Odihniți-vă suficient

O atitudine calmă reprezintă modalitatea optimă de a depăși evenimentele stresante. Introduceți în programul dvs. zilnic intervale rezervate odihnei și relaxării. Însă nu ne referim la timpul petrecut în fața televizorului. Mult mai sănătoase, atât pentru corp, cât și pentru psihic, sunt plimbările, sportul sau tehnicile de relaxare, ca antrenamentul autogen, relaxarea musculară progresivă, respirațiile sau meditația.
Reflectați la valorile dvs. morale
Oamenii care simt că faptele lor au un sens suportă mai ușor stresul. De aceea, o cale sigură de întărire a rezilienței este să trăiți în conformitate cu propriile valori. Întrebați-vă mereu ce este cu adevărat important pentru dvs. și dacă modul cum vă conduceți viața corespunde valorilor pe care le prețuiți. În cazul când există discrepanțe, faceți schimbările necesare, pentru a vă pune de acord comportamentul cu aspirațiile dvs. morale.
Cultivați relații de prietenie

Suportul social este un factor recunoscut de consolidare a rezilienței. În momentele de criză, prietenii vă pot oferi ajutor concret, dar și susținere emoțională. Iar studiile arată că numai gândul de avea la cine să ceri sprijin este de ajuns, ca să nu te simți pierdut și neputincios. Discuțiile cu un psiholog contribuie de asemenea la îmbunătățirea rezilienței.
Consolidați-vă încrederea în forțele proprii
Noi nu suntem victime neajutorate, ci ne putem construi viața așa cum dorim – încrederea în forțele proprii este deosebit de importantă pentru modul cum vom acționa, atunci când suntem puși în fața unor provocări. Pentru a deveni mai încrezători în sine, rememorați succesele obținute în trecut. Amintiți-vă ce calități și aptitudini v-au ajutat să depășiți crizele anterioare și fiți convinși că ele vă vor fi din nou de folos, la soluționarea problemelor actuale.