Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

ZODIACUL LUNII AUGUST

Foto: Shutterstock

– În cea mai mare parte lunii, până pe 27 August, avem spor la rezolvarea problemelor concrete. Cel mai bine ne descurcăm la început de lună, când ne dă o mână de ajutor însuși marele benefic Jupiter. Găsim soluții dintre cele mai adecvate pentru a obține rezultate mai bune la serviciu, inclusiv în comunicarea cu colegii, însă putem descoperi și remedii utile în tratarea unor boli, mai ales a celor vizând zona capului și a intestinului subțire. Ar trebui să ne mobilizăm în acest sens, deoarece Marte, planeta guvernatoare a acestui an, își schimbă direcția de mers, iar retrogradația sa ne confruntă atât la serviciu, cât și din punct de vedere al sănătății, cu probleme neduse până la capăt. Venus, aflată în mișcare retrogradă în Leu, e acompaniată de Soare, care stăpânește această zodie, semn că problemele sufletești ale inimii încep să aibă o pondere tot mai mare. Însă chiar dacă iubim pe cineva cu pasiune, dacă respectiva persoană încearcă să ne con­troleze sau nu ne acceptă așa cum suntem, conflictele pot izbucni cu aceeași ardoare precum iubirea. Riscul maxim este în preajma datei de 17, când poate interveni chiar o rupere –

BERBEC

Dornici de atenția celorlalți

Sunteți deosebit de preo­cu­pați de felul în care vă văd ceilalți, iar pentru a vă simți pre­țu­iți ați putea fi dispuși să faceți mai multe eforturi ca de obicei. Ori, dimpotrivă, s-ar putea să deveniți ar­ță­goși, în situațiile în care aveți im­presia că nu vi se acordă impor­tanța cuvenită. Observați-vă reac­țiile, ca să vedeți în care dintre aces­te două direcții aveți tendința de-a exagera. La început de lună, s-ar putea să nu înțelegeți sensul unor atitudini sau remarci negative la adresa dvs. Nu o luați personal, în­cercați mai degrabă să vă dați sea­ma cine vă ponegrește pe ascuns.

BANI: În jurul datei de 7, vă poate veni cheful să cheltuiți fără măsură. Ar fi deosebit de riscant să vă lansați în jocuri de noroc. La fel se întâmplă în jurul lui 21.

CARIERĂ: Pe cât de ușor și eficient decurge comunicarea cu colaboratorii dvs. până pe 23, pe atât de multe încurcături în comu­ni­care se pot ivi odată cu retro­gra­dația lui Mercur în Fecioară, care se petrece pe 24. Relațiile cu șefii rămân la rândul lor tensionate.

DRAGOSTE: Retrogradația ro­manticei Venus, însoțită de Soa­rele în Leu până pe 23, vă ridică pro­­bleme legate de rolul dvs. în relație. Din 28, Marte în Balanță poa­te declanșa confruntări în cuplu.

SĂNĂTATE: Su­pra­ve­ghea­ți-vă tensiunea, mai ales în preajma lui 23. Tot acum pot să apară pro­ble­me cu digestia.

TAUR

Vă înfloresc coarnele

Sunteți mult mai puțin con­ser­vatori ca de obicei, am putea spune chiar năstrușnici. Asta vă pri­ește, dar după 28 ar fi bine să adoptați o atitudine mai ponderată, deoarece excentricul Uranus în semnul dvs. intră în mișcare retrogradă, ceea ce v-ar putea pune în situații ciudate. Venus retrograd în Leu vă îndeamnă să vă re­definiți autoritatea în cadrul    fa­miliei, mai ales până pe 22, cât timp e posibil să aveți de-a face cu un bărbat care vrea să stabilească musai el regu­lile.

BANI: Și banii pot constitui un element prin care să vă consolidați po­ziția în familie. Puteți veni, de exem­plu, cu propuneri rezonabile, prin care să poată fi valorificate anumite re­sur­se familiale. Dar nu pe 10 și 11, când acestea ar putea fi contestate.

CARIERĂ: Nu vă simțiți tocmai confortabil în actualul context de la serviciu. Se poate să aveți impresia că anumiți colegi nu apreciază ajutorul pe care îl primesc atât de des din par­tea dvs. Nu vă obligă nimeni să con­tinuați cu faptele bune.

DRAGOSTE: Vă vine ușor să faceți cuceriri, iar cum pofta vine mân­când, s-ar putea să faceți mai mul­te decât puteți gestiona. Reculul poate veni odată cu Mercur retrograd, res­pectiv după 23, când puteți fi prinși asupra faptului.

SĂNĂTATE: Aceia dintre dvs. care și-au neglijat afecțiunile cronice referitoare la circulația arterială, ochi sau mușchi, se pot resimți toată luna.

GEMENI

Zorii unei noi iubiri

Însuși guvernatorul acestui an astrologic, și anume Marte, vă pune să vă ocupați de chestiuni fa­miliale sau legate de gospodărie, pâ­nă pe 27. Cel mai ușor va fi să găsiți soluții rezonabile la început de lună, însă lucrurile se pot complica în preajma da­tei de 23. Este o zi în care n-ar fi cazul să încheiați vreo în­țe­legere contractuală cu un mem­­bru al familiei dvs., de­oarece Mercur intră în retrogradație în aceeași zodie și s-ar putea ca ter­me­nii acestor acorduri să nu fie res­pectați. Să nu fiți surprinși, după 27, dacă aflați că unii dintre cei care vi se dau prieteni vă bârfesc pe la spate.

BANI: În mod cert, n-ar trebui să vă lăsați influențați sau presați de prieteni să vă băgați într-o afacere care oricum nu merge grozav. N-ar strica să le cereți celor implicați date despre situația la zi a acesteia.

CARIERĂ: La începutul lunii, vă vine ușor să vă convingeți șefii că ați înțeles greșelile din trecut și le veți corecta. Aveți însă grijă să nu dați cu bâta în baltă du­pă 23, când șeful dvs, Mercur, intră în mișcare re­trogradă.

DRAGOSTE: Zorii unei noi iubiri se pot ivi către finele lunii, respectiv după 27, când pasionalul Marte intră în Balanță.

SĂNĂTATE: Fiți atenți în preaj­ma lui 24, să nu vă loviți la în­che­ieturi, meșterind prin casă. Uitați-vă atent la termenul de ga­ran­ție al ali­mentelor, pentru că sto­ma­cul dvs. reacționează puternic la produsele alterate.

RAC

Tot pe drum, pe drum…

Nu vă numărați printre zodiile care nu pot sta locului, dim­potrivă. Racilor le place să stea con­fortabil acasă, cu cei dragi. Ei bine, în luna August parcă v-ați transformat în Gemeni, care se simt acasă pe drumuri. Aveți multe deplasări de făcut și multe persoane de văzut. Nu e o pierdere de timp, de­oa­rece până pe 23, puteți so­lu­ționa multe probleme. Apoi Mercur devine retrograd, iar asta presupune un risc de accidente destul de pro­nun­țat (până pe 27). Fiți calmi și conduceți prudent. Dacă vă vedeți cu prietenii, puteți afla lucruri ne­aș­teptate.

BANI: În preajma lui 10, ați putea afla despre problemele bănești ale unor prieteni sau vă poate sur­prin­de o propunere de acest fel ini­țiată de ei. Nu vă grăbiți s-o accep­tați până nu vă lămuriți despre ce e vorba.

CARIERĂ:  Către finele lunii, mai precis în jurul datei de 21, există posibilitatea de a vă remarca în ochii șefilor prin luciditatea și spi­ri­tul dvs. critic. Ar putea să ur­meze și o promovare.

DRAGOSTE: E important să luați lucrurile din urmă și să dis­cutați cu perechea dvs. des­pre felul în care problemele pro­fe­sio­nale ale unuia sau altuia din­tre dvs. au afectat relația de cuplu.

SĂNĂTATE: Luna plină din Văr­­sător, de pe 1 August, vă poate afec­ta circulația venoasă în gambe, lu­na nouă din Leu îi vizează pe car­di­aci, iar Lună plină, din 31, înce­ti­nește sistemul limfatic ganglionar.

LEU

La braț cu soarele

E o perioadă în care semnul dvs. este cutreierat de Soare (până pe 23) și de Venus în mișcare retro­gra­dă (toată luna). Cele două planete vă cer să fiți cât mai obiectivi cu putință cu pri­vire la felul în care vă ma­nifestați și la impactul pe care comportamentul dvs. îl are asupra celor din jur. De­veniți mai realiști, în ce-i privește pe ceilalți, și vă per­cepeți și pe dvs. înșivă cu obiec­tivitate. Riscul e ca în preaj­ma datei de 10, să fiți re­peziți. Asta v-ar putea periclita o prie­tenie. Încer­cați să vă mărginiți să obser­vați, nu să și criticați.

BANI: Marte, cârmuitorul acestui an, trece prin zodia Fecioarei, fiind însoțit și de abilul negustor Mercur. Împreună, ei reușesc să vă aducă rapid contracte, inițiate cel mai probabil de dvs. Cea mai promițătoare perioadă este mijlocul lunii. Pe 24, Mercur intră în mișcare retrogradă, ceea ce pre­su­pune că atenția dvs. trebuie    orien­tată către trecut.

CARIERĂ: Ar fi o idee nefericită să încercați să îi flatați pe șefi, până la mijlocul lunii. Apoi ar putea func­ționa, dar cu măsură.

DRAGOSTE: Luați la puricat tre­cutul dvs. emoțional, sub influența retrogradației lui Venus. Comparați situația de acum cu cea din 2015, când s-au impus niște schim­bări.

SĂNĂTATE: Aveți grijă ca afec­țiunile cronice infecțioase (de exemplu de tip reumatismal) să nu treacă în faze acute.

FECIOARĂ

Ambiție la pătrat

Șeful acestui an, Marte, vă tre­zește ambiția, până pe 27 Au­gust, cât timp trece prin semnul dvs. Mai mult, până pe 23, acțiunile dvs. îndrăznețe sunt sprijinite de pro­priul dvs. șef, abilul Mercur, în mișcare directă. Până atunci aveți timp să demarați proiecte personale promițătoare. Din 24, Mercur intră însă în mișcare retrogradă și se poate ca unele dintre înțelegerile agreate să sufere modificări. Ori va trebui să re­vedeți niște documente din perioa­da 22 aprilie-16 mai. Nici nu e cazul să faceți înțelegeri contractuale până la mijlocul lunii viitoare.

BANI: Avântul marțian se mută în semnul Balanței pe 28, ceea ce vă dă curajul să demarați un nou proiect menit să vă aducă venituri suplimentare. Aveți însă grijă să nu intrați cumva într-un conflict de interese.

CARIERĂ: Invidia amestecată cu admirație a unor colegi poate genera o sumedenie de vorbe pe seama dvs. Dacă aflați despre așa ceva, pe 1 sau pe 16, păstrați-vă cal­mul, nu e nimic grav, doar deranjant.

DRAGOSTE: Perechea dvs. v-a spus clar ce o deranjează (la mijlocul lui iulie), acum e rândul dvs. să fa­ceți plângeri. Vă va veni greu să vă stă­pâniți nervii față de nese­rio­zi­tatea sau neadevărurile ce vin de la partener.

SĂNĂTATE: Hidratați-vă cu aten­ție întreaga lună, dar mai ales în preajma datei de 10, astfel ca muș­chii să nu devină rigizi, iar circulația arterială să nu lase de dorit.

BALANȚĂ

Șah la prieteni

Până pe 27, e posibil să cădeți ușor pradă iritării. Mai ales după 23, remarcile critice vă pot atrage inamici ascunși. Cel mai bine e, așadar, să vă vedeți în liniște de treburile dvs., fără a vă lăsa perturbați de greșelile comise de alții. Viața dvs. socială este la fel de intensă ca până acum, doar că felul dvs. de a vă vedea prietenii s-a modificat, ca urmare a retrogradării lui Venus. Începeți să vă dați seama cu multă limpezime cine vă agreează și vă apreciază cu adevărat, dar și ce eforturi nu mai sunteți dispuși să faceți, pentru cei care nu le respectă. Marte, guvernatorul acestui an, intră în semnul dvs. pe 28, dându-vă curajul să puneți lucrurile la punct.

BANI: În preajma lui 10 August, n-ar fi înțelept să ieșiți la cumpărături cu cei din cercul dvs. de prieteni. În schimb, e bine să acționați în urma unei idei primite din partea unui prieten, în preajma datei de 18.

CARIERĂ: Ar fi bine să evitați munca în echi­pă, toată luna, căci nu aveți răbdare cu ceilalți.

DRAGOSTE: Intrarea lui Marte în semnul dvs. vă poate face pasionali, dominatori sau o com­binație dintre cele două.

SĂNĂTATE: Migrenele vă pot necăji după 23 August, mai ales dacă sunteți hipertensivi. Evitați, de asemenea, eforturile care vă solicită încheie­turile.

SCORPION

Viață socială intensă

Combinația energetică dintre Marte și Mercur, până pe 23 August inclusiv, este un prilej numai bun pentru a stabili noi relații, cu oameni cu care comunicați ușor și cu plăcere. Din păcate, lucrurile se schimbă din 23 încolo, de­oarece Mercur intră în mișcare retrogradă. Ar fi o idee bună să nu vă alăturați altercațiilor care pot să apară între amicii dvs. după această dată. Altfel, cei pe care îi contraziceți se pot întoarce într-ascuns împotriva dvs.

BANI: Partenerul dvs. de cuplu sau de afaceri vă poate pune în con­tact cu cineva cu care vă puteți aso­cia, mai ales pe 1 și pe 2 August.

CARIERĂ: Un rival care nu în­drăz­nește să se confrunte cu dvs. deschis încearcă să vă creeze obstacole începând din data de 28. Aveți grijă la gradul de familiaritate de care dați dovadă față de superiorii dvs. ierarhici, mai ales dacă sunt femei.

DRAGOSTE: Începutul de lună este cel mai romantic, mai cu seamă dacă persoana de care v-ați îndrăgostit a apărut în viața dvs. prin inter­mediul prietenilor. Mai este posibil ca sentimentele dvs. față de un amic/amică să se transforme brusc într-o pasiune.

SĂNĂTATE: Evitați băuturile reci, după 27, ca să nu aveți probleme respiratorii. Îngrijiți-vă de asemenea de buna funcționare a rinichilor. Fe­ri­ți-vă de alimente care pot să formeze calculi renali.

SĂGETĂTOR

Călătorului îi stă bine cu drumul

Zodia dvs. este asociată cu călătoriile lungi, care presupun descoperiri, aventuri, con­tactul cu alte culturi. Așa încât pe mulți dintre dvs. luna August îi găsește plecați undeva de­parte, așteptând ca străinătatea sau locurile exo­tice (care există și la noi) care v-au atras să-și facă efectul. S-ar putea să constatați însă că de data asta v-ar putea lăsa indiferenți lucruri care îna­inte vi s-ar fi părut spectaculoase. Or, dacă sun­teți pasionați de cunoaștere, se poate ca perso­nalități ale căror idei v-au entuziasmat în trecut, să vi se pară banale. A venit timpul ca sistemul dvs. de valori să se schimbe.

BANI: De multă vreme încoace, încercați să reveniți în zona dvs. de confort. Puteți face pro­grese, dar nu prin jocuri ori alte speculații. Aces­tea pot reuși doar pentru scurt timp, și anume până pe 25, dacă miza e mică.

CARIERĂ: Șefii vă privesc cu ochi buni. Pu­teți discuta viitorul dvs. profesional cu ei, mai ales în primele zile ale lunii. Fiți atenți cum in­te­rac­ționați cu ei din 23, când Mercur devine retrograd.

DRAGOSTE: Anumite chestiuni de ordin material pot (re)deveni o problemă, mai puțin în cuplu, cât în cazul în care sunteți amorezați de o persoană mofturoasă.

SĂNĂTATE: La început de lună, pofta de mân­care e maximă, iar din acest motiv, în preaj­ma datei de 7, ficatul și pancreasul se pot supăra pe dvs.

CAPRICORN

Experiențe inedite

Marte și Mercur în Fecioară vă dau un plus de îndrăzneală, care vă face să ieșiți din ati­tu­dinea dvs. conservatoare și să vă deschideți unor ex­periențe noi și inedite. Ați fi chiar capabili să dormiți o noapte într-o cabană rustică de la mun­te, în loc de obișnuitul hotel de patru stele (minimum!), pe care îl alegeți pentru vacanță. Vă feriți mai puțin ca de obicei să vă exprimați public opiniile, ceea ce vă ajută să vedeți dacă ce spun ceilalți se potrivește cu ce gândiți dvs. Asta până pe 23 August, când Mercur retrograd vă poate induce blocaje în comu­nicare.

BANI: Gândiți-vă ce ajustări au fost necesare în 2015, pentru a regla niște situații legate de afaceri ori de investiții. Și ce ați învățat cu acea ocazie. În­cercați să aplicați în situația dvs. actuală învăță­mintele trase atunci.

CARIERĂ: Pe 28 August, Marte, cel ce gu­ver­nează anul, trece în Balanță, activându-vă ambiția. Nu e un lucru rău, cu condiția să țineți cont de faptul că funcționați cel mai bine dacă lucrați singuri.

DRAGOSTE: Poveștile de amor sunt aproape de ideal, mai cu seamă la început de lună. Dar și așa ezitați să ridicați garda sus, cel mai probabil din pri­cina unor vechi spaime.

SĂNĂTATE: Din 24 e bine să faceți sport cu moderație și să fiți deosebit de atenți ce mâncați.

VĂRSĂTOR

Luna cu rude dragi

Dacă n-ați apucat să plecați încă în vacanță sau ați fost deja, nu vă va fi greu să petreceți luna alături de cei dragi din fa­mi­lia extinsă. Tocmai rudele prin alianță se pot do­ve­di sarea și piperul întrunirilor familiale. La în­ceputul și la sfârșitul lunii, îi puteți coopta la pe­tre­ceri și pe prietenii dvs., mai puțin însă la mij­locul lunii, când se poate ajunge la situații mai pu­țin plăcute cu aceștia. Dorul de ducă vă apucă după 27 August, când Marte intră în Balanță și vă cere im­perios o schimbare de mediu, cât mai radicală.

BANI: Cei care doresc să înceapă o colaborare sau chiar mai multe au șansa s-o facă până pe 23. Dacă vă supraestimați, ulterior poate veni un recul.

CARIERĂ: Sfaturile primite de la cei din an­turaj, privitor la felul în care să vă gestionați rela­țiile de serviciu, nu sunt neapărat potrivite, mai ales dacă vi se spune să vă afirmați cu îndrăzneală. Contextul în care evoluați cere mai degrabă pre­cauție și o strategie pe termen lung.

DRAGOSTE: Dacă vi se pare că tovarășul de viață începe să vă privească cu alți ochi, mai lucizi, eventual mai critici, să știți că nu vă înșelați. În­cer­cați să aflați care sunt noile sale percepții despre dvs. și relație.

SĂNĂTATE: Prea multe ieșiri cu amicii, mai ales dacă se lungesc, vă erodează energia. Mai stați și pe-acasă, ca să vă odihniți ca lumea.

PEȘTI

Distracții pe cinste

Viața dvs. socială este di­versă și bogată. De fapt, e atât de aglomerată încât în cea de-a doua săp­tămână a lunii se pot ivi încurcături pe această temă, mai degrabă nostime decât grave. Rezol­va­rea lor presupune, totuși, un efort în ale diplo­mației, pentru a păstra bunul mers al relațiilor respective. În restul lunii vă distrați pe cinste în compania anturajului, până pe 29, când Uranus, planeta prieteniei, face cale-ntoarsă în Taur și vă poate complica relațiile cu rudele sau vecinii. August se încheie cu o Lună plină în semnul dvs., care vă amplifică sensibilitatea, mai ales față de cei dragi din familie.

BANI: Luna asta este în continuare indicat să delimitați prieteniile de afaceri. Doar eventualele datorii ar trebui achitate fără întârziere, pentru a proteja atât prietenia, cât și legătura de afaceri.

CARIERĂ: Relațiile cu colaboratorii dvs. trec printr-un proces de redefinire. Vă e mai ușor acum să treceți peste simpatii și antipatii și să le evaluați performanțele cu mai multă obiectivitate.

DRAGOSTE: Partenerul e implicat și dina­mic, ia diverse inițiative și e deschis în comu­ni­ca­re. Dar din 23, când Mercur retrogradează în Fe­cioară, pot izbucni certuri din te miri ce fleacuri.

SĂNĂTATE: Aveți grijă să vă hidratați sufi­cient, pentru ca rinichii să funcționeze bine, și îngrijiți-vă tonusul muscular.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian