Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Piratul din Caraibe ancorează în București – JOHNNY DEPP și HOLLYWOOD VAMPIRES

Sărbătoare mare pe Dâmbovița: super­gru­pul american compus din Johnny Depp, Alice Cooper și Joe Perry concer­tează în Capitală pe 8 Iunie. Numele trupei Hollywood Vam­pires, vine de la un club celebru din Los Angeles, ce i-a aparținut chiar lui Alice Cooper în anii ‘70, în care obișnuiau să iasă la un pahar de vorbă muzi­cieni celebri ai epocii, precum John Lennon și Ringo Starr de la The Beatles, Harry Nilsson, Keith Moon de la The Who sau Micky Dolenz de la The Monkees.

Taclale și muzică. Trupa alcătuită din Alice, Johnny și Joe și-a propus să aducă un omagiu tu­turor artiştilor care au strălucit pe scena muzicii rock și care au murit, uneori mult prea de timpuriu, din cauza exce­selor de care n-au fost feriți nici ei. Până azi, cei trei vampiri au susținut zeci de con­certe și au realizat împreună două discuri: „Holly­wood Vampires” (2015) și „Rise” (2019), pentru realizarea cărora au cola­borat cu artiști extrem faimoși, precum Paul McCartney, Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana), Joe Walsh (James Gang, Eagles și Ringo Starr & His All-Starr Band), precum și regretatul actor britanic Christopher Lee. Dar în ciuda succesului, trupa n-a devenit permanentă, cei trei urmându-și, în paralel, propriul drum. Excen­tricul Alice Cooper (pe nu­mele real Vincent Damon Furnier) a împlinit în luna februarie a.c. 75 de ani, și chiar dacă lumea rockului îl știe ca pe un rebel, în viața personală se poate lăuda cu statornicia. Și-a găsit fericirea devreme, alături de dansatoarea She­ryl Goddard (67 de ani). „Sunt căsătorit de 47 de ani cu cea mai grozavă fată din lume. Nu ne-am în­şelat nicio­dată. Avem multe în comun. Printre alte­le, suntem amândoi copii de predicatori și ne-am răzvrătit cât am putut împo­triva familiei. Am cunoscut-o pe când avea 18 ani și era prim-balerină în New York. Atunci s-a alăturat trupei mele. Un an mai târziu, ne căsătoream”, se confesa Alice într-un interviu recent. Cei doi au împreună trei copii.

Supranumit „nașul șoc-rockului”, Alice Cooper are o carieră impresio­nantă ce se întinde pe aproape șase de­cenii. A lansat nu mai puțin de 56 de discuri, a câștigat o mulțime de premii și este înscris la loc de cinste în „Rock and Roll Hall of Fame”. Dar, în ciuda vârstei, nu este pregătit să pună micro­fonul în cui și pregătește chiar un nou album. „Se va numi cel mai probabil «Dru­mul» (Road). Sunt o mulțime de lucruri amuzante cuprinse pe acest nou disc, dar și câteva povești care vor provoca sus­pine. Cred că atunci când îl veți asculta, veți înțe­lege exact ce înseamnă să fii mereu pe… drum. Sunt foarte mândru cu ce am înregistrat până acum și este aproape gata. Vine! Va ieși pe piață anul acesta”, spunea Alice într-un interviu, lăsând să se înțeleagă că nu este singurul proiect, și că ar mai avea un alt material în pregătire.

Johnny Depp (59 ani), îndrăgitul și multi-pre­miatul actor american, cunoscut pentru rolurile lui spectaculoase din filme precum „Edward Mâini-de-foarfece”, „Alice în Țara Minunilor”, „Pirații din Caraibe” etc., a avut o perioadă foarte dificilă. Divorțul de Amber Heard (o că­sătorie ce a durat doar doi ani, din 2015 până în 2017) a fost urât și extrem de media­tizat. Într-un final, jurații i-au dat câștig de cauză, anulând acuzațiile de abuz și defăi­mare, și anul ăsta Johnny s-a în­tors pe ecrane în filmul „Jeanne du Barry”, care a avut premiera recent, la Cannes. Johnny joacă rolul „Regelui Soare” , Ludovic al XV-lea, pen­tru care publicul l-a ovațio­nat în picioare (vezi informația la Galeria vedetelor).

Puțină lume știe că, înainte de a-și încerca norocul în ac­torie, Johnny a cântat la chi­tară în diverse trupe, ba chiar a renunțat la liceu, visând să devină un star rock. În afară de colaborarea cu Hollywood Vampires, în 2020 a lansat un cover al melodiei „Isolation”, a lui John Lennon, împreună cu chitaristul britanic Jeff Beck. Colaborarea a fost atât de reușită, încât cei doi și-au pro­pus să mai lucreze îm­preună, ba chiar să înregis­treze și un album. Anul tre­cut, Johnny Depp l-a însoțit pe Beck în câteva dintre con­certele acestuia din Regatul Unit.

Joe Perry (72 ani), chi­ta­ristul trupei Aerosmith (fon­dator al ei), este și el plin de vervă. A câștigat o tonă de premii, are 57 discuri lansate cu Aerosmith, mii de con­certe și patru discuri solo. Anul acesta, pe lângă turneul european alături de Vampirii de la Hollywood, e pregătit să pornească la drum ca să susțină o serie de spec­tacole de adio, alături de legendara Aerosmith. Steven Tyler, Tom Hamilton, Joey Kramer, Joe Perry și Brad Whitford au în plan un mini-turneu ce va în­cepe pe 2 Septem­brie, în Philadel­phia, și se va încheia pe 26 Ianuarie, în Montreal. Trupa nu a dezvăluit încă dacă va ajunge și în Europa.

Azi, în componența formației Hollywood Vam­pires, alături de cei trei membri fondatori, îl găsim și pe Tommy Henriksen (59 ani), un mu­zician american din Port Jeffer­son, New York, basistul lui Alice Cooper.

(Bilete pentru concertul Holly­wood Vampires, din 8 Iunie 2023, de la Romexpo, se mai pot găsi în re­țeaua IaBilet, cu prețuri cuprinse între 220 și 735 lei.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian