Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru GINA – Galați, F. AS nr. 1569: „Fiica mea are un chist osos”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Chisturile osoase sunt un semn de avertizare ce se formează din cauza unei traume care le-a pricinuit. Ele sunt întot­dea­una asimptomatice (nu dau simp­tome) și prezența lor este descope­rită în timpul așa-ziselor fracturi patologice, petrecute în urma unui eveniment traumatic, exact ca în cazul fetiței dvs. Cu toate acestea, uneori, chistul poate fi simptomatic, generând durere în șold, când formațiunea chistică este la nivelul femurului. În special chisturile osoa­se afectează oasele lungi, adică humerusul și femurul, împreună cu zonele înconju­rătoare, umă­rul și șol­dul. Din câte știm, nu este o boală deter­minată genetic și nici nu se cunoaște cauza for­mării sale, deși este legată uneori de un trauma­tism an­terior. Tra­tamentul constă, în primul rând, în imo­bilizarea fracturii și inse­rarea unor „cuie” orto­pedice în cazul localizărilor femu­rale. După ce fractura s-a vindecat, se face o biopsie și se începe un tratament de in­filtrare. Printre noile opțiuni de tratament, cea mai popu­lară și mai puțin invazivă (deci nu intervenția chirur­gicală pe care și dvs. doriți să o evitați) este infil­trarea pe bază de cortizon, care este eficientă într-un nu­măr mare de cazuri (50-60%). Există și chisturi care nu se vindecă sau altele care recidi­vează, pentru care se utilizează stimulatori biolo­gici de osteo-pro­ducție, care au fost introduși recent. Această ultimă soluție, împreună cu insera­rea de cuie orto­pedice, care este aproape obliga­torie dacă este implicată zona femurală, au crescut considerabil rata de suc­ces, aducându-l aproape de 90%. Există, însă și chisturi care sunt refractare la tratament și care necesită o intervenție chirurgicală deschisă sau chiuretaj, urmate de adăugarea facto­rilor care promovează regenerarea osoasă, adică concentrat de măduvă osoasă și matrice osoasă demine­ralizată. Prognosticul este, de obicei, favo­rabil, dar în momentul diagnosticului nu se știe dacă avem de-a face cu un chist care se va vindeca sau dacă vom fi angajați într-o luptă lungă, în care, după ce s-au efectuat toate tratamentele posibile, va trebui să apelam la o intervenție chirurgicală. În cele din urmă, activitatea osteolitică a acestor chisturi tinde să se epuizeze în mod natural, pe măsură ce sche­letul se maturizează. V-am expus aceste amănunte pentru a înțelege că există și alte opțiuni tera­peutice, în cazul depistării unui chist, decât inter­venția chirurgicală, care poate fi traumatizantă pentru un copil de 11 ani.

* Din punct de vedere al me­dicinei comple­mentare, aveți la dis­poziție Uleiul de Tămâie, care are proprietatea de a resorbi chisturile, indiferent de localizarea acestora. Produsul se va administra conform prospectului.

* Osteocicatrat – deși este un unguent de uz veterinar, acest remediu este foarte eficient în procesul de vindecare a fracturii și de resorbție a chistului aferent.

* Unguentul cu Arnică – este un remediu re­mar­cabil în procesul de combatere a durerilor os­teo­pate și a tumefacției apărute în urma unor frac­turi.

Desigur, există și medicamente cu rol antiin­flamator, cum ar fi Meloxicamul (Movalis), însă prefer să vă recomand un remediu terapeutic natu­rist, numit MSM (metil sulfonil metan), care prin conținutul de chondroitină și glucazamină (proteo­glicani), are proprietatea de a restabili matricea osoasă.

Țineți-mă la curent cu desfășurarea procesului terapeutic!

Să auzim numai de bine!

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.851.277, 031.421.09.23, e-mail: [email protected]    www.imunyze.me

„Am dureri îngrozitoare din cauza ciocurilor de pe coloană” (Răspuns pentru LIDIA G. – Brașov, F. AS nr. 1571)

„Ciocurile pe coloană” (osteofite la nivelul coloanei vertebrale) sunt excrescențe osoase care se formează în jurul articulațiilor vertebrale și pot fi localizate în orice zonă a coloanei vertebrale, incluzând gâtul, toracele și zona lombară. Variantele na­tu­rale ale diferitelor remedii to­pice existente în comerţ sunt produsele Imunyze. Pro­dusele din gama Imu­nyze se caracte­rizează prin activitate anti­microbiană, anti­inflamatoare și imuno­mo­dulatoare.

Recomandăm produsul sub formă de pulbere Imu­nyze Complete, ce conţine fracţii proteice bioactive: ovotransferine, lizozim, ovomucină, ovoalbumină şi vitamina C. Prin combinația unică de vitamina C şi pulbere naturală de calciu (calciu organic şi membrană co­chilieră (antiinflamator natural), se asigură organismului aportul de vitamine (A, C, D, E, K, B6, B12, B9 (acid folic), B5 (acid pantotenic) şi B1 (tiamina), mi­nerale (calciu, cupru, fier, mag­neziu, fosfor, seleniu şi zinc), acizi graşi esenţiali, acid arahidonic şi proteine. Menţionez faptul că produsele din gama Imunyze sunt naturale şi fără efecte adverse, fiind contraindicate doar persoa­nelor cu alergie la ou.

Multă sănătate!

„Caut un leac pentru vaginită atrofică” (Răspuns pentru ANCA D. – Galați, F. AS nr. 1571)

Atrofia vaginală reprezintă subțierea, uscăciu­nea și inflamarea mucoasei vaginale, în absența acțiunii estrogenilor. Cel mai adesea se întâmplă în menopauză, dar poate apărea și în cursul unor tratamente. O alternativă naturală la medicaţia clasică o reprezintă gama de produse Imunyze, suplimente alimentare ce au la bază imuno­glo­bulina Y de tip aviar. Aceste produse au pro­prietăţi antiinflamatorii, antimicrobiene şi imunomo­dula­toare. În plus, au capacitatea de a consolida siste­mul imunitar. Pentru a beneficia de un proto­col terapeutic adecvat, contactaţi medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Comple­mentară.

Multă sănătate!

Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN – medic primar ORL – C.M.I. „SANOMED” Sibiu, Str. Dr. I. Rațiu nr. 4, tel. 0722/73.52.72, e-mail: [email protected], www.san-med.ro

„Sufăr de alergie la polen și praf” (Răspuns pentru ȘERBAN D., F. AS nr. 1567)

În vestul Europei, în ultimii 10 ani, prevalența rinitei alergice a crescut de 3-5 ori, alergia la polen afectând 15-20% din populație. Cauza cea mai frecventă de rinită alergică pe­renă este expunerea la praful de acarieni și la alergenii de origine animală (câini, pisici, alte animale de companie). Rinita alergică este o boală cu manifestări specifice la nivelul mucoasei nazale: obstruc­ție nazală cu senzație de nas în­fun­dat, rinoree seroasă (nasul curge continuu), strănut în salve, prurit nazal, hipo-anosmie (pier­derea mirosului), tuse provocată de secrețiile nazale care se scurg în faringe, cefalee, afectarea conjunctivelor cu lăcrimare abundentă și dureri oculare.

Pe    primul loc în planul terapeutic al rinitei alergice se află evitarea alergenilor din apropierea pacientului: polen, praf de casă, mucegai, pene și fulgi, plante și animale de casă.

Vă recomand următoarea schiță de tratament:

* Dimineața și seara, după masă, se efec­tuează lavajul (spălarea) foselor nazale cu o soluție salină (1 lingură sare gemă la 1 litru apă căl­duță), sau soluții sterile din apă de mare (Rhi­nomer, Nazomer, Sterimar).

* 10 zile ședințe de aerosoli cu câte o fiolă flixotide nebules (0, 5 mg) sau Dexametazonă, diluată    în 10 ml ser fiziologic.

* Tratamentul fondului atopic-alergic și al crizelor de dispnee prin administrare de antihis­taminice orale, glucocorticoizi și alte medica­mente, numai sub stricta supraveghere a medicu­lui curant.

* Completarea tratamentului alopat cu    extract din Coacăz-negru (2 x 50 picături pe zi), ceai de Trei-frați-pătați și ceai de Urzică, câte 2 căni pe zi.

* Aerosoloterapie salină (la CMI ORL – dr. I. Gh. Mărginean).

* Ionizări endonazale cu sol. de cal­ciu 1%.

Tratamentul complex al rinitei aler­gice se efectuează la cabinetul medical O.R.L. – dr. I. Gh. Mărginean, din Sibiu. Str. Dr. I. Rațiu nr. 4. tel. 0722/73.52.72, e-mail: [email protected].

Pentru pacienții din țară și străi­nătate, se asigură: cazare, masă și trans­port.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian