Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII IUNIE

Foto: Shutterstock

– Luna lui Cireșar ne trezește dorința de-a face cuceriri romantice, mai ales începând din 6, când se­du­cătoarea Venus i se alătură temperamentalului Marte în zodia Leului. Perechile care-și doresc urmași sunt ajutate să conceapă unul. Iunie îi favorizează și pe cei înzestrați cu talente artistice, care își pot exprima cu ușurință aceste înclinații, fiind remarcați pentru realizările lor. Mercur ne ajută să finalizăm documente legate de bani sau imobiliare și să avem reușite în chestiuni ad­ministrative. Tensiunea dintre Jupiter și Pluton e pronunțată mai ales până pe 11, ceea ce ne poate determina să o luăm pe scurtături legale cu privire la bani sau putere. Dacă procedăm cu moderație și corectitudine, vom avea de câștigat. Pluton revine pe 12 în Capricorn, cerându-ne să ne examinăm ambițiile profesionale sau sociale, de care am fost animați încă din 2008. Sa­turn în Pești retrogradează din 18, îndemnându-ne să revizuim niște structuri pe care am început să le construim din martie –

BERBEC

Magnetism personal

Încercați și reușiți, mai cu sea­mă după 6, să treziți admirație prin însușiri pe care vi le puneți în valoare cu mai multă ușurință ca oricând. Unii dintre dvs. își pot des­coperi un talent despre care habar n-aveau, sau își dau seama că au un potențial nedezvoltat. Dacă doriți să faceți o scurtă vacanță, cel mai bine e să plecați la începutul lui Iu­nie, de preferință în preajma Lunii pline din Săgetător, din 4. În preaj­ma lui 18, e bine să aveți grijă la con­dus. Discu­ții­le pot deveni ne­plăcute din pricina unor personaje obositoare, nerea­liste, sau ambele.

BANI: Ocupați-vă cu sârg de ches­tiunile bănești, până pe 11, când pu­teți negocia contracte bune cu per­soane oneste și capabile. Respec­tați cadrul legal.

CARIERĂ: Anumite lucruri pe ca­re le simțiți că vă trag înapoi, adu­nate poate chiar din 2008 încoace, pot fi îndreptate începând din 12. Puteți înțelege, de exemplu, unde și cum ați apăsat prea tare pe pedala ambiției și vă puteți corecta atitu­dinea în consecință.

DRAGOSTE: Puteți face cuceriri cu nemiluita, în special din 6 în­colo, sau puteți decide să concepeți un copil, cu șanse mari de-a reuși.

SĂNĂTATE: Saturn în Pești îi pune la încercare, din 18, pe cei cu probleme osoase sau dermatologice cro­nice. Faceți exerciții de mobili­tate.

TAUR

Casă nouă

Cu marele benefic Jupiter în semnul dvs., treceți cu bine prin toate încercările. Iar dacă ținem cont că și la capitolul comunicare pri­miți susținere de la Mercur, aveți și cuvintele la dvs. Și cei din familie vă sunt alături, deși, dacă e vorba despre vreo decizie, cum ar fi o mutare, ar putea exista și cineva care să se opună intențiilor dvs., până pe 5. Din 6 însă, atât relațiile de familie, cât și o even­tuală mutare sau achizițio­na­rea unei locuințe sau a unui teren se aranjează cum nu se poate mai bine. În preajma datei de 18, există riscul de-a vă certa cu prietenii vechi sau mai în vârstă, din cauza unor lucruri greșit înțelese sau rămase neclare.

BANI: Jupiter cel prosper în semnul dvs. vă poate atrage parteneri de afa­ceri de calitate sau vă poate determina să contactați persoane capabile, care au nevoie de un investitor. În perioada 12-21 vă vine ușor să găsiți noi surse de câștig.

CARIERĂ: Către finele lunii, se poa­te ca cineva care vă apreciază să risi­pească o intrigă care v-a ținut pe loc.

DRAGOSTE: Până pe 5, Venus vă poate scoate în cale persoane atrăgă­toa­re, mai ales dacă ieșiți în grup la eve­nimente culturale. E mai mult vor­ba de flirturi decât de ceva serios.

SĂNĂTATE: Cineva de-acasă vă poa­te recomanda un remediu care să vă re­­­zolve o problemă mai veche, afec­tând probabil zona capului.

GEMENI

Campioni la comunicare

Mai toată luna sunteți ener­gici și puși pe șotii. La ca­pitolul comunicare puteți de-a drep­tul excela. Sunteți autoritari și per­sua­sivi în același timp, mai puțin pe 18 și pe 26. Începând din 6, vă puteți pune în va­loare crea­ti­vitatea și vă puteți convinge ru­dele sau vecinii să vă înso­țească la evenimente precum un concert ori un meci, unde atmosfera de grup se anunță plăcută. Ori puteți iniția o excursie neplani­ficată, care iese bine. Dacă sunteți elevi, puteți să excelați la școală, în timp ce adulții își pot pune în valoa­re inteligența teoretică sau practică.

BANI: Grăbiți-vă să finalizați cele ce țin de o eventuală nouă colabo­ra­re, până pe 5, cât timp sunteți asistați de patroana banilor, Venus. Asta pen­­tru că după 11 s-ar putea să vă vină un bilanț din urmă.

CARIERĂ: Habar n-aveți cât se vor­­bește pe seama dvs., dar nu vă îngrijorați: în principal e de bine. Ar fi însă o greșeală să vă apu­cați dvs. să bârfiți, mai ales pâ­nă pe 11.

DRAGOSTE: În preajma Lunii pline din Săgetător, de pe 4, perechea își arată fă­ră re­țineri sentimentele, dintre ca­re unele pot fi ex­ce­sive. E o zi bună pentru a spune niște adevăruri.   

SĂNĂTATE: Principala problemă poate consta în tendința pronun­țată de îngrășare. Protejați-vă ficatul și vezica biliară.

RAC

Echilibru financiar

Micul benefic Venus, în sem­nul dvs. până pe 5, vă per­mite să țineți în frâu puzderia de gânduri care vă pot împiedica să dormiți. Din 6 încolo, ar fi de dorit să nu faceți seara înainte de culcare lucruri care să vă agi­te. Vedeți-vă cu prietenii, căci dis­cuțiile pot fi deosebit de in­te­resante și instructive, îndeosebi cele purtate până pe data de 11. În preaj­ma lui 18, se pot ivi încurcături dacă porniți la drum lung, aveți exa­mene ori vreo apariție publică.

BANI: Echilibrul dvs. financiar este susținut de tandemul Venus-Marte, care traversează din 6 semnul Leu­lui. Cele mai bune aranjamente fi­nan­­ciare le puteți face către finalul lunii.

CARIERĂ: În preajma Lunii pline din 4, din Săgetător, e bine să aveți grijă cum reacționați față de femeile de la serviciu. Mai ales cele mature pot simți nevoia să clarifice anu­mite chestiuni. Pe moment poate fi neplăcut, dar pe ter­men lung e preferabil ca ne­mul­­țumirile să fie adresate acum.

DRAGOSTE: Sunteți dră­găs­toși până pe 5, cât timp Ve­nus vă în­deam­nă la tandrețe, în­să din 12 par­te­nerul poate să reîn­ceapă să afișeze atitudini agasante.

SĂNĂTATE: Stomacul dvs. are nevoie să fie menajat în preajma Lunii noi din Gemeni de pe 18, când și încheieturile brațelor, în special umerii, cam scârțâie.

LEU

Energie marțiană

Stăpânul acestui an, energicul Marte, vă ridică mingea la fi­leu, căci trece prin semnul dvs., întă­rindu-vă capacitatea deci­zio­nală și încrederea în dvs., care a fost cam slabă în ulti­mele două luni. Nu vă te­meți că veți acționa intem­pes­tiv, deoarece pe 6, micul benefic Venus pătrunde în semnul dvs., potolind even­tualele impulsivități marție­ne în acest sens. Cele mai bune hotă­râri pe plan personal le puteți lua sub in­fluența lor pe final de lună. Ele vor fi îndrăznețe și creative. Fiți foarte atenți la situa­țiile neobișnuite și ine­vitabile în care vă puteți trezi prinși, în preajma datei de 7, căci acestea pot avea o încăr­cătură destinală specială.

BANI: Saturn cel econom s-a apucat să facă ordine în vraiștea care dom­nește în conturile multora dintre dvs. și s-ar putea să găsească multe de pus la punct începând din 18.

CARIERĂ: Cel mai bine ies dis­cuțiile cu șefii purtate până pe 11, in­clusiv. Ulterior vă puteți pune cu spor pe treabă, dar nu încercați să faceți prea multe lucruri deo­dată.

DRAGOSTE: Luna plină din Să­getător, din 4, poate să coincidă cu de­clararea fără rezerve a unor sen­timente de iubire.

SĂNĂTATE: Odihniți-vă și îngriji­ți-vă corporal până pe 5 inclusiv, re­zul­tatele vor fi pe măsura așteptărilor.

FECIOARĂ

Succes la public

Vă puteți prezenta ideile cu maximum de impact până pe 11. În acest răs­timp, puteți transmite cu farmec și umor idei generale, complexe, poate chiar cu un substrat filozofic, fără să uitați de amă­nun­tele semnificative care vă ajută să le ilustrați. Succesul la public este ga­rantat și s-ar putea ca reacția sa să vă încurajeze să con­tinuați pe această linie. Îi puteți inspira pe mulți. Prie­tenii vă susțin fără rezerve până pe 6 și apoi din 21.

BANI: Cuceriți de ideile dvs., prie­tenii se pot decide să vă ajute, dacă este vorba cumva de un proiect pen­tru care vă lipsesc deocamdată mij­loacele financiare. Poa­te ieși bine de tot.   

CARIERĂ: Puteți pune țara la cale efi­cient, consul­tân­du-vă cu șefii, mai ales între 12 și 21. Cele mai interesante idei noi vă pot veni însă după Luna nouă din Ge­meni din 18. Puteți să le pre­zen­tați și ar fi bine să faceți primii pași concreți, înainte de Luna plină din Capricorn, din 3 iulie.

DRAGOSTE: O problemă emoțio­nală rămasă nerezolvată de mai bine de un deceniu se face din nou sim­țită, în felul în care vă poziționați în re­lațiile de iubire. Perechea dvs. vă poate lua la bani mărunți, începând din 18.

SĂNĂTATE: După ce Pluton iese din Vărsător, pe 12, insomniile se liniștesc. Funcțiile endocrine se pot stabiliza începând din 6.

BALANȚĂ

Facilități financiare

Faceți în așa fel încât să aveți timp să răs­pun­deți invitațiilor. Acestea se anunță nu­me­roa­se, dar, cu precădere din 6 încolo, deosebit de plă­cute. Implicarea dvs. în diverse acțiuni de grup ar fi deosebit de bine venită, după cum veți constata din reacțiile pe care le primiți mai ales în ultima parte a lunii. Doar în preajma datei de 18 s-ar putea să vă mai încurcați în anumite amănunte, dar nu este vorba despre nimic semnificativ. Cei care plea­că în vacanță în intervalul 12-21 au toate șansele să se distreze de minune. Pe 18, însă, ar trebui să evitați deplasările motorizate.   

BANI: Puteți negocia cu mult succes în domeniul afacerilor, căci abilul Mercur vă secondează din toate puterile până pe 11 inclusiv. Fondurile de care dispuneți se pot diversifica în mod profitabil.

CARIERĂ: În cazul în care vă apucați să verificați contractele pe termen lung, s-ar putea să dați peste documente care nu sunt în regulă, din 18 încolo. Cel mai ușor vă vine să aduceți corectivele nece­sare începând din 27.

DRAGOSTE: Atitudinea dvs. este mai degrabă una jucăușă – cochetați, dar fără să vă luați în serios. Cu toate acestea sau tocmai din acest motiv puteți face o grămadă de victime între 12 și 21.

SĂNĂTATE: După 17, s-ar putea ca retenția de apă, mai ales în încheieturile atinse de reumatism, să vă provoace dureri.

SCORPION

Casă și familie

Pluton retrograd în Vărsător vă face să con­știentizați cât de multe mai sunt de rezol­vat, fie în casă și gospodărie, fie în legătură cu mem­brii familiei dvs., mai cu seamă dacă există dis­pute referitoare la o moștenire. Dacă nu găsiți o so­luție mulțumitoare până pe 11 (și nu e bine să for­țați nota), amânați rezolvarea acestor probleme.

Cele mai propice zile pentru plecat în concediu sau într-o excursie sunt primele cinci și ultimele trei. Până pe 5, aveți parte de întâlniri plăcute, cu oa­meni cu care vă puteți împrieteni. Din 27 încolo, curiozitatea vă determină să descoperiți lucruri noi sau vă ajută la cumpărături.

BANI: Salariul v-ar putea crește în preajma datei de 4, sub influența Lunii pline. În in­tervalul 12-21, aveți flerul necesar pentru a face investiții inteligente și diversificate.

CARIERĂ: La început de lună se poate să le cereți cam mult colabo­ra­torilor, care nu se mișcă așa rapid cum doriți dvs. Echipa funcționează excelent între 12 și 21, când eficiența, la lucru și în comunicare, e maximă.

DRAGOSTE: O persoană pe care ați iubit-o in­tens se poate reîntoarce în anturajul dvs., ceea ce vă poate provoca emoții profunde, începând din    12.

SĂNĂTATE: Pe 12 și 13 n-ar fi cazul să consu­mați băuturi energizante, mai ales dacă aveți pro­bleme cu tensiunea arterială.

SĂGETĂTOR

Ordine în gospodărie

Marele disciplinator Sa­turn vă îndeamnă să faceți ordine în gospodărie ori în rela­țiile de fa­milie. În primul caz, poate fi vorba des­pre res­pon­sabilități care vă revin în legătură cu ci­neva în vârstă. Este de asemenea cazul să vă uitați la starea țevilor, mai ales dacă aveți mi­ros de igrasie prin casă sau dacă sunt necesare lucrări de consolidare. Cei care pleacă în con­cediu, mai ales către destinații îndepărtate, ar fi bine să o facă după data de 5, când Marte le pro­mite aven­tura, iar Venus desfătări estetice ori legarea unor noi prietenii.

BANI: Începând din data de 12, s-ar putea să vă treziți că aveți de achitat plăți din urmă, poate mai mari decât ați crezut. În caz că nu aveți restanțe, s-ar putea să se retrezească doar griji din trecut.

CARIERĂ: Relațiile de lucru trec printr-un pro­ces de limpezire. Mai ales la începutul lunii, pu­teți să împărțiți mai bine sarcinile, apreciind mai corect calitățile necesare pentru a le îndeplini bine.

DRAGOSTE: Perechea dvs. e deosebit de co­municativă, începând din 12, cu unele accente autoritare până pe 21. Burlacii care pleacă în stră­i­nătate au posibilitatea să cunoască o per­soană tentantă.

SĂNĂTATE: Tendința de îngrășare poate crește razant. În pericol sunt mai ales cei cu probleme ale ficatului, ale vezicii biliare și ale pancreasului.

CAPRICORN

Recapitulări necesare

De-abia începuserăți să vă liniștiți, după ce Pluton s-a urnit din semnul dvs., intrând în cel al Vărsătorului la sfârșitul lui Martie, că acesta se reîntoarce în Capricorn pe 12, aducând cu sine vechi griji, nesiguranțe și probleme nerezolvate din trecut. Ce este util să faceți pe parcursul acestei pe­rioade este să recapitulați procesul de transformare prin care ați trecut în ultimii ani. Ce-a rămas nerezolvat și vă apasă? Unele răspunsuri la întrebări nerostite se lasă deslu­șite prin vis, altele prin dis­cuții cu prietenii dvs. mai vechi sau mai în vârstă (dar nu în preajma lui 18).

BANI: Din 6 încolo, Venus îi sare în ajutor lui Mar­te în Leu. În consecință, veți putea alege dintre ini­țiativele pornite după 20 mai pe cele sortite mai de­grabă succesului.

CARIERĂ: Resentimentele dvs. față de colegele dvs. mature pot ieși la suprafață exploziv odată cu Lu­­na plină din 4. Puteți drege însă aceste relații după Luna nouă din Gemeni, de pe 18.

DRAGOSTE: În cuplurile stabile pot apărea, din 12, ati­tudini emoționale contraproductive. Luați în se­rios discuțiile pe care le inițiază partenerul dvs., din 27.

SĂNĂTATE: Luna plină din 4 poate accentua pro­blemele celor care și-au neglijat stomacul, ficatul și pancreasul. Luna nouă din 18 poate răscoli sensi­bili­tatea căilor respiratorii.

VĂRSĂTOR

Emoții sub control

Pluton retrograd iese (deocamdată) din sem­nul dvs. pe 12. Odată cu el, ne părăsesc, temporar, și emoții care se pot manifesta exploziv și cvasi-incontrolabil în situații care de care mai ciudate. Mulți dintre dvs. se întreabă încă de la finele lui Martie cum de cad pradă unor atitudini emoționale atât de nespecifice. Mai ales că ele se pot ivi în conjuncturi absolut banale, de exemplu să încercați să comandați un produs și să faceți o criză de plâns dacă nu e disponibil. Gândiți-vă la substratul psihologic al unor asemenea reacții, în loc de a vă simți vinovați din cauza lor.

BANI: Nu vă luați angajamente la mijlocul lunii, în special în preajma lui 18, când Saturn intră în mișcare retrogradă, ceea ce defavorizează semna­rea contractelor pe termen lung.

CARIERĂ: Unii dintre cei care v-au lucrat din umbră își reiau din 12 eforturile de a vă împiedica să progresați. Dacă sunteți atenți la schimbările de atitudine ale unora față de dvs., probabil aceasta este cauza.

DRAGOSTE: Vești bune! În cuplurile stabile se instaurează armonia, din 6. Vărsătorii solitari sunt în­clinați să-și încerce norocul pe mai multe fron­turi, ceea ce în preajma lui 18 poate fi riscant.

SĂNĂTATE: Din 12, pot să reapară vechi infecții vizând sistemul urogenital ori structura osoasă (mai cu seamă genunchii), dacă nu au fost tratate com­plet.

PEȘTI

Noi povești de iubire

Severul Saturn, intrat în semnul dvs. pe 8 Martie, pornește în mișcare retrogradă pe 18. O face cu un scop bine precizat: să verifice dacă ați început să vă faceți ordine în acele struc­turi ale vieții dvs. care au fost supuse dizolvării de către Neptun, începând chiar din 2011. Multă zarvă se întâmplă în familie, în special între 12 și 21. Unii dintre prie­tenii dvs. cu mare influență pot să reapară în viața dvs. începând din 12. Aveți grijă cum vă pozițio­nați față de ei.

BANI: Aceiași prieteni, care probabil dispun de resurse redutabile, pot reveni cu o propunere de afaceri.

CARIERĂ: E preferabil să nu vă încredințați secretele anumitor colegi, căci aceștia s-ar putea doar să pozeze drept prieteni ai dvs. Păstrați dis­creția măcar până pe 11. Atmosfera în colectivul de muncă e dinamică și creativă, începând din 6.

DRAGOSTE: Noi povești de iubire se între­ză­resc cu începere din 22, dar, din 27, interesul dvs. s-ar putea îndrepta asupra mai multor persoane.

SĂNĂTATE: Cu condiția să vă feriți de infecții ale aparatului respirator până pe 11, perechea Ve­nus-Marte vă va echilibra în mod fericit ener­giile în restul lunii.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian