Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru ȘERBAN D., F. AS nr. 1567: „Sufăr de alergie la polen și praf”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Este foarte neplăcut să manifestați simpto­me­le alergice descrise în conținutul scri­sorii adresate „Formulei AS”. Înțeleg că ați luat diferite me­dicamente (Opa­tanol, Zyrtec, Aerius etc.) și, cu toate acestea, alergia nu a cedat. Ba dimpotrivă, ea continuă să se mani­feste cu aceeași intensitate. Cu si­guranță, nu ați știut că puteați folosi unele alimente antialergice, cum sunt pătrunjelul, țelina, ardeiul iute, citricele, fructele de pădure, strugurii și alte legume. Mai mult, vitamina C are efect preventiv și ajută la reducerea simptomelor alergice. Din nefericire, multe persoane, în cazul alergiilor, sunt obișnuite să ia medicamente anti­his­ta­minice care dau du­reri de cap sau somno­len­ță, simptome care de obi­cei însoțesc aler­giile. A­tunci când agentul străin intră în corp (aler­ge­nul), sistemul imunitar stimu­lează fluxul sanguin în zona afectată și atacă infecția. Une­ori, organis­mul consideră că mătrea­ța, praful sau polenul sunt invadatori străini, produ­când în continuare hista­mină. Ca urmare, se for­mează mu­cus, nasul începe să curgă (ri­noree), apar mâncărimi, stră­nut și umflarea ochilor. Tre­buie știut că histamina este foarte utilă, apărând organismul de bacterii, virusuri și ciuperci. Din păcate, histamina poate provoca și reacții aler­gice, astfel că antihista­minicele naturale sunt mult mai sigure și nu de­ter­mină efecte secundare. Câteva exemple de an­ti­histaminice naturale cred că sunt binevenite:

* Ginkgo biloba – pe lângă potențarea me­moriei și îmbunătățirea circulației, este un anti­histaminic natural important, ajutând organismul în alergiile sezoniere, astm și bronșită. Se poate administra sub formă de pudră sau pastile, con­form prospectului.

* Boabele de Soc pot ajuta la reducerea um­flăturilor și inflamațiilor la nivelul mucoaselor sistemului respirator. De asemenea, sunt foarte utile în tratamentul gripei, alergiilor sau pentru dificultățile de respirație.

* Urzica – antihistaminic care poate ameliora simptomele din alergiile de primăvară, febra fâ­nului etc. Se poate lua sub formă de suplimente sau se poate aplica direct pe piele.

* Silur – remediu cunoscut îndeosebi pentru tratarea ochilor, dar care poate atenua și simp­tomele alergice, în special mâncărimile oculare. Silurul poate fi folosit sub formă de infuzie ad­ministrată intern, dar și direct pentru clătirea con­junctivei oculare.

* Flavonoizii – au proprietăți antiinfla­ma­toare naturale, fiind folosiți cu succes pentru ate­nuarea manifestărilor alergice. Deși trebuie să repet, vi le reamintesc: țelina, pătrunjelul, cim­brul, ardeiul iute, fructele de pădure, citricele, strugurii și ciocolata (neagră) sunt foarte bogate în flavonoizi antihistaminici.

* Vitamina C – are efect preventiv și ajută la reducerea simptomelor alergice. Fructele și le­gumele crude sunt în mod natural bogate în vita­mina C. Mâncați legume și fructe, cum sunt mă­ceșele, cătina, coacăzele negre, fructele de pă­dure, kiwi, frunzele de pătrunjel, varză, spa­nac, ananas. Bineînțeles, se pot lua și suplimente care conțin vitamina C.

* Bromelaina – este un antihistaminic na­tural care reduce producția de mucus, umflarea și in­flamația. Se găsește în ananas și se poate consu­ma ca atare sau se pot lua suplimente care conțin enzime obținute din ananas.

* Vitamina A – se găsește în frunze verzi, legume, morcovi, mango, roșii și spanac. Ajută prin proprietățile sale antioxidante și prin con­trolul asupra reacțiilor alergice.

* Acizii grași Omega 3 – dețin proprietăți antiinflamatorii și antihistaminice. Îi puteți găsi în semințele de cânepă, chia, ulei de semințe de in, avocado, ulei de rapiță, pește și struguri.

Nu putem încheia această înșiruire de anti­histaminice naturale fără a menționa poate cel mai puternic remediu antialergic: extractul din muguri de Coacăz-negru, gemoderivat (PlantEx­trakt) cu proprietăți adjuvante și curative în nu­meroase afecțiuni, dar și adevărat cortison-like, indicat în sindroame alergice acute, astm bronșic de tip alergic, bronșite aler­gice, oculorinite aler­gice, sin­droame inflamato­rii la nivel local sau gene­ral. Se ad­mi­nistrează 30-40 de pi­că­turi de extract la un pahar de apă, de 3 ori pe zi, înainte de mese.

În sfârșit, dacă doriți, pu­­teți încerca și remedii an­ti­aler­­gice complexe, cum sunt: Maitake-D-fraction, Res­pi­ra­tion Blend, Myco_ De­fense, Eye Blend, Pyc­noge­nol – 50 mg, OptiZinc – 30 mg, Res­veratrol Sy­ner­gy.

Dacă nu vă descurcați și nu puteți alege singur reme­diile potrivite situației dvs., contactați-mă telefonic!

Să auzim numai de bine!

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.851.277, 031.421.09.23, e-mail: [email protected]    www.imunyze.me

„De 20 de ani am întruna escare” (Răspuns pentru MARIAN S., F. AS nr. 1567)

Stimate domn, cunoscute sub denumirea de ulcer de decubit (sau ulcer de pre­siune), escarele sunt leziuni care apar la suprafața pielii, ca urmare a unei presiuni foarte mari care se manifestă în­tr-o anumită parte a corpului pe o perioadă înde­lun­gată (săptămâni, luni). Astfel, se resimte o com­presie intensă, care diminuează semnificativ fluxul de sânge în zona respectivă, ceea ce duce la moar­tea țesuturilor, la apariția ulcerațiilor, a plă­gilor deschise și foarte dureroase. Varianta natu­rală a diferitelor remedii topice existente în co­merţ sunt produsele Imunyze, ce conţin anti­corpi cu specificitate pentru o paletă largă de mi­cro­organisme. În plus, produ­sele din gama Imu­nyze se caracterizează prin acti­vi­tate antimicro­biană, anti­in­flamatoare și imunomo­du­latoare. Re­comandăm e­fec­tuarea de analize mi­cro­biologice din zonele afec­tate (pentru iden­ti­ficarea infecțiilor bac­te­riene și fungice). Du­pă efectuarea analizelor, con­tactaţi me­dicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară Imunyze, care vă pot pre­scrie un protocol tera­peutic adaptat afecţiunii dumnea­voastră. Terapia în astfel de situații se aplică topic și pe cale ge­nerală. Men­ţionez faptul că produsele din gama Imunyze sunt naturale şi fără efecte adverse, fiind contrain­dicate doar persoanelor cu alergie la ou.

Multă sănătate!

Dr. ANGELA HIMOVITH – tel. 0748/11.24.20, 0748/11.24.21, e-mail: [email protected] www.secret-herbs.net

„Sufăr de hiperplazie benignă de prostată”(Răspuns pentru ION ORSAN – Cluj-Napoca, F. AS nr. 1554)

Cea mai frecventă tulburare care afectează glanda prostatică este mărirea ei, cunoscută sub numele de „hiper­plazie”. De re­ținut că această mo­dificare de dimensiune a prostatei este benignă. Poziția prostatei, atunci când este mărită, provoacă presiune asupra uretrei, determi­nând astfel un blocaj parțial sau chiar complet. Această afecțiune determină golirea incompletă a vezicii urinare, ceea ce poate provoca infecții urinare, formare de pietre la rinichi, afectarea lor și, nu în ultimul rând, disconfort sever. Prostata răspunde bine la tra­tamentele naturiste. În ceea ce privește nutriția, din plante medicinale atent selecționate,    se obțin produse cu eficiență maximă, cu o mare bogăție de ingrediente active. În sensul acesta, plantele fo­losite în formula pro­duselor firmei noastre „Secret Herbs”, recoman­date în hiperplazia de prostată, precum Elixir Of Youth Canadian Sweet Extract, ajută la preveni­rea măririi prostatei. Tot­odată, plantele compo­nente ajută la urinare, au efect antiinflamator, protejează glanda prostatei și celulele acesteia de deteriorare oxidativă, pre­vin dezvoltarea celu­lelor canceroase, dar și riscul de complicații. În plus, fiecare persoană care co­mandă produsele noastre dedicate prosta­tei pri­mește și produse specifice afecțiunilor aso­ciate de care suferă mai mult ca sigur: infecție uri­nară, constipație, imu­nitate scăzută și altele.

Explicațiile efectelor pozitive ale compo­nen­telor naturiste din care fabricăm produsele se ba­zează pe abordări tradiționale ale plantelor medi­cinale și fructelor de pădure. Efectele lor deo­sebite s-au remarcat de-a lungul anilor de cerce­tare în ceea ce privește hiperplazia benignă de prostată prin reducerea semnificativă a simpto­melor neplăcute, a fluxului de urină și a volumu­lui prostatei. Într-un final, putem spune că au dus la întărirea și optimizarea sistemului imunitar.    Modul de acțiune a plantelor medicinale este similar cu cel produs de medicamentele conven­ționale, dar fără efecte secundare.

Alimentele care mențin glanda prostatică în limite normale sunt legumele și fructele bogate în nutrienți antioxidanți (fructele de pădure, prunele, cireșele, citricele, strugurii, piersicile, kiwi, rodiile) și care ajută organismul să răspundă la infecțiile virale. O alimentație adecvată unui pacient cu hiperplazie de prostată ar trebui să conțină varză, ardei roșu, sâmburi și semințe (cu moderație), cartofi dulci, dovleac, fulgi de ovăz, fasole uscată, linte, cartofi. Este foarte important să îm­bunătățim și echilibrul de apă din organism, spre a creș­te cantitatea de oxigen din sânge, pentru a ajuta la eliminarea toxinelor – deci apa este indispensabilă.

Sper ca cele menționate în aceste rânduri să vă fie de folos.

Pentru mai multe relații, sunați la tel. 0748/11.24.22; 0748/11.24.20.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian