Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un tratament cu plante pentru nevralgie de trigemen” (Răspuns pentru GHIȚĂ T., F. AS nr. 1416)

Foto: Shutterstock

Vă recomand să vă adresați unei clinici sau unui ca­bi­net care folosește ca metodă terapeutică ins­tru­men­tul Bi­op­tron. Acesta acționează pe baza luminii po­la­ri­za­te, este com­plet inofensiv și foarte efi­cient. Are o serie în­­trea­gă de virtuți, printre care se gă­sește și rezol­varea (even­­tual ame­liorarea) ne­vral­giei de trigemen. Vă pot con­fir­ma ca­zul unei per­soane care a avut, ca urmare a unui ac­ci­dent rutier, o cumplită nevralgie de trigemen, pe care a în­cercat în toți acești ani să o rezolve prin diverse me­­to­de, fără rezultat, găsindu-și însă rezolvarea în urma câtorva șe­dințe (cir­ca 10) cu Bioptron.

MIRCEA D. – București

„Caut un leac pentru veruci plantare” (Răspuns pentru SABINA L., F. AS nr. 1422)

Suferința dvs. este cât se poate de neplăcută, dar se poate trata cu rezultate foarte bune, simplu și eficient, astfel: la două lingurițe unguent de Găl­benele (se găsește la Plafar sau farmacie) se adaugă o linguriță de acid salicilic (tot de la farmacie), se amestecă totul bine, după care se ung bătăturile, fără a atinge pielea din jurul lor. Se aplică peste bătături o bandă lată de leucoplast (fără a pune tifon) și se încalță o șosetă de bumbac, care se va men­ține pe picior timp de 32 de zile. După această perioadă se scot șoseta și leuco­plastul, care se va dezli­pi cu bătătură cu tot. În caz că bătătura nu iese complet, se va ține piciorul timp de 30 de minute într-un litru de apă caldă în care s-a adău­gat un vârf de cuțit de acid salicilic. După o bună înmuiere a bătăturii, o răzuiți cu un­ghia până se desprinde. Pentru bătă­turile mai vechi, care se desprind mai greu, tratamentul se repetă. Se re­co­mandă ca după scoa­terea bătăturii, locul să fie uns cu un­guent de Găl­benele și să fie acoperit cu tifon. Vă doresc multă sănătate, iar pentru colectivul redacției „For­mula AS” tot binele din lume!

ELENA S. – Alba-Iulia

„Hemoroizii îmi dau dureri groaznice” (Răspuns pentru VASILE N. – jud. Ialomița, F. AS nr. 1424)

Se folosește planta denumită Co­roniță (Lychnis coronaria), înrudită cu garofița. Se iau 8-10 ramuri us­cate (circa 40 g sau 12-14 linguri), se mărunțesc bine și se pun în 5 l de apă clocotită. Se lasă 10 minute, după care se mai dă în fiert de două ori, câte 5-10 secunde. O trei­me din fier­tură se toarnă într-un lighean. Tra­ta­men­tul, care durează o oră, constă în scufundarea zonei bol­nave în acest lichid, a cărui temperatură se menține cons­tantă și mode­rată, prin adăugarea treptată a can­tității rămase. Dacă for­mațiunile hemoroidale se găsesc în inte­riorul in­tes­ti­nului gros, pentru introducerea în rect a soluției ob­ți­nute se folosește o pompiță de cau­ciuc. În cazul în care tem­peratura băii nu este tolerată, se face un nu­măr mai mare de aplicații la temperatură mai scă­zută. Efectele se instalează treptat și devin ma­nifeste după 24-48 de ore. La 4-7 zile de la trata­ment se poate face și o a doua apli­cație, chiar dacă aceasta nu mai este necesară. Problema este rezol­vată pentru cel puțin 6 luni, ceea ce nu este chiar puțin, dacă ne gândim la simp­to­matologia bolii și la com­plicațiile sale. Nu s-au sem­nalat reacții ad­verse la tra­­tament și ca atare nu există con­train­dicații. În toată aceas­tă perioadă, trebuie eli­minați sau limitați fac­torii care determină sau întrețin boala (se­den­tarismul, ex­ce­sul de alcool și con­­di­mente), precum și unele boli gas­tro-intesti­nale de­rivate din aceștia (diaree, constipație etc.). Mai­ca Dom­nului să vă ajute!

MIHAELA – Iași

„Am osteoporoză și rețin apa” (Răspuns pentru CARMEN T. – București, F. AS nr. 1519)

Am o vârstă apropiată de a dvs. și am suferit trei ope­­rații pe coloana vertebrală pentru tasări de ver­te­bre, din cauza osteoporozei. Vă recomand o rețetă care mă ajută foarte mult: 200 g făină de orez (dacă nu o găsiți în magazin, râșniți orez nedecorticat prin ma­și­na de cafea), 200 g miere de pădure, 50 g polen, 100 ml lap­te dulce nefiert. Ingredientele se amestecă bine, până se obține o masă omogenă. A­mestecul se pune în vase de sticlă închise la culoare și se păstrează la frigider. Se iau zilnic 3 linguri, cu două ore înainte de masă, până se termină. Vă do­resc multă sănătate!

CORINA D. – Suceava

„Am dureri mari de coloană, cauzate de hernia de disc” (Răspuns pentru GEORGE D. – jud. Teleorman, F. AS nr. 1524)

Eu am avut două hernii (două „cârlige” care apăsau pe nervul de la piciorul drept, care mă durea din șold până în talpă). Am fost la medic, dar degeaba. Atunci, am recurs singur la următorul tratament: – Am făcut raze calorice în fața sobei, cu ușa deschisă, când era numai jar, fără să mai fie și lemne nearse. – Stăteam pe un sca­un în fața sobei cu ușa deschisă, cu spatele gol (fără că­mașă pe mine), expus la tempe­ratura jarului. – Mă apro­piam de ușa sobei cât puteam suporta tempera­tura. Dacă mă ardea, mă depărtam, apoi iar mă apropiam și tot așa. Du­rata unei ședințe este de 20 de mi­nute di­mi­nea­ța și 20 de mi­nute seara. După 10-15 ședințe dure­rile s-au di­mi­nu­at, iar după o lună de zile au dispărut. De atunci au tre­cut vreo 10 ani, iar durerile nu au mai apă­rut. Vă doresc mul­tă sănătate!

CHIRIAC – jud. Bacău

„Caut un leac pentru dislipidemie” (Răspuns pentru CARMEN – Cluj, F. AS nr. 1535)

Pentru reducerea nivelului coles­te­ro­lului, luați 2 mere mari și o felie (100-150 g) de țelină. Ra­deți-le și, timp de 30 de zile, în fie­care di­mi­neață, pe stomacul gol, con­su­mați aceas­tă doză de amestec. Trata­men­tul pare prea simplu, dar puterea lui Dum­ne­zeu în cele mici se cunoaște.

SIMONA L. – București

„Am endometrioză și un chist ovarian” (Răspuns pentru L. R. – București, F. AS nr. 1546)

Sora mea a avut chisturi pe ambele ovare, încă de la 14 ani. Erau de mărimea unei nuci și au apărut când pe un ovar, când pe celălalt. A încercat multe tratamente, dar fără folos. A făcut și un tratament homeopatic, care a dat re­zultate. Chistul era de na­tură hormonală, nu știu al dvs. din ce cauză e. După părerea mea, ar me­rita să în­cer­cați tratamen­tul ho­meopatic. Este natural, fără chi­mi­cale și durează cam 6 luni. Multă să­nă­ta­te!

IOANA

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian