Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru DANIELA S. – București, F. AS nr. 1573: „Ajutați-mă să mă vindec de osteoporoză”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Cred că este inutil să trec în revistă toate particularitățile care țin de osteo­po­roză, asta, deoarece mai mult ca sigur, sunteți documentată, ca ori­ca­re pacient care se interesează despre boala de care suferă. În concluzie, voi aminti doar câteva soluții de tratament alopat și naturist.

Tratamentul medicamentos in­clu­­de medicamente pentru tratarea și prevenirea pierderii osoase, precum sunt bifos­fonații: Alendronat (Fosamax), Ibamdronat (Bo­niva), Risedronat (Actonel), Zoledronic (Reclast), Calcitonină (Calci­mar sau Miacalcin). Bineînțeles, medicul dvs. curant este cel care va lua o decizie cu privire la medicamentul care se potrivește cu evoluția și gradul de demi­neralizare osoasă. Ade­sea, boala se confundă cu artroza, gonar­troza, co­xar­troza sau fibro­mi­al­gia. Simptomatologia os­teo­po­rozei include: dureri puternice de spate, postura încovoiată, pierderea în înălțime, redoare (rigiditate), greu­tatea de a merge etc.

Medicii care se ocupă de os­teoporoză sunt reumatologii, me­dicii de recuperare, medicii or­topezi, radiologi, medici pen­tru boli de nutriție și metabolism.

Osteoporoza apare atunci când există un dezechilibru între for­ma­rea osoasă nouă (osteocite) și re­sorb­ția osoasă veche. În același timp, oasele pot deveni mai fragile din varii cauze, precum:

– lipsa anumitor hormoni (în special estro­geni), instalarea me­no­pauzei, vârsta (după 45 de ani), antecedentele familiale de osteo­poroză, inactivi­tatea fizică

– consumul insuficient de Vita­mina D și calciu

– utilizare corticosteroizilor pe termen lung

– fumatul și excesul de alcool

– femei care se află în postmenopauză, în spe­ cial cele care au prezentat menopauza precoce

– predispoziția genetică

– consumul de heparină, tiroxina, anticon­vulsivante și glucocorticoizi.

Femeile sunt expuse unui risc mai mare, în special cele mici de statură, cele care au făcut histerectomie, cele care au artrită reumatoidă.

Tratamentul naturist al osteoporozei:

* Suplimente naturale: Magneziu 500, Calciu 1000 mg (zilnic), Vitamina D3 (5000 ui pe zi), Vi­ta­mina K2 (100 mcg pe zi), Stronțiu (680 mg pe zi).

* Mai pot ajuta fiziokinetoterapia, pentru întă­rirea musculaturii, creșterea flexibilității, normali­za­rea echilibrului, exerciții pentru postură.

* Consumați alimente care conțin calciu, vi­ta­mina D, vitamina K și proteine (în special ve­ge­tale din Soia). În opinia mea, tratamentul oste­o­porozei trebuie să includă și următoarele: băi cu sare de Bazna, flori de fân și paie de ovăz, frecții locale de extract de coada-Șoricelului, Magneziu organic, Resveratrol, Siliciu organic – 60-100 mg pe zi, Osteogen Complex, Citrat de calciu, Zinc și Calcitonină – 1-2 capsule pe zi

* O altă variantă de tratament cuprinde re­medii complexe, precum Blak Cohosh.L-llysine – 500 mg, Glucozamina și Condroitina (se regă­sesc în produsul MSM), Acid hialuronic, Calciu Complex Bone Formula.

Înainte de a lua vreunul din aceste remedii, vă recomand să consultați un specialist.

Să auzim numai de bine!

„Am fost diagnosticat cu esofagită de reflux” (Răspuns pentru DRAGOȘ – București, F. AS nr. 1556)

Esofagita de reflux, denumită și boala de reflux gastro-esofagian, apare când conținutul acid din stomac se întoarce în esofag și provoacă iritații ale mucoasei ce căptușește la interior această porțiune a tubului digestiv. Ocazional, este normal ca o can­titate mică de acid gastric să ajungă în esofag, mai ales când cina se ia târziu. Persoanele care se confruntă cu această boală prezintă senzație de arsură în capul pieptului, regurgitații frecvente și dificultăți la înghițirea mâncării, asociate sau nu cu durere. În majoritatea cazurilor, simptomele bolii de reflux esofagian se ameliorează prin adop­tarea unui stil de viață sănătos, cu o dietă alimen­tară echilibrată, la care se pot adăuga medica­mente antiacide. Totuși, dacă simptomele se agra­vează, nu le puteți controla și persistă o perioadă lungă de timp, trebuie să apelați de urgență la un medic gastro-enterolog, mai ales dacă ați scăzut în greutate, nu aveți poftă de mâncare, dacă aveți vo­mismente cu sânge sau scaun de culoare închisă, ori simțiți o durere puternică în piept.

Este bine de știut că un risc crescut de reflux gastro-esofagian se întâlnește la persoanele care suferă de hernie hiatală, o afecțiune în care porțiu­nea superioară a stomacului ajunge din epigastru în torace, prin orificiul diafragmatic. Nu în ultimul rând, boala de reflux eso­fa­gian se poate mani­festa la persoanele care suferă de boli ale țesutului conjunctiv (sclerodermie), la persoa­nele obeze și la cei care consumă cafea, alcool, bă­u­turi car­bo­ga­­zoase, cio­co­lată, mentă, fumează și își adminis­trează medi­ca­men­te (de exemplu, aspirină), care pot agrava procesul patologic de reflux gastro­esofagian. Nu voi in­sis­ta pe metodele di­ag­nos­ti­ce, de­oa­rece înțeleg că ați trecut deja prin proce­du­rile stan­dard, ci voi trece în re­vistă modalitățile de trata­ment al esofagitei de reflux. In­ter­venția de primă intenție este, așa cum am mai spus, adoptarea unui stil de viață sănătos. Nu se recomandă ali­mentele care agra­vea­ză simptomele și cauzează relaxarea sfincterului esofagian (cafeaua, ciocolata, grăsimile, Menta, alcoolul și băuturile carboga­zoase). Tratamentul medicamentos include anti­aci­de care blochează, scad sau neutralizează secreția de acid gastric, inhibitorii de pompă de protoni (pan­toprazol, esomeprazol, lansoprazol), consi­derați ca fiind cei mai eficienți în reducerea secre­ției acide a sto­macului. Se administrează minimum 4 săptămâni, până la dispariția simptomelor. Dacă simptomele persistă, se poate recomanda ajustarea dozei, mă­rirea duratei tratamentului sau suplimen­tarea sche­mei terapeutice cu alte antiacide, precum anta­goniștii receptorilor de histamină H 2 (famo­tidina, nizatidina, ranitidina). Mai trebuie men­ționat că acidul gastric cauzează leziuni și mo­di­ficări ale mucoasei esofagiene, asociate simp­to­ma­tic cu difi­cultatea și durerea la înghițire. Stricturile esofa­giene, ulcerul esofagian, esofagita eroziv-he­mo­ragică și leziunile precanceroase (esofag Barrett) sunt tot atâtea complicații posibile ale bo­lii de reflux esofagian și nu trebuie neglijate sub nicio formă.

Tratament naturist

* Lemn-dulce – extract deglicerinat, pastile mas­ticabile.

* Dicarbocalm – antiacid oral. Se adminis­trează 1 comprimat la nevoie, fără a depăși doza de 3-4 comprimate masticabile.

* Gaviscon – pentru ameliorarea arsurilor, luați 10-20 ml de for­mulă lichidă după mese și la cul­care.

* Refalgin – pentru afecțiuni legate de hiper­aciditatea gastrică (gastrite, dispepsie ulceroasă, ulcer, boală de reflux esofagian).

* Puteți utiliza și remedii precum SuperDi­gest­away, Jarro-Dophilus, Gastrix și neapărat L-glu­tamină.                                                                                                                                                                                   

* Nu ar fi rău dacă ați consuma zilnic 3-4 căni de infuzie de flori de Salcâm, produs empiric pen­tru calmarea hiperacidității gastrice.

Dacă aveți nelămuriri cu privire la boala de reflux esofagian sau la modul de administrare a remediilor naturiste, contactați-mă telefonic!

Să auzim numai de bine!

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.851.277, 031.421.09.23, e-mail: [email protected]    www.imunyze.me

„Am în permanență stări de vomă” (Răspuns pentru BOGDAN D. – București, F. AS nr. 1573)

Vărsăturile nu numai că sunt inconfortabile, dar pot duce și la deshidratare și pot perturba serios nivelul electroliților din organism. În unele situații (când apar la copii și adulții în vârstă) ele pot reprezenta un semn deosebit de îngrijorător. Vărsăturile pot fi un răs­puns al organismului la senzația de greață, precum și la efortul corpului de a scăpa de virusuri, bacterii și sub­stanțele dăună­toare. O alternativă naturală la medi­caţia clasică o reprezintă gama de produse Imu­nyze, suplimente alimentare ce au la bază IgY de tip aviar. Aceste produse au proprietăţi anti­in­flamatorii, antimicrobiene şi imunomodulatoare, în plus, au rolul de a regla disfuncțiile sistemului imunitar. Pentru a beneficia de un protocol tera­peutic adecvat, contactaţi me­dicii terapeuţi din cadrul Cabi­netului de Medicină Com­plementară Imunyze, produ­că­torul acestor produse.

Multă sănătate!

Farm. spec. PAUL TISMAȘ – tel. 0745/137.537, e-mail: [email protected]

„Cum pot scăpa de un abces pilonidal fistulizat” (Răspuns pentru Bia – București, F. AS nr. 1559)

Dacă sunteți supraponderală sau obeză, trebuie să instituiți o cură serioasă de slă­bi­re, cu un regim alimentar pre­pon­derent vegetarian și lipsit total de carne de porc și derivatele sale, pre­cum și de unt, smântână, pro­du­se de patiserie și cofetărie. Apoi, mișcarea fizică vă ajută mult și la scăderea în greu­ta­te, și la îmbună­tă­țirea circulației san­gu­ine locale, dar și la creșterea imu­ni­tă­ții organismului care, con­form recidivelor su­ferite, sigur indică o imu­nitate scăzută! Ca tra­ta­ment naturist, vă oferim câteva preparate fito-far­maceutice, produse în laboratorul farmaciei „Aro­ma-tis”, din loc. Coșna, jud. Su­cea­va, trata­ment compus din preparate de uz extern: „Pudră dezinfectantă, cicatrizantă și epi­telizantă” care se aplică local, prin pudrarea zonei afectate de 1 – 2 ori zi; soluție de „Bluacet”, ce se poate aplica atât extern, prin tamponarea locului bolnav cu soluție aplicată pe vată, dar care se poate lua și intern, prin administrarea unei linguri de soluție, de 2 – 3 ori pe zi, diluată într-o jumătate de pahar de apă plată, ceai de Mușețel sau zeamă de com­pot. Tot intern, vă recomandăm și administrarea a 1/2 linguriță de „Extras concentrat de Propolis” (preparat în laboratorul propriu) de 1-2 ori pe zi. Sănătate!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian