Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Sistemul limfatic, sănătatea și frumusețea

Foto: Shutterstock

În organismul uman, în paralel cu vasele de sânge, există o rețea circulatorie extrem de complexă: sistemul limfatic. Încă prea puțin cunoscut de știință, de acest sistem depinde energia, sănătatea și chiar viața noastră. De ce? Pentru că prin vasele limfatice sunt transportate salvatoarele celule imunitare, dar și substanțele hrănitoare com­plexe – enzimele. Mai mult, sistemul limfatic este o sofisticată rețea de evacuare, prin care se elimină surplusul de apă, toxinele, celulele moarte etc. Fiind esențial pentru detoxifiere, de acest sistem depinde și aspectul corpului uman. Frumusețea pielii, greu­tatea corporală sau raportul din­tre țesutul adipos și cel muscu­lar depind de funcționarea lim­fei. Cum facem ca acest sistem să funcționeze optim? Ne expli­că, în continuare, d-na IN­GRID TOMA, directorul de comuni­care al companiei LIFE, specia­lizată în produse de drenaj limfatic.

– Stimată doamnă, ce presupune drenajul lim­fatic și de ce este atât de necesar pentru un orga­nism sănătos?

– Sistemul limfatic este o rețea vastă de vase, ganglioni, organe și țesut limfatic, ce conectează toate sistemele din organism. Drenajul limfatic este realizat în mod natural de către corpul nos­tru, care „împinge” limfa să circule, cu aju­torul sistemului muscular. Iar când drenajul este corespunzător, nu reținem apă în țesu­turi, corpul este flexibil și rezis­tent la efort, nu apare fenomenul acumulării de adi­pozi­tăți. Din păcate, la omul modern, există o mul­țime de încetiniri sau blocaje în cir­culația limfatică. Și aici intervin produsele noastre, care stimulează drenajul limfatic.

– Un om sănătos, care face mișcare și se hidra­tează corespunzător, are drenajul limfatic asigu­rat natural. De ce ar mai fi nevoie de produse în acest sens?

– Răspunsul este chiar în întrebare! E nevoie de stimularea drenajului limfatic pentru că doar sub 20% din populația Româ­niei face suficientă mișca­re. Sistemul lim­fa­tic este activat de contracția mus­culară, care trebuie să fie puternică și făcută cu o frecvență suficient de mare. Apoi, hidratarea, mai ales în sezonul cald, de multe ori este insuficientă. În plus, drenajul limfatic este inhibat și de hormonii stresului, de alimentația cu grăsimi nesănătoase, de alcool și fumat. Astfel, apar blocaje limfatice tra­duse prin retenție de apă, îngrășare, proliferarea celu­litei. Ulterior, și sistemul imunitar, cardio­vascular, endocrin încep să se „de­fecteze”, con­ducând la îmbolnăviri grave.

– Cum se poate face un drenaj limfatic rapid și care sunt primele sale efecte?

– Cel mai rapid se face prin administrarea de plante și printr-un masaj ușor pe zona ganglionilor. Aceste „ajutoare” stimulează procesele de deto­xifiere și eliminare a surplusului de lichide din corp. Dar, pe lângă ele, avem nevoie de alimen­tație sănătoasă, efort fizic regulat, hidratare. Pentru a compensa măcar parțial deficiențele de stil de viață, am creat capsulele LIMFATIC-DREN. Acestea accelerează puternic procesele de eliminare a apei, echilibrează imunitatea și siste­mul cardiovascular. Avem rezultate excelente pe o gamă largă de afec­țiuni, de la obezitate până la hipertensiune sau alergii.

– LIMFATIC-DREN influențează și sistemul imunitar?

– Mai exact, îl reglează și încă foarte bine! Am rămas surprinși de acțiunea puternică a LIMFA­TIC-DREN în bolile alergice, autoimune și în anumite afecțiuni oncologice.

– Ce efecte are stimularea drenajului limfatic în curele de slăbire?

– Mii de clienți folosesc LIMFATIC-DREN la începutul dietelor de slăbire. Scăderile în greutate obținute cu aceste capsule sunt foarte rapide, pe seama eliminării surplusului de apă, iar pierderea de kilograme dă încredere și motivație pacienților să facă față eforturilor de voință și atenție necesare în cura de slăbire.

– Cum ajută LIMFATIC-DREN persoanele care au nevoie să slăbească, să-și reducă procen­tul de grăsime din corp, dar sunt sedentare?

– LIMFATIC-DREN susține mărirea tonusului fizic și psihic la sedentari, facilitând mobilizarea către activitatea fizică. Capsulele reduc inflamația musculară și articulară. Astfel, îi ajută să treacă mai repede peste senzația de anchilozare și peste dure­rile musculare, care apar inevitabil după efortul fizic făcut după o pauză mai lungă.

– Spuneți că LIMFATIC-DREN activează per­soa­nele sedentare. Chiar este posibil acest lucru?

– Starea inerțială pasivă a persoanelor supra­pon­derale vine și pe fondul unor dezechi­libre neuro-endocrine induse de deceniile de trai seden­tar. Administrarea capsulelor LIMFATIC-DREN scade excesul de hor­moni feminini din organism, facilitând astfel un comportament mai activ. În paralel, acestea produc o sete foarte puternică, determinând un consum ridicat de apă, chiar și la persoanele care spun că „nu pot bea apă”. Așadar, LIMFATIC-DREN este un catalizator al demersu­rilor de reglare a masei corporale și adoptare a unui stil de viață sănătos.

– E adevărat că drenajul limfatic este cea mai rapidă modalitate de a învinge celulita?

– Da, dar cu o precizare: administrarea capsu­lelor trebuie dublată de masaj cu uleiul de drenaj limfatic. Cura internă, de 2-3 luni, cu LIMFATIC-DREN, corelată cu masajul pe zonele afectate, dă rezultate excelente. Uleiul de masaj LIMFATIC-DREN ANTICELULITIC este făcut pentru a susți­ne un masaj energic, de așa natură încât doar 2-3 ședințe pe săptămână să dea rezultate. Acesta sti­mulează circulația sanguină, diminuează inflamația țesutului adipos subcutanat și mobilizează apa din țesuturi. Un tratament sistematic cu aceste produse „topește” celulita, o estompează, pielea recăpă­tân­du-și, gradat, aspectul neted și plăcut.

– Masajul cu LIMFATIC-DREN ANTICE­LU­LITIC implică serviciile unui maseur. Ce pot face cei care nu au acces la masaj profesional?

– „Topirea” celulitei se poate face și prin auto­masaj consecvent, folosind cremă LIMFATIC-DREN Thermo – o cremă anticelulitică puternic încălzi­toare. Când sunt masate energic zonele afectate, apare, datorită extractului de ardei iute conținut, o intensificare puternică a circulației sanguine. Reac­ția locală determină eliminarea apei din țesuturi și reducerea inflamației adipocitelor. Atenție, crema LIMFATIC-DREN THERMO are o concentrație ridi­cată de capsaicină (substanța acti­vă din ardeiul iute) și poate produce dermatite de contact! Pentru persoanele cu pielea sensibilă, solu­ția ideală este crema LIMFATIC-DREN sim­plă, cu care se va face masaj energic zilnic.

– Milioane de femei se confruntă cu umflarea mâinilor și a picioarelor, mai ales în timpul verii. În cazul lor, drenajul limfatic este de ajutor?

– Avem deja mii de cazuri de femei care, cu ajutorul LIMFATIC-DREN, au reușit eliminarea unui surplus de 2-5 litri de apă. Recordul înregistrat de noi este al unei paciente diabetice, care a elimi­nat în câteva săptămâni un surplus de 16 litri de apă. În cazul acestei doamne, îmbunătățirea aspectului fizic a fost atât de mare, încât nu mai era recunos­cută pe stradă. Numeroase paciente au relatat că, după curele cu LIMFATIC-DREN, efec­tiv au scă­zut cu un număr la pantofi, piciorul revenind la dimensiunea din tinerețe.

– Ce efect are LIMFATIC-DREN asupra bol­na­vilor cardiovasculari, care suferă de afecțiuni cum ar fi hipertensiunea sau boala coronariană obstructivă?

– Avem exemplul unui pacient hiper­tensiv, cu retenție puternică de lichide, care nu mai răspundea la niciun diuretic. Ajunsese la doza maximă de Furosemid și edemele sale nu se retrăgeau deloc. Pacientul avea pleurezie, abia mai putea respira, fiind nevoit să doarmă în șezut, pentru că tușea și se îneca atunci când stătea culcat. Medicului i-a venit greu să creadă că după trei zile de admi­nis­trare a capsulelor LIMFATIC-DREN, edemele pacientului s-au retras, ten­siunea ajungând în limi­tele normale. În cazul acestui domn, putem spune că drenajul limfatic a fost salvator!

– Este adevărat că drenajul limfatic este de mare ajutor și în cazul bolii canceroase?

– Un sistem limfatic nefuncțional afectează eficiența sistemului imunitar, expunându-ne la infecții și chiar la boala canceroasă. Drenajul lim­fatic este necesar la fiecare schimbare de sezon, pentru prevenirea afecțiunilor oncologice și a reci­divelor. În cancerul mamar, de exemplu, mai ales cel cu prindere ganglionară, capsulele LIMFATIC-DREN sunt un adjuvant de mare valoare, la fel ca în cazul limfoamelor. Post-operator, masajul cu cre­ma LIMFATIC-DREN este foarte util pentru pre­venirea edemelor.

EDUARD COMAN

Produsele LIMFATIC-DREN prezentate în acest articol pot fi comandate la tel. 0736.371.516 sau online, pe www.life-bio.ro

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian