1. Cred că afecțiunea dvs. se numește Impetigo (pecingine, în limbaj popular). Și eu am avut această boală, care s-a manifestat întocmai cum ați descris în revistă. Un amic m-a sfătuit să folosesc Rostopasca. Am pus cataplasme cu infuzie de Rostopască, de 2-3 ori pe zi, timp de trei săptămâni, și am scăpat de necaz. Rețeta: luați o linguriță de Rostopască uscată și mărunțită, peste care turnați 200 ml apă clocotită. Se ține vasul acoperit 10-15 minute, după care se strecoară. Se înmoaie comprese sterile în infuzia călduță și se aplică pe zonele cu bubițe. Încercați și veți reuși. Vă doresc multă sănătate!
GEORGE – Ploiești
2. Poți folosi orice alifie, dar dacă nu neutralizezi cauza, efectul e nul. Te sfătuiesc să începi o terapie cu urină, despre care s-a scris în paginile revistei. Un domn emigrat în Germania descria amănunțit cum s-a salvat prin urinoterapie, după ce a încercat tot ce se putea în materie de tratamente alopate, dar și naturiste. Terapia cu urină este un puternic reglator hormonal al sistemului nervos, dar și al celui imunitar. Nu ai nimic de pierdut. Aplică pe față compresa cu urină recoltată din jetul de mijloc, dimineața și seara. Tratamentul durează minimum 3 luni. Observă rezultatele și, eventual, continuă. Merită să încerci, sigur te vei vindeca. Dereglările hormonale sunt în general foarte greu de tratat. Sănătate și numai bine!
MIHAELA – Iași
„Îmi apar foarte multe alunițe” (Răspuns pentru LAURA – Constanța, F. AS nr. 1520)
Stimată doamnă, alunițele se pot trata cu Propoderm (unguent cu propolis). Se masează zilnic, ușor, de preferat seara. Tratamentul durează câteva luni (dacă se efectuează cu intermitențe, poate dura chiar un an). Prin masare cu Propoderm, alunițele se descuamează continuu, astfel că suprafața lor se micșorează treptat și se decolorează, până când dispar cu totul, fără a lăsa urme. Pentru îndepărtarea celulelor moarte, în timpul băii, alunițele se vor șterge ușor cu un burete mai aspru (lufă). Tratamentul l-am aplicat personal și rezultatul este sigur.
MIRUNA – București
„Caut un remediu pentru vasculită nodulară” (Răspuns pentru ELENA T., F. AS nr. 1539)
Vă trimit o rețetă pe care eu am experimentat-o cu rezultate foarte bune: mi-am vindecat eczemele la mâini și picioare. Într-un lighean, opăriți cu apă clocotită o legătură de Rostopască și una de Coada-șoricelului (eu le-am folosit verzi). Când apa are o temperatură suportabilă, introduceți mâinile și picioarele și țineți-le în baie circa 15-20 de minute. După aceea scoateți mâinile și picioarele, lăsați-le să se usuce fără să le ștergeți, apoi ungeți-le cu unguent de Gălbenele. Plantele se înlocuiesc numai după 2-3 fokosiri. Procedeul se face de două ori pe zi, dimineața și seara. Vă doresc multă sănătate!
SORINA – jud. Alba
„Caut un leac pentru varice” (Răspuns pentru ANASTASIA D. – jud. Brăila, F. AS nr. 1557)
Procedați astfel: – dimineața umectați zona afectată cu oțet din miere și mere (la 100 ml se adaugă o linguriță de miere); – seara, înainte de culcare, puneți o cataplasmă din Pătlagină frământată cu puțină smântână; – intern, dacă nu aveți hiperaciditate gastrică, beți un litru de apă în care se diluează 15-20 lingurițe de oțet din miere și mere (de calitate), îndulcind cu miere: subțiază puțin sângele și are darul de a curăța depunerile de pe vase.
NICOLAE R. – Galați
„La doi ani de la extirparea unui lob al plămânului, obosesc foarte repede” (Răspuns pentru VIRGIL D., F. AS nr. 1541)
Răspunsul meu este nu numai o încurajare, ci și o asigurare că în scurt timp, cu puțină răbdare și multă voință, vă veți simți mai bine, cu ajutorul unor exerciții de gimnastică recuperatorie. Am lucrat 3 ani ca profesoară de gimnastică medicală într-un spital de pneumoftiziologie și am constatat că mulți oameni nu știu să respire corect. Ciudat, nu? Vă recomand să faceți de două ori pe zi câteva exerciții respiratorii și, în plus, dacă aveți secreții, să tușiți și să expectorați până simțiți că s-au curățat bronhiile. Iată câteva exerciții:
* Stați cu fața la o oglindă în care se poate vedea până la brâu: – picioarele ușor depărtate (la lățimea umerilor); – brațele îndoite, cu mâinile sprijinite pe ultimele coaste; – inspirați ușor și lung pe nas 3-5 secunde, fără să ridicați umerii, dar umflând baza toracelui; – expirați pe gură (rotunjită în formă de „O”), astfel ca aerul să ajungă departe, până la oglindă. Toracele se strânge, mâinile apasă pe coaste, expirația este tot ușoară, dar sonoră. Se urmărește mișcarea în oglindă – se fac 3-4 inspirații și expirații, legate din una în alta, după care se face o mică pauză. Se fac din nou 3-4 respirații, iarăși pauză și alte 3-4 respirații. În total: 9-12 respirații.
* Aceeași poziție inițială cu picioarele depărtate, dar brațele pe lângă corp. Se ridică brațele prin lateral până lângă urechi și se inspiră lung. Expirația se face cu revenirea brațelor pe lângă corp. Se fac tot câte trei serii a 3-4 respirații, în total 9-12 respirații. Dacă peste 2-3 zile de exerciții nu mai amețiți sau nu mai sunteți așa obosit, măriți numărul de respirații din serie: adică 4 sau 5 respirații. Când observați că după 5 respirații nu mai obosiți, încercați să reduceți una din pauze: în loc de 15 respirații cu două pauze, faceți de două ori 7-8 respirații (cu o pauză), apoi le puteți crește numărul până ajungeți la de 2 ori 10 respirații. Sunt multe exerciții respiratorii, dar trebuie învățate sub supraveghere, pentru a nu se executa greșit. Cu perseverență, se pot obține rezultate frumoase, de necrezut! Îmi pare rău că medicii nu prea pun bază pe gimnastica respiratorie, s-ar rezolva multe probleme care țin de stres, poluare sau fumat.
DANA – București
„Am infecție cu stafilococ auriu la ambii ochi” (Răspuns pentru BOGDAN – Alexandria, F. AS nr. 1559)
După simptomele pe care le descrieți, am suferit și eu de aceeași boală și m-am vindecat cu comprese cu vin de casă (natural, din struguri), aplicate mai ales seara, la culcare. Multă sănătate!
RADU P. – jud. Maramureș