Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Hemoroizii îmi dau dureri groaznice” (Răspuns pentru VASILE N. – jud. Ialomița, F. AS nr. 1424)

Foto: Shutterstock

1. Un prieten care suferea de mai mulți ani de he­mo­roizi s-a trezit într-o zi cu o tromboflebită hemoroidală, care s-a manifestat prin apariția în zona anală a unui tromb dur și extrem de dureros, de dimensiunea unei ci­re­șe. Speriat, s-a adresat medicului chirurg, temân­du-se să nu fie cumva o tumoră malignă. Medicul l-a liniștit, dar i-a reco­mandat totuși o intervenție chirurgicală pen­tru eliminarea trombului. Până la operație, i-a prescris un produs elvețian existent în farmacii, unguentul Proc­to­glyvenol, care prin com­ponentele sale i-a atenuat ra­pid du­rerea, având în același timp un pu­ternic efect an­ti­in­flamator, de diminuare a permea­bilității capilare și de în­tă­rire a pereților vaselor sanguine. De frică, a tot amâ­nat operația, consta­tând însă, spre surprinderea lui, că după aplicațiile zilnice cu acest unguent, odată cu dis­pariția dure­rilor, trombul și-a pier­dut din duritate și s-a mic­șorat din ce în ce mai mult, până la dis­pa­riția totală. Vă doresc sănătate!

DORIN POPA – Arad

2. Se ia 1 kg coajă de Stejar și o mână de Pelin, se spa­lă și se pun într-un săculeț textil care se fierbe 30 de mi­nu­te într-o oală, în 2 l de apă. Când s-a răcit, se strecoară lichidul în­tr-un lighean și se fac băi călduțe în regiunea anală. Cu ace­lași ceai se spală regiunea anală de două ori pe zi, timp de 5-6 zile. Dacă nu se simte o ameliorare, se repetă tra­tamentul încă două săptămâni. Vă doresc însă­nă­to­și­re grabnică!

MIHAI F. – Bârlad

„Fiul meu nu mai scapă de giardia și oxiuri” (Răspuns pentru CECILIA – Măcin, F. AS nr. 1569)

Fiul dvs. nu va scăpa de paraziții intestinali până când tratamentul nu va fi făcut de întreaga familie, de toate persoanele din preajmă, în același timp, pe toată durata. Para­zitoza este contagioasă, dar nu reacționează la fel cei infestați. Fiul dvs. se reinfestează de la ceilalți membri ai familiei. Netratată, para­zitoza afectează grav organismul prin toxine.

Giardia (Lamblia): Trata­mentul îl face toată familia, la fel, adulții.

* Metronidazol 250 mg, 30 bucăți, 1 capsulă de trei ori pe zi, timp de 10 zile.

* Stamicin 30 bucăți, 1 capsulă de trei ori pe zi, timp de 10 zile (sau altă protecție pentru stomac).

* Furazolidon a 100 mg, 1 capsulă de trei ori pe zi, timp de 10 zile.

* A unsprezecea zi, se ia Fasigyn, 4 tablete deodată.

Pentru copii, cereți sfatul farmacistului, doză pe jumătate etc.

* „Medicina naturală” 2002: Tinctură de pro­polis 30%, câte 10 picături de 3 ori pe zi, cu 30 mi­nute înaintea meselor principale. Se pun pe zahăr (fără apă). Timp de 3 săptămâni.

* O lingură praf de Pelin (o linguriță pentru copii) + 1 lingură miere (o linguriță la copii), dimineața, pe stomacul gol, 3 zile, 10 zile pauză, se reia trei zile.

* Ramuri groase de Porumbar fierte. Se bea o ceașcă de ceai înaintea meselor principale cu 30 de minute, timp de 10 zile, pauză 5 zile, se reia.

* Timp de 21 de zile se bea ceai din o linguriță Rostopască + o linguriță Pelin la 250 ml apă clocotită (pentru adulți). Se stă culcat pe partea dreaptă, 30 de minute.

* Interzise: lactatele (cu excepția brânzei), za­hă­rul, mezelurile, alimentele grase, cartofii, nucile, biscuiții, fructele acre sau dulci, timp de 45 de zile.

* Tinctura de coajă de nucă neagră (America, Hulda Regehr Clark, tel. 0730/51.46.67, 0769/47.07.86). Se ia timp de 18 zile, toată familia (conform prospectului). Tratează rapid și eficient toate formele de paraziți intestinali, eliminând peri­colul de-a invada ficatul, rinichii, creierul. Tinctura se ia progresiv, începând cu o picătură, 2, 3, 4, 5 apoi 2 lingurițe, o dată pe săptămână. (Bi­blioteca „Formula AS”, 2012, „Lambliaza”).

Oxiuri – toată familia va face tratament în același timp:

Pentru tratament se folosește:

* Tinctură de coajă de nucă neagră, timp de 18 zile. Foarte eficientă!

* Vermigal (conform prospectului), adulții. Pentru copii, cereți sfatul medicului.

* Decaris (conform prospectului), adulții.

* Foarte eficient: 4 linguri de orez crud se țin la înmuiat în apă rece și se înghite. Apoi se beau 500 ml apă. Nu se consumă nimic două ore. Seara, se mănâncă 100 g semințe de dovleac crud + o ceaș­că ceai de Cimbrișor. Orezul distruge paraziții. Inter­zise: lactatele (cu excepția brânzei), zahărul, car­tofii, nucile, fructele acre/dulci, timp de 45 de zile.

* Are efect morcovul ras pe răzătoarea mică + sucul de morcovi, timp de 2 zile, fără altă mâncare.

* Maria Treben, „Rețete de sănătate”:

Flori de Mușețel (Matricaria chamomilla) – 10 g + Scoarță de Crușin (Rhamnus frangula) – 10 g + Vetrice (Tanacetum vulgare) – 20 g + Pelin (Arte­misia absinthium) – 100 g.

Se amestecă toate cantitățile. Din 2 lingurițe de amestec și 2 căni de apă se face ceai, se infuzează 10 minute. Se bea dimi­neața și seara câte o ceaș­că de ceai, 3-5 zile.

* Pentru a evita reinfestarea, legu­mele, fructele se spală bine. Len­jeria de pat și cea intimă se fierbe, se calcă. Se tratează toată familia și persoanele apropiate, în același timp.

Să vă fie de folos!

M.M. – Cluj-Napoca

„Mi se umflă picioarele și mă dor” (Răspuns pentru DORINA C., F. AS nr. 1567)

* Pentru circulația periferică, în­locuiți Detra­lex-ul cu Vessel Due F250 ULS (Italia), 1 capsulă dimi­neața și seara, cu 30 de minute după mesele respective, timp de 3-6 luni.

* Urimil Forte – 1 tabletă, di­mineața.

* Pentoxifilin 400 mg, 1 tabletă dimineața și seara.

* Vitamine + minerale – Vita­max, 1 capsulă pe zi.

* Omega 3 (Doppel Hertz), 2 capsule pe zi.

* Dietă: nu consumați mezeluri, carne roșie, grăsimi, lapte. Folosiți multe legume, fructe, sucuri naturale, pâine integrală, miere, polen.

* La fiecare 30 de minute, ridicați-vă de pe scaun. Faceți plimbări zilnice. Seara faceți băi alter­native – rece/cald – în două vase separate. Dormiți cu picioarele ridicate pe o pernă.

Să vă fie de folos!

M.M. – Cluj-Napoca

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian