Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Sufăr de o acnee oribilă” (Răspuns pentru A. C. – Brașov, F. AS nr. 1487)

Foto: Shutterstock

1. Cred că afecțiunea dvs. se numește Impetigo (pe­cin­gi­ne, în limbaj popular). Și eu am avut aceas­tă boală, care s-a manifestat întocmai cum ați descris în revistă. Un amic m-a sfătuit să folosesc Rostopasca. Am pus cata­plas­me cu infuzie de Ros­topască, de 2-3 ori pe zi, timp de trei săptămâni, și am scăpat de necaz. Rețeta: luați o lin­gu­riță de Rostopască uscată și mărunțită, peste care tur­nați 200 ml apă clocotită. Se ține vasul acoperit 10-15 mi­nute, după care se strecoară. Se înmoaie com­pre­se sterile în infuzia călduță și se aplică pe zonele cu bubițe. Încer­cați și veți reuși. Vă doresc multă sănătate!

GEORGE – Ploiești

2. Poți folosi orice alifie, dar dacă nu neu­tra­li­zezi cauza, efectul e nul. Te sfătuiesc să începi o terapie cu urină, despre care s-a scris în paginile revistei. Un domn emigrat în Ger­ma­nia descria amănunțit cum s-a salvat prin urinoterapie, după ce a încercat tot ce se putea în materie de tra­ta­men­te alo­pate, dar și naturiste. Terapia cu urină este un pu­ter­nic reglator hormonal al sistemului nervos, dar și al ce­lui imu­nitar. Nu ai nimic de pierdut. Aplică pe față compresa cu uri­nă re­coltată din jetul de mijloc, dimineața și seara. Tratamentul durează mi­nimum 3 luni. Observă rezultatele și, eventual, con­ti­nuă. Merită să încerci, sigur te vei vindeca. De­re­glă­rile hor­monale sunt în general foarte greu de tratat. Sănătate și nu­­mai bine!

MIHAELA – Iași

„Îmi apar foarte multe alunițe” (Răspuns pentru LAURA – Constanța, F. AS nr. 1520)

Stimată doamnă, alunițele se pot trata cu Propo­derm (unguent cu pro­polis). Se masează zilnic, ușor, de pre­ferat sea­ra. Tratamentul durea­ză câteva luni (dacă se efectuează cu intermitențe, poate dura chiar un an). Prin masare cu Propoderm, alunițele se descuamează continuu, astfel că suprafața lor se micșo­rează treptat și se de­colorează, până când dispar cu totul, fără a lăsa urme. Pentru în­de­păr­tarea ce­lulelor moarte, în timpul băii, alunițele se vor șterge ușor cu un burete mai aspru (lufă). Trata­men­tul l-am aplicat personal și rezultatul este sigur.

MIRUNA – București

„Caut un remediu pentru vasculită nodulară” (Răspuns pentru ELENA T., F. AS nr. 1539)

Vă trimit o rețetă pe care eu am ex­pe­ri­men­tat-o cu re­zul­tate foarte bune: mi-am vin­decat eczemele la mâini și pi­cioare. Într-un li­ghean, opăriți cu apă clocotită o le­gă­tură de Rostopască și una de Coada-șorice­lului (eu le-am folosit verzi). Când apa are o tem­peratură su­por­tabilă, in­tro­duceți mâinile și picioa­rele și țineți-le în baie circa 15-20 de minute. După aceea scoateți mâinile și pi­cioa­re­le, lă­sați-le să se usuce fără să le ștergeți, apoi un­geți-le cu un­guent de Gălbenele. Plantele se înlo­cuiesc numai du­pă 2-3 fokosiri. Procedeul se face de două ori pe zi, di­mi­nea­ța și seara. Vă doresc multă sănătate!

SORINA – jud. Alba

„Caut un leac pentru varice” (Răspuns pentru ANASTASIA D. – jud. Brăila, F. AS nr. 1557)

Procedați astfel: –    dimineața umec­tați zona afectată cu oțet din miere și mere (la 100 ml se adaugă o linguriță de miere); –    seara, înainte de culcare, puneți o cataplasmă din Pătlagină fră­mântată cu puțină smântână; –    intern, dacă nu aveți hiperaciditate gastrică, beți un litru de apă în care se diluează 15-20 lingurițe de oțet din miere și mere (de calitate), îndulcind cu miere: subțiază puțin sân­gele și are darul de a curăța depunerile de pe vase.

NICOLAE R. – Galați

„La doi ani de la extirparea unui lob al plămânului, obosesc foarte repede” (Răspuns pentru VIRGIL D., F. AS nr. 1541)

Răspunsul meu este nu numai o încurajare, ci și o asi­gu­rare că în scurt timp, cu puțină răbdare și multă voin­ță, vă veți simți mai bine, cu ajutorul unor exerciții de gimnastică recuperatorie. Am lu­crat 3 ani ca profesoară de gim­nastică medicală într-un spital de pneumoftiziologie și am constatat că mulți oameni nu știu să respire corect. Ciudat, nu? Vă recomand să faceți de două ori pe zi câte­va exerciții respiratorii și, în plus, dacă aveți secreții, să tu­șiți și să expectorați până simțiți că s-au curățat bron­hiile. Iată câteva exerciții:

* Stați cu fața la o oglindă în care se poate ve­dea până la brâu: –    picioarele ușor depăr­ta­te (la lă­țimea umerilor); –    brațele îndoite, cu mâinile spri­ji­nite pe ultimele coaste; –    inspirați ușor și lung pe nas 3-5 secunde, fără să ridicați umerii, dar um­flând baza toracelui; –    expirați pe gură (rotunjită în formă de „O”), astfel ca aerul să ajungă departe, până la oglin­dă. Toracele se strânge, mâinile apasă pe coas­te, ex­pi­­rația este tot ușoară, dar sonoră. Se urmă­reș­te miș­ca­rea în oglindă – se fac 3-4 inspirații și ex­pi­rații, le­ga­te din una în alta, după care se face o mică pauză. Se fac din nou 3-4 respirații, ia­răși pauză și alte 3-4 respi­ra­ții. În total: 9-12 respirații.

* Aceeași poziție inițială cu pi­cioa­rele depăr­tate, dar brațele pe lângă corp. Se ridică bra­țele prin lateral până lângă urechi și se inspiră lung. Ex­pirația se face cu revenirea brațelor pe lângă corp. Se fac tot câte trei serii a 3-4 respirații, în total 9-12 res­pi­ra­ții. Dacă peste 2-3 zile de exerciții nu mai amețiți sau nu mai sunteți așa obosit, măriți numă­rul de respirații din serie: adică 4 sau 5 respirații. Când observați că după 5 res­pirații nu mai obosiți, încercați să re­duceți una din pau­ze: în loc de 15 res­pirații cu două pauze, faceți de două ori 7-8 respirații (cu o pauză), apoi le puteți crește nu­mărul până ajun­geți la de 2 ori 10 respirații. Sunt multe exer­ciții respiratorii, dar tre­bu­ie învățate sub su­pra­veghere, pentru a nu se executa greșit. Cu per­se­ve­ren­ță, se pot obține rezultate fru­moase, de ne­­cre­zut! Îmi pare rău că me­dicii nu prea pun bază pe gim­­nas­tica res­piratorie, s-ar rezolva mul­­te pro­bleme care țin de stres, poluare sau fumat.

DANA – București

„Am infecție cu stafilococ auriu la ambii ochi” (Răspuns pentru BOGDAN – Alexandria, F. AS nr. 1559)

După simptomele pe care le descrieți, am suferit și eu de aceeași boală și m-am vindecat cu com­pre­se cu vin de casă (natural, din struguri), aplicate mai ales seara, la culcare. Multă sănătate!

RADU P. – jud. Maramureș

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian