Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Fiica mea suferă de chalazion recidivant” (Răspuns pentru MARIA D. – Brașov, F. AS nr. 1108)

Foto: Shutterstock

Pentru că îmi amintesc cât am fost de afectată într-o pe­rioadă a tinereții de aceste inestetice și dureroase ur­cioa­re (chalazion), nu pot să fiu pasivă la solicitarea cuiva care în prezent se confruntă cu această problemă. Au fost ani buni în care am luptat cu boala, fără nici un re­­­zul­tat. Creionări cu azotat de argint, aplicarea di­ver­selor cre­me preparate pe bază de antibiotice, să­ruri de argint, hi­drocortizon etc., chiar și o spitalizare la „Sf. Spi­ridon” din Iași nu au produs decât o ame­liorare temporară a bolii. Vin­de­carea s-a rea­lizat în baza unui tra­ta­ment sim­plu și deloc costisitor. În pri­mul rând, am făcut un tra­tament cu ana­to­xină stafilococică, o singură dată, la re­co­man­darea și sub su­pravegherea medi­cului. Con­co­mi­tent, am luat o serie de măsuri care, deși par banale, sunt de ajutor în vindecarea bolii. Acestea sunt: spălatul fe­ței dimineața și seara cu apă și săpun; spălarea mâinilor cu apă și săpun cât mai des și evitarea atin­gerii ochilor; com­pre­se cu soluție de acid boric 3% la ambii ochi, de trei ori pe zi câte 3-5 minute. Durata tra­ta­men­tului este de circa o lună. Soluția de acid boric se folosește rece și se aplică după spălatul feței. Când se simte apa­ri­ția unui nou abces (acele mâncărimi la ni­velul pleoa­­pei) se aplică imediat o compresă cu acid bo­ric și se în­­desesc spălările (ochilor) cu acid boric. Se va evi­ta ex­punerea la frig atunci când există un abces la ochi. Se poate ieși afară doar cu un bandaj pe ochiul bol­nav. În caz contrar, chala­zio­nul se închistează și nu se mai elimină puroiul. Înlă­turarea chistului trebuie făcută chi­rurgical. Pentru că cei care au suferit de această afec­țiu­ne rămân cu o oarecare sensibilitate a pleoapelor, e bine să nu lip­seas­că din casă soluția de acid boric 3% și să fie fo­losită ori de câte ori este ne­voie. Cu speranța că sfa­tu­ri­le mele vă vor fi de fo­los, îi doresc însănă­toșire grab­nică fiicei dvs.!

ELENA – Botoșani

„Caut urgent tratament pentru cancer de colon” (Răspuns pentru R. F. – București, F. AS nr. 1548)

Bună ziua, sunt un fidel cititor al re­ vistei „Formula AS”, și doresc să-mi ajut și eu se­me­nii, răspunzând d-nei R.F. , aflată în suferință, exact așa cum am fost și eu în urmă cu 3 ani. Din cauza durerilor, al discon­fortului cauzat de constipație și de dia­ree, nu mă puteam odihni, respi­ram greu, oboseam, nu aveam poftă de mâncare, slăbisem, iar starea mea generală era foarte proastă. Așa am ajuns la medic. În urma con­trolului, am fost diag­nos­ticat cu tumoră de colon. La recomandarea lui, am făcut un RMN, rezultatul a fost mai rău decât mi-a spus inițial doctorul. Diagnosticul final a fost: tumoră de colon.

Menționez că nu am urmat niciun fel de proce­deu medical prescris de doctori, am avut încredere în sfatul unui cititor al revistei „Formula AS” care, ca și în cazul meu, s-a dovedit a fi salvator. Este vorba despre Digestton Canadian Sweet Extract, niște preparate naturale din plante și fructe de pădure.

Vă recomand să luași și dvs. acest tratament, sunând la numărul de telefon 0748/11.24.22 (dr. Himovitch) și care mi-a adus înapoi sănătatea.

Îmbunătățiri am simțit încă din primele luni, nu mai eram obosit, digestia începuse să se regleze. Nu am întrerupt deloc tratamentul, iar situația mea a devenit tot mai bună, încât, la controlul medical făcut după 8 luni, medicii au fost surprinși. Nu mai aveam nici o formațiune tumorală la colon – boala intrase în remisie.

Mulțumesc lui Dumnezeu că a avut grijă de mine și mi-a scos în cale, la timp, aceste remedii din plante.

MARIAN C. – București

„Am colon iritabil și steatoză hepatică” (Răspuns pentru OVIDIU B. – Constanța, F. AS nr. 1571)

Colonul sau intestinul iritabil este o boală care poate fi ameliorată cu un regim adecvat, fără prea multe crudități, fără alimente care să fermenteze repede, un regim care să aibă la bază cereale (orez, ovăz, mei, grâu, hrișcă), stafide, iaurturi. Re­nunțați la varză, fasole boabe și păstăi, înlocuiți pâinea albă cu cea integrală sau graham. Nu consumați nimic crud pe o perioadă mai mare de timp; fără tutun, alcool, alimente superprocesate, sucuri din comerț, dulciuri în exces, grăsimi, prăjeli, meze­luri. Beți ceaiuri din următoarele plante: Coa­da-calului, Coada-șoricelului, Gălbenele, Mușețel, Sal­vie, Urzică, în amestec sau separat (infuzie): o linguriță de plantă la 250 ml apă clocotită. Ceaiul se bea neîndulcit sau adăugați o linguriță de miere polifloră sau de salcâm. Se beau trei căni pe zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale.

* Ca tratament naturist, luați Redigest, con­form prospectului. Faceți acest tratament până la resta­bilirea normală a funcțiilor colonului.

Steatoza hepatică (ficat gras) se tratează cu produse apicole, pe care le găsiți la plafar sau la magazinele apicole: lăptișor de matcă, polen (o linguriță de trei ori pe zi), miere, propolis 30%.

* Lăptișorul de matcă se ține sub limbă, după care se înghite.

* Polenul se macină în râșnița electrică de ca­fea până se obține o pastă fină, care se amestecă cu miere polifloră sau de salcâm, și se ia câte o lin­guriță (20 g) zilnic, sau se ia și fără miere, câte o linguriță de trei ori pe zi, înainte de mesele prin­cipale.

* Tinctura de propolis 30%: se pun pe o bucă­țică de pâine 20 de picături, apoi o mâncați. Acestea se iau înainte de masa de prânz.

* Un regim alimentar fără carne roșie, grăsimi, mezeluri, alcool, tu­tun, cafea, dulciuri.

* Tratamentul fitoterapeutic al acestei boli încetinește evoluția bolii și restabilește funcțiile hepatice.

* Consumați cereale integrale.

* Beți câte doi litri de lichide pe zi, constând în apă plată sau de izvor, ceaiuri din următoarele plante: Găl­benele, Roiniță, Păpădie, Lemn-dul­ce, pe care le găsiți la farmacie sau plafar.

* Dacă vreți, puteți face o cură cu ouă de prepeliță, timp de 50 de zile: în primele două zile beți dimi­neața, pe stomacul gol, câte trei ouă crude, a treia zi – patru ouă crude, apoi de la a cincea zi, câte cinci ouă crude, iar masa o luați după o oră. Ouăle de prepeliță rezolvă și alte afecțiuni. Datorită faptului că nu conțin colesterol, reglează tensiunea și alte afecțiuni.

În acest caz nu trebuie ținut un regim sever, doar fără cafea, alcool și tutun.

Vă doresc multă sănătate!

O. M. STANCU – Balș, jud. Olt

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian