Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Caut un remediu naturist pentru depresie postnatală” (Răspuns pentru A.D., F. AS nr. 1294)

Foto: Shutterstock

Dragă A.D. (păcat că nu-ți dai numele, e impor­tant ca atunci când ceri ajutor să-ți dezvălui identi­tatea).

În urmă cu 3 ani, după o sarcină pierdută, am crezut că voi muri și eu. Nu m-am așteptat ca și pentru mine să existe vreo salvare în această lume. Într-una din zile, m-am întâlnit cu mama unei prie­tene și după o scurtă discuție, mi-a arătat un articol publicat în „Formula AS”, în care scria de cabinetul „Lacrima Naturii” și doamna dr. Spânu Elena. Am sunat la telefon (tel. 0744/87.01.94), mi-a răspuns doamna doctor și, după o scurtă discuție, mi-a spus că nu este o problemă atât de gravă, deși eu în fiecare zi așteptam să sfârșesc cu viața. Este ceva fantastic să găsești un specialist care să te poată ajuta atunci când nu mai vezi nicio scăpare. Cu 3 produse naturale din Finlanda nu doar că am ieșit din depresie, dar mi-am recăpătat energia avută în copilărie. Nu disperați, sunați la cabinet și lăsați-vă ajutată. Dacă vreți să vă dau amănunte, contacta­ți-mă pe e-mail.

Vă felicit, dragă redacție, și vă mulțumesc că existați!

LUCREȚIA D. – e-mail: [email protected].

„Cum pot scăpa de crăpăturile din palme?” (Răspuns pentru FLOAREA – jud. Ilfov, F. AS nr. 1482)

Stimată doamnă, pentru palme uscate și crăpate vă recomand tratamentul cu care s-a vindecat mama mea: o lin­gură de acid boric din farmacie se fierbe într-un litru de apă, se răcește, se spală bine mâinile cu această apă de 2-3 ori pe zi. Se lasă să se zvânte, după care se ung mâi­nile cu cremă de Gălbe­nele de la farmacie sau pre­pa­ra­tă în casă. Acest tratament se folosește până la vin­de­care. Da­că problema reapare, se repetă tratamentul de câte ori aveți ne­voie.

Vă doresc multă sănătate!

SANDA – Cluj-Napoca

„Caut un leac pentru ochi uscați” (Răspuns pentru VICTOR T., F. AS nr. 1566)

Am avut și eu aceeași pro­blemă a ochilor uscați. Am 40 de ani și sunt mioapă (minus 5). Pe la 20 de ani, mi se stabilizase miopia și nu mai aveam proble­me. Dar în urmă cu 5 ani, am început să văd mai slab și, în urma consultului, mi s-a des­coperit un sindrom de dispersie pigmentară, cu risc de a dezvolta glaucom pig­mentar. Tot atunci am căpătat senzația de ochi uscat, o senzație foarte neplăcută, care mă aduce în episoade negre de depresie. Picăturile mă ajutau pe moment (le mai folosesc sporadic și acum), ame­liorau senzația, dar temporar. Până ce am primit sfatul de a consuma magneziu, sfeclă roșie și morcovi. Magneziu am luat, fie capsule efer­ves­cente, fie magneziu lichid (se găsește la plafar). La mine, problema ochilor uscați se pare că a fost dată de altă problemă de sănătate, care mă vulne­ra­bilizase (anemie, pierderi de magneziu și de cal­ciu). Posibil să fi fost și ceva hormonal. Când am rezolvat cealaltă problemă de sănătate și când am luat magneziu, nu am mai avut nici senzația de ochi uscați. Doamne ajută!

RUCSANDRA – București

„De 20 de ani am întruna escare” (Răspuns pentru MARIAN S., F. AS nr. 1567)

Ca urmare a imobilizării pe timp îndelungat la pat, se formează escare (decubit), răni adânci ne­crozate, dureroase.

* Nu dormiți direct pe escare. Folosiți o saltea specială umplută cu aer, sau procurați un colac mare pentru înot, astfel ca în timpul somnului es­cara să ajungă în orificiul colacului. Totodată, din buretele gros acoperit cu o pânză, vă puteți con­fecționa un suport, după modelul colacului, pe care să-l folosiți în timpul nopții/zilei.

* Escarele vechi nu se vindecă dacă nu apelați la un chirurg, care să decupeze partea necrozată (nu veți simți durere) și să igienizeze rana.

* Locul care se înroșește și treptat se trans­formă în escare se curăță cu apă și săpun; Betadină, Crupodex, Sorbalgon, Fibrolan. Se poate folosi una din plantele: Lemn-dulce, Mur (ramuri sau frunze), Rostopască, Soc, rădăcină de Tătăneasă (1 lingură la 250 ml apă, planta fiartă 5 minute, apoi răcită) sau Rivanol.

* Tratamentul escarelor: de la farmacie, cereți sfatul farmacistului. Propolis spray, Cicatridină spray, Bioxiteracor spray, Epitelin, Biotitus (un­guent), Flamozil (unguent), Germostop (praf de la farmacia veterinară, dar și pentru uz uman). Argilă praf. Cele de mai sus se procură de la farmacie.

Alte remedii pentru tratarea escarelor:

* „Medicină naturală”, 2002: Se fierb în 100 ml ulei de floarea-soarelui 50 g de Rostopască, 2-3 ore, pe o baie de aburi (vasul pus peste alt vas cu puțină apă, la foc mic). Se strecoară. În altă baie de aburi se topesc în uleiul de mai sus 50 g ceară de albine, 50 g rășină de brad și 50 g propolis brut. Se amestecă, se răcește totul. Se păstrează la rece. Dacă este prea moale, se mai pune ceară de albine, dacă este prea tare, se pune ulei. Este foarte eficient unguentul. Rana se spală cu apă și săpun, apoi se pune preparatul de mai sus.

* Biblioteca „Formula AS”, 2012: Extern, pe escare: – Se spală rana cu ceai de Pelin. Se pune pe o fașă tot ceai de Pelin. Deasupra o fașă uscată. De mai multe ori pe zi se repetă. – Se fierb 3 cepe curățate, tăiate. Se strecoară. Se adaugă 100 ml ulei de floarea-soarelui, 100 ml apă, seu de oaie cât o nucă, se fierb o oră. La final, ceară de albine cât o nucă.

* Se prepară la farmacie: 100 ml ulei de parafină, 100 g carbonat de calciu, 100 g oxid de zinc, cinci fiole de ser fiziologic. Se folosește de 2-3 ori pe zi, pe escare.

* Argilă de la farmacie. Se spală rana, se presară argila. După 10-12 ore se spală, se pune altă argilă praf.

* Ulei de Sunătoare: într-un borcan de 2-3 l se pun 1 l ulei de floarea-soa­relui și flori de Sunătoare (2-3 buchete), să fie bine acoperite florile cu ulei. Se lasă 10 zile la soare. După 10 zile se mai pun, tot acolo, alte flori de Sunătoare. Uleiul va deveni roșiatic, foarte util în tratarea escarelor (curățate și spălate în prealabil).

* Rana spălată, curățată, se tratează cu tinctură de propolis și se unge cu miere de albine. În rana de sub piele, mierea se introduce cu un bețișor de vată (pentru curățarea urechilor), dar vata să nu rămână în rană.

* Plantele se procură de la farmacia naturistă. În loc de baia de aburi, puteți pune preparatele la foc foarte, foarte mic, eventual pe un suport meta­lic.

Să vă fie de folos!

M.M. – Cluj-Napoca

„Am colon iritabil și steatoză hepatică” (Răspuns pentru OVIDIU B. – Constanța, F. AS nr. 1571)

Colonul sau intestinul iritabil este o boală care poate fi ameliorată cu un regim adecvat, fără prea multe crudități, fără alimente care să fermenteze repede, un regim care să aibă la bază cereale (orez, ovăz, mei, grâu, hrișcă), stafide, iaurturi. Re­nunțați la varză, fasole boabe și păstăi, înlocuiți pâinea albă cu cea integrală sau graham. Nu consumați nimic crud pe o perioadă mai mare de timp; fără tutun, alcool, alimente superprocesate, sucuri din comerț, dulciuri în exces, grăsimi, prăjeli, mezeluri. Beți ceaiuri din următoarele plante: Coa­da-calului, Coada-șoricelului, Gălbenele, Mușețel, Salvie, Urzică, în amestec sau separat (infuzie): o linguriță de plantă la 250 ml apă clocotită. Ceaiul se bea neîndulcit sau adăugați o linguriță de miere polifloră sau de salcâm. Se beau trei căni pe zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale.

* Ca tratament naturist, luați Redigest, conform prospectului. Faceți acest tratament până la resta­bilirea normală a funcțiilor colonului.

Steatoza hepatică (ficat gras) se tratează cu produse apicole, pe care le găsiți la plafar sau la magazinele apicole: lăptișor de matcă, polen (o linguriță de trei ori pe zi), miere, propolis 30%.

* Lăptișorul de matcă se ține sub limbă, după care se înghite.

* Polenul se macină în râșnița electrică de ca­fea până se obține o pastă fină, care se amestecă cu miere polifloră sau de salcâm, și se ia câte o lin­guriță (20 g) zilnic, sau se ia și fără miere, câte o linguriță de trei ori pe zi, înainte de mesele prin­cipale.

* Tinctura de propolis 30%: se pun pe o bucă­țică de pâine 20 de picături, apoi o mâncați. Acestea se ia înainte de masa de prânz.

* Un regim alimentar fără carne roșie, grăsimi, mezeluri, alcool, tutun, cafea, dulciuri.

* Tratamentul fitoterapeutic al acestei boli încetinește evoluția bolii și restabilește funcțiile hepatice.

* Consumați cereale integrale.

* Beți câte doi litri de lichide pe zi, constând în apă plată sau de izvor, ceaiuri din următoarele plante: Gălbenele, Roiniță, Păpădie, Lemn-dulce, pe care le găsiți la farmacie sau plafar.

* Dacă vreți, puteți face o cură cu ouă de prepeliță, timp de 50 de zile: în primele două zile beți dimineața, pe stomacul gol, câte trei ouă crude, a treia zi – patru ouă crude, apoi de la a cincea zi, câte cinci ouă crude, iar masa o luați după o oră. Ouăle de prepeliță rezolvă și alte afecțiuni. Datorită faptului că nu conțin colesterol, reglează tensiunea și alte afecțiuni.

În acest caz nu trebuie ținut un regim sever, doar fără cafea, alcool și tutun.

Vă doresc multă sănătate!

O. M. STANCU – Balș, jud. Olt

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian