Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru GEORGE F. – Brașov, F. AS nr. 1563: „Sufăr de adenom de prostată”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Nu cred că este cazul să vă îngrijorați prea tare din cauza adenomului de prostată (hiperplazie benignă de prostată – HBP). Această problemă apare când celulele prostatei încep să se înmul­țească, provocând mărirea în volum a ei și pun presiune pe uretră, restric­ționând fluxul de urină. HBP nu este o afecțiune malignă și nici nu crește riscul apariției cancerului de pros­tată. Bărbații de peste 50 de ani sunt predispuși, în principiu, la adenom de prostată. Din fericire, exis­tă produse care contribuie la sănătatea prostatei și la ameliorarea simptomelor ca­u­zate de afecțiu­nile acesteia. Un asemenea produs este PROSTA Mill, care conține palmier pitic, extract de frunze de Urzică, extract de semințe de Dovleac și o canti­tate optimă de zinc. Toate aceste remedii na­turale acțio­nează sinergic în fo­losul redu­cerii volumului pros­tatei, al să­nătății ei și al func­țiilor fi­zio­logice și profilactice aferente acestei glande. Pro­prie­tățile pro­dusului se carac­terizează prin reducerea durerii la nivelul perineului, atenuarea urinărilor frecvente, reducerea dificultății de a urina, amelio­rarea senzației de urinare insu­ficientă. Se admi­nistrează (în­tot­deauna seara) 1 capsulă, cu un pahar de apă. În cazul celor mai mulți bărbați, prostata se mărește în mod constant de-a lungul vieții. În plus, la mulți bărbați, această mărire conti­nuă suficient de mult încât prostata să blocheze fluxul de urină. Cauzele exacte ale HBP, nu sunt cunoscute. Dezvoltarea adenomului de prostată se poate pro­duce și din cauza dezechilibrelor hormonilor se­xu­ali (ex. dihidroandrosteronul). Riscul de apariție a adeno­mului de prostată este mai mare în rândul celor care au rude de sânge (tată, frate) care au probleme cu prostata. Un alt factor de risc este diabetul, la care se adaugă bolile cardiace și folo­sirea medica­mentelor beta blocante. De ase­menea, obezitatea crește riscul de adenom de prostată, în timp ce exercițiile fizice regulate pot reduce acest risc. Sunt sigur că ați efectuat testele diagnostice afe­rente HBP (examinare rectală, cis­tos­copie, analize de urină, analize de sânge, eco­grafie trans­rectală) și nivelul PSA-ului. De aceea, nu cred că are rost să mai explic în ce constă aceste teste.

Tratamentul medicamentos presupune utili­zarea de alfa-blocante și inhibitori ai penta-alfa-reduc­tazei. Aceste medicamente micșorează pros­tata, ameliorând astfel problemele urinare și redu­când, totodată, riscul cancerului de prostată. Des­pre metodele minim invazive și cele chirurgicale clasice nu vom vorbi, deoarece sunt slabe șanse să ajungeți la practicarea lor. Un singur aspect mai trebuie amintit, și anume, că persoanele care au adenom de prostată pot dezvolta complicații precum infecții urinare, pietre la vezica urinară, probleme renale, sângerare în tractul urinar etc.

În opinia mea, o schemă de tratament cu efect benefic ar fi compusă din următoarele remedii: Prostate Optimizer, Carctol, Multi Gland Caps for Men, Zinc+Seleniu+vitamina C, Pomegranate (ro­die), AHCC+NAC+Beta GLUCAN, DVR stem Prostata.

La acestea se adaugă obligatoriu Tinctură de Ghimpe și Ceaiul verde, remedii foarte importante în stoparea adenomului de prostată și a evoluției sale spre cancerul de prostată.

Cu siguranță, mai sunt și alte remedii utile în această afecțiune, însă, despre acestea, putem vorbi telefonic.

Să auzim numai de bine!           

„Am colon iritabil și steatoză hepatică” (Răspuns pentru OVIDIU B. – Constanța, F. AS nr. 1571)

Colonul iritabil se manifestă prin constipație rebelă, însoțită de balonări și dureri abdominale difuze. Scaunul este dur, și bolnavii elimină, tot­o­da­tă, cantități mari de mucus, asemănătoare cu niște false membrane. În cazul în care folosiți pur­gative, scaunele pot deveni semi-lichide (falsă diaree). La palpare, intestinul gros se simte ca o coar­dă dureroasă. Radiografia evidențiază un co­lon spastic care prezintă lumenul îngustat.

Tratamentul colonului iritabil începe, în primul rând, cu dieta alimentară, care presupune elimi­narea condimentelor, grăsimilor, dulciurilor, cafe­lei și în special a alcoolului. Se recomandă o peri­oadă de post, în care se vor bea ceaiuri de Țintaură, Su­nă­toare, Mușețel, însoțite de sucuri de zarzavat și apă de tărâțe. La micul dejun, se vor lua 2 lin­gurițe semințe de In, amestecate cu 1 linguriță de Chimen sau Anason. Altă va­riantă ar fi adminis­trarea a 2 lingurițe de tărâțe uscate, ames­tecate cu puțin ulei de măsline și 1 lin­guriță de miere de albine. La prânz, se va consuma un ames­tec de mere rase, banane și brân­ză de vaci. La cină, se vor consuma 6-7 smochine înmuiate în apă de izvor. Ceaiurile reco­man­date în colonul spastic sunt cele de Drăcilă, Filimică, Păpă­die, Porumbe, Țintaură, Mușe­țel, Soc și Fenicul. Foarte im­por­tant în managementul colo­nului iritabil este Schinduful, care se administrează sub formă de infuzie, 1-2 lingurițe la o cană de apă plată. Are efecte antiin­flamatoare, reducând ba­lo­nă­rile și spasmele. Tot­oda­tă, infuzia de Schinduf are propri­e­tatea de a reface flora intestinală sanogenă. În opinia mea, tratamentul na­turist al colonului iritabil trebuie să cuprindă următoarele remedi: Alfalfa (lucernă), Gheara-mâței, L-glutamina, Colon suport, Vita­mina D (foar­te important) – 2000-4000 unități interna­țio­nale pe zi.

Dacă medicul gastroenterolog consideră că este necesar, se pot lua Bioent, Flualgin, Epirax sau Ibutin. În cazul steatozei hepatice, cea mai bună variantă este regimul alimentar, care nu are voie să conțină condimente, grăsimi, dulciuri, cafea și în special alcool.

Nu pot uita aportul substanțial al Obligeanei, Astragalusului și Curcuminei, care acționează si­nergic în diminuarea simptomatologiei colonului iritabil.

Revenind la steatoza hepatică, trebuie mențio­nat că cel mai efi­cient tratament este o dietă hipo­calorică și exercițiul fizic regulat.

Cercetări recente au dus la concluzia că cea mai eficientă dietă, în cazul stea­tozei hepatice, este un regim echilibrat cu mulți nutrienți, vitamine și mi­nerale, un aport echilibrat de proteine, carbo­hidrați și lipide sănătoase, care, în plus, ajută și la reglarea masei ponderale, glicemiei și valorilor lipidice din sânge.

Puteți lua Stea Blok sau Essentiale, pentru re­ge­ne­rarea hepatocitară și protejarea hepatică.

Pentru alte lămuriri, contactați-mă telefonic.

Să auzim numai de bine!

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.851.277, 031.421.09.23, e-mail: [email protected]    www.imunyze.me

„Nu reușesc să scap de constipație” (Răspuns pentru ION POPESCU – Pitești, F. AS nr. 1571)

Constipația este o afecțiune des întâlnită, care se manifestă prin evacuarea difi­cilă și cu frecvență redusă a mate­riilor fecale, tranzitul intestinal fiind încetinit. Este cea mai cu­noscută afecțiune diges­tivă, fiind una din situațiile în care cei ce suferă de ea amână vizita la medicul specialist, în speranța unei ameliorări spontane. O alter­nativă naturală la tratamentul medicamentos clasic este reprezentată de gama de produse naturale Imunyze, ai cărei producători suntem. În cadrul Cabinetului de Me­dicină Complementară activea­ză medici care vă pot ajuta cu un protocol terapeu­tic adecvat afecţiunii de care suferiţi. Este deosebit de important să prezentați rezultatele analizelor medicale.

Pentru recomandarea unui protocol adecvat, contactaţi medicii terapeuţi din cadrul Cabinetului de Medicină Complementară Imunyze.

Multă sănătate!

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Am fost diagnosticat cu ciroză hepatică” (Răspuns pentru D.T. – jud. Dâmbovița, F. AS nr. 1559)

Virusurile hepatice și alcoolul sunt principalii vinovați ai cirozei hepatice, iar ime­­diat după ei vin nicotina, pro­teinele și grăsimile de origine ani­mală, în special sub formă de to­cături și prăjeli! Micii, chiftelele și cârnații de porc, stropiți din belșug cu alcool, declanșează și întrețin această maladie he­patică. Vă asi­gur că de la ștevie, lobodă și spa­nac, apă plată și ceai de Mentă, n-a făcut ni­meni, niciodată, ciroză hepatică. Prin urmare, tre­buie să faceți o reformă alimentară radicală, având o hrană preponderent vegetariană, lipsită total­mente de carne de porc, de unt, smântână, produse de pati­se­rie și/sau cofetărie. Vă recomand și prac­ticarea pos­tului numai cu apă, în care, 1-3 zile pe săptă­mâ­nă, nu mâncați nimic, dar puteți bea apă plată și ceaiuri de plante, fără restricții. În labo­ratorul farmaciei „Aroma-tis” preparăm două produse naturiste de uz intern, ce vă pot fi de folos: Pre­pa­rat hepato­pro­tector, com­pus dintr-o serie de plante uscate, și Bluacet, sub formă lichidă, for­mat din­tr-un amestec de oțet de mere și miere cu al­bastru de metilen. Tra­tamentul fiind na­tu­rist se poate institui pe o perioadă lungă de timp, dar obliga­to­riu trebuie însoțit de regimul ali­mentar și de postul men­ționat mai sus.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian