente permise și, totuși, acul cântarului nu vrea deloc să co­boare? Explicația constă în faptul că metabolismul (arderile din orga­nism) este prea lent și trebuie să fie „ațâ­țat” (la fel ca focul de lemne). Poate că folosind „chibriturile” pe care vi le pu­nem la îndemână, veți izbuti să de­clanșați evacuarea grăsimilor.

Apa rece arde caloriile

Preotul Kneipp (1821-1897) a fost primul cercetător al naturii care a de­monstrat că apa poate ajuta sănătatea. Una din virtuțile ei este faptul că ac­ce­le­rează me­ta­bolismul și ajută la ar­de­rea mai rapidă a ca­lo­riilor. Practi­cați du­șu­rile al­ternative: la înce­put mai cal­de (durează mai mult), apoi un duș scurt, cu apă rece. Res­pectați și siste­mul jeturilor Kneipp: mai întâi băgați sub apă rece picioarele (pe rând), apoi bra­țele (tot pe rând), pe ur­mă pân­te­cul, piep­tul și spatele. Bună pentru slă­bit este și spălarea zil­nică, dimi­nea­ța, cu apă rece până la brâu.

Barley Water (Apa de orz)

Medicii americani au descoperit de curând că apa de orz stimulează puter­nic metabolismul. Supraponde­ralii slă­besc mai ușor cu ajutorul ei. Vă puteți prepara singuri acest lichid atât de eficient: 50 g de semințe de orz (găsiți la piață) se fierb într-un sfert de litru de apă, la foc mic, vreme de o jumătate de oră. Lichidul rămas se strecoară prin sită și se lasă să se răcească. Se bea por­ționat toată can­ti­tatea de-a lungul unei zile întregi.

Oțet de mere înainte de micul dejun

Și oțetul de mere ațâță metabolis­mul, dar un oțet bun și curat, preparat în casă sau cumpărat de la apicultori. Dimineața, pe stomacul gol, ames­tecați 2 linguri de oțet într-un pahar cu apă lăsată să stea peste noapte, adăugați două lingurițe de miere și beți întreaga cantitate înainte de mi­cul dejun.

Urzica „pișcă” metabolismul

Nesuferita Urzică este în realitate o plantă-mi­nu­ne, de mare folos orga­nis­­mului omenesc. Din­co­lo de toate vir­tu­țile cu­ra­tive cunoscute până acum, s-a des­coperit recent că ea sti­mulează pu­ter­nic metabolismul. Dacă vreți efectiv să slă­biți, acum, când Urzicile cresc pes­te tot, beți zilnic 1-2 căni de ceai pre­pa­rat din frunze opă­rite cu 1/4 litru de apă în clocot, lăsate să se infuzeze 1 minut. Fierbinte, e mai ușor de băut decât re­ce, când gus­tul ei devine leșios.

Ceaiul și sucul de anghinare

Substanțele conținute în anghi­nare au efect benefic asupra ficatului. Când el este încărcat (ceea ce li se poa­te în­tâmpla chiar și adolescenților, mari consuma­tori de pizza și hambur­geri cu sos pi­cant), ficatul nu mai pro­duce destulă fiere. Urmarea: elimi­narea grăsimilor se blochează. Sucul de Anghinare (dacă o găsiți la piață!) sau ceaiul de plantă (îl găsiți la Pla­far) provoacă eliminarea stocului de gră­simi. Anghinarea coboa­ră și nive­lul colesterolului.

Zerul de lapte curăță intestinele

Nu trebuie neapărat să faceți o cură de zer. Chiar și consumarea zil­nică a unui pahar de „zeamă de lapte” pune me­tabolismul în mișcare și curăță in­tes­­tinele.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian