Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Muzici în Câmpia Română – SingFest

– De la datini, la ritmuri noi –

Festivalurile de muzică au molipsit Româ­nia. Vă imaginați vreodată că pe afișul concertelor verii, mari orașe ca Bucureș­tiul și Clujul vor concura, „la baionetă”, cu locali­tăți de care n-ați auzit niciodată, cum ar fi de exem­plu SINGURENI, din județul Giurgiu? Muzica n-are hotare! Ei bine, în satul acesta de câmpie, în perioada 30 iunie – 2 iulie, se va ține SingFest un festival muzical aflat la cea de-a doua ediție, dar inflamat de ambiții mari. Organizatorii lui speră să îl transforme într-un eveniment cu tra­diție. Sunt preferați artiști a căror mu­zică are legături cu dati­nile străvechi, dar actualizată, cât să rezoneze cu tine­rele generații de azi. Printre invitați, se vor nu­măra: The Motans, Subcarpați, Șuie Paparude, Dubioza Kolectiv, Ar­gatu’, Basska sau Sasha Lopez & Mi­sha Miller. Iată lista desfășurării eveni­men­telor:

* VINERI, 30 Iunie: Șuie Paparude, Dirty Shirt, Ar­gatu’, S.P.P. și Dorian Popa.

* Șuie Paparude sunt cap se afiș. Formația românească de muzică elec­tronică n-are nevoie de prezentări. În cei peste 30 de ani de existență, au lan­sat 9 albume, cel mai recent dintre ele – „Noul Album” a fost lansat în 2020. În decursul anilor, trupa a avut parte de mai multe schimbări, una dintre cele recente fiind cooptarea Mihaelei Gri­gore (cunoscută sub numele de scenă M.I.U.). Este pentru prima dată când o fată face parte din grup. Tot în 2021, Alexe Marius Andrei (cunoscutul Bean) a părăsit formația, dar trupa nu s-a destrămat, și în primăvara anului 2022, Cezar Stănciulescu (Junkyard) a reve­nit alături de Șuie Paparude, după o pauză de 13 ani.

* ARGATU’ – originar din Fălticeni, Andrei Argatu face parte din marea familie de artiști a proiectului Subcarpați. Cunoscut publicului drept Argatu’, el a reușit să-și creeze și o carieră solo. A lansat 4 discuri individuale, cel mai recent dintre ele fiind „Epigrama Și Universul” din 2020.

* SÂMBĂTĂ, 1 Iulie: Dubioza Ko­lektiv, Sasha Lopez & Misha Miller, The Motans, E-an-na, Petra și Cob­zality.

* Dubioza Kolektiv este un grup bosniac dub-rock de avangardă, înființat în 2003. Este apreciat pentru stilul ce încorporează elemente de hip hop, dub, ska, reggae, rock, punk, muzică electronică și muzică balcanică. Până acum, au lansat 11 discuri și au fost invitați la numeroase festivaluri europene.

* Trei basarabeni de top: The Motans, Sasha Lopez & Misha Miller.

Foarte iubit în România, Denis Roabeș (The Motans) a început anul 2023 cu dreptul. Are patru melodii noi, care au pătruns rapid în topuri: „Sa­tiva”, „Opium”, „Sangria” și „Flagrant”, precum și o colaborare cu Killa Fonic – „STESUN”. „Sa­tiva” melodia lan­sată în urmă cu trei luni pe YouTube are… un mi­lion de vizualizări!

Misha Miller (Miha­e­la Arsene) și Sasha Lo­pez (Sergiu Istrate) s-au născut și ei peste Prut. Au adoptat nume de scenă occidentale, pen­tru a se lansa mai ușor în muzica internațio­na­lă. Cu o prezență proas­pătă și carismatică, solista și compozitoarea Misha Miller a reușit, încă de la debutul muzical, să-și asigure un loc în topurile din Europa. Ea a semnat colaborări importante și a creat piese ce au devenit rapid hituri: „Smoke Me”, în colaborare cu Sasha Lopez, „What Mama Said” și „Sacred Touch”, cu Manuel Riva (Geor­ge Emanuel Călin) și „Touche”, cu Si­ckotoy (Alexandru Cotoi). Melodiile lor au milioane de vizualizări pe YouTube și pe alte platforme digitale și au ocupat locuri importante în topurile muzicale din țări precum România, Turcia, Grecia și Bulgaria.

* DUMINICĂ, 2 Iulie: Sub­carpați, Macanache, F.C. DNB, Basska și Bruja.

Subcarpați este cea mai mare grupare muzicală independentă din România și s-a născut în urmă cu aproape 10 ani, la inițitiva lui Bean MC (Alexe Marius Andrei). Este compusă dintr-un grup de prieteni mânați de pasiunea pentru mu­zică și folclor. „Folcloru-i oxigen pen­tru un popor astmatic”, spun ei, de câte ori au ocazia. Din 2009 până în prezent, membrii trupei Subcarpați au lansat 7 materiale discografice, cel mai recent dintre ele fiind „Zori și Asfințit”, din 2018. Anul acesta îi mai puteți as­culta cântând pe la alte cel puțin 5 festi­valuri, iar în toamnă pregătesc un spec­tacol mare, la Arenele Romane din Ca­pitală.

La SingFest, pe lângă muzică bună, veți avea avea parte și de bucate alese, surprize, și chiar de un spectacol aerian de acrobații și parașutism, susținut de Aeroclubul României (pe 1 iulie).

(Un abonament la eveniment costă 270 lei, iar un bilet valabil o singură zi 120 lei. Ele pot fi ob­ținute din rețelele: Enterix, iaBilet și Ambilet. Detalii supli­mentare puteți găsi pe pagina de web a evenimentului singfest.ro.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian