Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Pielea de sub sâni mi se irită întruna” (Răspuns pentru IOANA – București, F. AS nr. 1419)

Foto: Shutterstock

1. Și eu am avut o problemă asemănătoare. Doi ani m-am chinuit cu acest calvar, până am aflat un tra­ta­ment, și anume: fiere de porc (găsiți la aba­tor și o păstrați într-o seringă), cu care vă ungeți cu o pană moale, pe lo­cu­rile afectate, după ce v-ați spă­lat și uscat. Această ope­rație o faceți de 2-3 ori pe zi. Fierea se lasă să se usuce și nu se spală până la următoarea operație de ungere. Con­co­mitent, se bea o cană de ceai de Ros­to­pas­că pe zi. Pe du­rata tratamentului, încercați să re­du­ceți con­sumul de car­ne. Multă sănătate și să aveți în­cre­dere în vin­decare!

LUCIANA – Sibiu

2. Am suferit și eu ani de-a rândul de iritația descrisă. Anul acesta am scăpat de ea folosind alifia de Gălbenele zil­nic, după o toaletă riguroasă cu apă și săpun. Chiar dacă n-a mai apărut nimic, eu con­tinui tratamentul. Sunt bune și uleiul de Sunătoare și gelul de Aloe vera. Vă doresc sănătate!

MARIANA – Călărași

„Am o aluniță care s-a inflamat” (Răspuns pentru C. L. – Bistrița, F. AS nr. 1477)

Acum vreo două luni, m-am trezit cu o aluniță dureroasă, sângerândă, de mărimea unei boabe de piper, sub sân. Probabil că am iritat-o în tim­pul somnului. M-am dat cu ulei sfințit la Sfântul Maslu, apoi cu Asocilin (se gă­sește în farmaciile veteri­na­re). Mi-am amin­­tit după aceea de sfatul cuiva, care mi-a fost de mare ajutor. Se spar­ge un ou și i se golește conținutul. Pe coaja din ca­pătul acestuia rămâne un fel de albuș mai dens, cu care se ung alu­ni­țele. Se la­să să se usuce, apoi iar se unge, de câteva ori. Am mai dat și cu Asocilin. După câteva zile, nici nu se mai cunoștea lo­cul unde a fost alunița. Odată cu ea, au mai dispărut alte do­uă mai mici, în formare, de cu­loare roșie. E bine să se în­­cerce mai întâi pe o aluniță. Multă să­nă­tate!

VALERICA – Pitești

„Cum se poate reface flora intestinală a unui copil de 4 ani?” (Răspuns pentru MIRELA D. – București, F. AS nr. 1533)

Stimată doamnă, cu această afec­țiune m-am con­fruntat și eu acum 20 de ani, când băiatul meu era la fel de mic ca fetița dvs. Eu i-am făcut băi calde până la mij­loc, de cel puțin trei ori pe săptămână. Apa din cădiță o în­căl­ziți progresiv, adăugând apă caldă puțin câte puțin, în așa fel încât atunci când scoateți copilul din cadă, într-un pro­sop cald, pie­­lea ei să fie rozalie. I-am eliminat din ali­men­ta­ție lap­te­le și pro­­dusele lactate. Pentru că nu suporta zahărul, doctorul mi-a re­co­­man­dat să-i îndulcesc mâncarea cu glucoză. Mul­tă să­nă­tate!

RALUCA – Bacău

„Ajutați-mă să scap de infecția urinară cu E. coli” (Răspuns pentru IOANA GH. – Brașov, F. AS nr. 1554)

Dragă redacție, sunt o cititoare veche a revistei „Formula AS” și vă scriu în speranța că o pot ajuta pe doamna Ioana. În urmă cu doi ani am avut și eu aceeași problemă de sănătate: infecție urinară cu E. coli. După ani de zile de tratament cu antibiotice nu mai avea sfârșit. În paginile revistei dvs., am găsit tratamentul natural Cellforce Canadian Sweet Extract care m-a ajutat să scap de această boală urâtă și supărătoare. După un tratament de 4 luni de zile, m-am vindecat, nu doar de infecția urinară cu E. coli, ci cu aceleași remedii naturale am reușit să scap și de steatoză hepatică. Am rămas uimită ce rezultate surprinzătoare am avut, în urma ad­mi­nis­trării acestor tratamente naturale. Acum sunt bine, sunt sănătoasă, ceea ce vă doresc și dumnea­voastră tuturor. Aceste tratamente naturale le-am cumpărat de la firma „Secret Herbs” (d-na dr. Himovich Angela), tel. 0748/11.24.22.

Vă doresc multă sănătate!

ELENA P. – București

„Am dureri mari de articulații” (Răspuns pentru ILEANA DOROBANȚU – Mioveni, jud. Argeș, F. AS nr. 1569)

Pentru durerile de articulații folosiți:

* Timp de 3-6 luni, Colafast, 1 tabletă pe zi, sau ProenziArtro Stop Intensiv – 1 tabletă pe zi.

* Curcuma (Turmeric) – 2 tablete pe zi. Este antiinflamator.

* MSM    (antiinflamator) – 1 tabletă pe zi.

* Pentru refacerea circulației și a culorii picio­rului (circulație peri­ferică): Vessel Due F250 ULS (Italia) – 1 dimi­neața, 1 seara, la 30 de minute după masă, timp de 3-6 luni.

* Ridicați-vă de pe scaun după 30 de minute.

* Dietă: multe legume, fructe, sucuri naturale. Carnea, laptele întrețin procesele inflamatorii.

* Vitamine: VitaMax – 1 tabletă pe zi.

* Omega 3 (ulei de pește), 2 tablete pe zi, di­mineața și seara.

Să vă fie de folos!

M. M. – Cluj-Napoca

„Nu reușesc să scap de constipație” (Răspuns pentru ION POPESCU – Pitești, F. AS nr. 1571)

Există o serie de plante ce pot avea efecte favorabile în constipație. Fenomenul de constipație apare a­tunci când se produce o întârziere a eliminării scaunului mai mult de trei zile, aceasta fiind provocată de înce­ti­nirea tranzitului intestinal. Cau­zele sunt multiple cum ar fi: alimen­tația săracă în fibre (legume, fructe), con­sumul redus de lichide, sedenta­ris­mul, unele medicamente (antibio­tice, analgezice), lipsa de exerciții fizice, depresia, diabetul zaharat, folosirea laxativelor, colonul iritabil.

Începeți ziua cu un castron de tărâțe de cereale (ovăz, orz, porumb), care sunt bogate în fibre. Amesteca­ți-le cu lapte degresat sau iaurt cu conținut mic de grăsime.

Consumați, de asemenea, fructe uscate: curmale, smochine, stafide, prune. Toate acestea sunt fibre solu­bile care se transformă în gel în in­testin și ajută la înmuierea scau­nului.

* Semințe de in pisate – se iau de 2-3 ori pe zi, adăugate în castronul cu cereale.

* Beți dimineața, pe stomacul gol, o cană cu apă clocotită, în care adăugați suc de lămâie și o linguriță de miere.

* Beți ceaiuri din următoarele plante: Păpădie, Soc, Gălbenele, Mușețel, Coada-calului, Coada-șoricelului – două-trei căni pe zi, după mesele prin­cipale.

* Urmați un regim alimentar fără grăsimi, prăjeli, mezeluri, cafea, tutun, alcool.

* În cazul constipațiilor cu dureri mari folosiți No-Spa și supozitoare cu glicerină.

* Faceți regulat exerciții fizice.

Vă doresc multă sănătate!

N. G. ZAMFIR – Drăgășani, Vâlcea

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian