Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Muzici nebune, în Dumbrava Sibiului – ASTRA ROCK 2023

O nouă atracție la Sibiu: ediția a doua a fes­tivalului ASTRA Rock. După suc­ce­sul de anul trecut, Muzeul din Dum­brava Sibiului își așteaptă din nou oaspeții sub cerul înstelat. Natura, cot la cot cu muzica.

Iată programul celor trei zile de festival:

* Vineri, 11 august: Ugly Kid Joe, Niște Băieți, Fără Zahăr, Alpha Q, Rana.

Ugly Kid Joe – trupa californiană care este cap de afiș în prima seară a festivalului a devenit celebră pe întreg mapamondul, după ce a lansat, în 1992, albumul „America’s Least Wanted”, un al­bum distins cu două discuri de platină. Vara aceas­ta, Ugly Kid Joe se află în turneu european pentru a-și promova cel mai nou album al lor – „Rad Wings of Destiny”. Turneul include recitaluri în Spa­nia, Marea Britanie, Franța și Germania, iar show-ul de la Sibiu pune ASTRA Rock pe lista marilor festivaluri europene.

Fără Zahăr este o trupă din Dorohoi, care trece cu ușurință de la folk la hip-hop, la funk, la punk rock și, uneori, chiar la metal. Me­lodiile lor au ver­suri comice, de satiră so­cială, cu teme inspirate din viața satu­lui. După 20 de ani, 4 albume de studio şi sute de concerte susţinute în întreaga ţară, trupa Fără Zahăr e pregătită s-o dea pe rock la Sibiu: „Ba­gă Bobo drujba, sare cușma”, declarau ei.

Formația Niște Băieți se prezintă drept „sin­gura trupă din România care abordează stilul «mu­zică de petrecere cu distors şi final glorios»”. Formația este cunoscută pentru reinterpretarea în cheie punk rock a unor șlagăre de neuitat ale anilor ’80. Repertoriul include piese celebre ale unor artiști ca Gică Petrescu, Margareta Pâslaru, Mira­bela Dauer, Dan Spătaru, Semnal M, Compact, cân­tate live, în stil propriu.

* Sâmbătă, 12 august – Vița de Vie, Byron, om la lună, Țapinarii și Nuanțe.

Vița de Vie este cea mai cunoscută și îndrăgită formație de rock alternativ din România. Înființată în 1996,și cu 10 albume la activ, trupa a căutat permanent noi modali­tăți de ex­presie, de la emoția acusticului și energia chitarelor electrice, până la cola­borarea cu o orchestră sim­fonică. Este cea mai premiată for­mație românească. Specta­colele inspirate, cu mare atenție la de­taliu, fac din Vița de Vie unul din­tre cele mai bune produse rock românești.

Byron s-a înființat în 2006 și a lansat până în prezent șapte albume de studio și trei DVD-uri live, toate cu mare succes de pu­blic. Sunt obișnuiți să cânte atât pe scene mari de fes­tival, în fața a mii de spec­tatori, cât și neam­plificat, pen­tru o mână de oameni. Au filmat un concert în Salina Turda, au compus coloana so­noră pentru un serial original HBO România, iar din când în când, fac concerte de im­pro­vizație 100%. În decem­brie 2014, trupa a filmat la Tea­trul Na­țio­nal din Cluj concertul „Electric Marching Band” cu o fanfară militară și un cor de elevi. Acum, Byron se pregătește de lansarea unui nou album.

om la lună a debutat în 2018, avându-l ca „șef” pe Doru Pușcașu: un demers autentic de po­e­­zie cân­tată, în care chitara sau pianul com­pletau versurile. Având la activ do­uă albume și zeci de concerte, in­clusiv la Electric Castle sau TIFF, om la lună a devenit una dintre cele mai populare și iubite trupe de rock alternativ din România, cu nume­roase concerte și cu o comunitate de fani devotați în toată țara.

* Duminică, 13 au­gust în poiana Muzeului ASTRA, vor concerta: Therapy?, The Hellfreaks, Gunshee, Doomsday Astronaut și The Groovy Bastards.

THERAPY? e una dintre cele mai iubite și prolifice trupe de rock alternativ din Marea Bri­tanie, cu o carieră de succes de peste 30 de ani, timp în care au lansat 16 albume de studio. Lau­reat cu Dis­cul de Aur și vândut în peste 1 milion de exemplare, albumul „Trouble­gum” (1994) i-a pro­pulsat pe nord-ir­landezi în topurile internaționale. În urmă cu doar două luni, THERAPY? a lansat cel de-al 16-lea album, „Hard Cold Fire”, iar în toamnă va porni într-un turneu de pro­movare a acestuia.

The Hellfreaks sunt vedetele mo­mentului pe scena maghiară. Au bătut Eu­ropa în lung și-n lat, ba chiar au trecut și Atlanticul, pen­tru un turneu de succes în SUA. Înființată în 2009, trupa a dat lovi­tura încă de la primul al­bum, cu hitul „Boogieman”, o pie­să îndrăzneață care a strâns mi­lioane de vizualizări pe YouTube. The Hellfreaks vin la ASTRA Rock, după ce au lansat în urmă cu trei luni cel de-al cincilea album de studio, „Pitch Black Sunset”.

Recitalurile vor avea loc alternativ, pe cele două scene ale festivalului din Dumbrava Sibiului, una amplasată pe lac și alta în Târgul de Țară. Anul acesta, în premieră, festivalul oferă campare gra­tuită posesorilor de bilet sau abonament.

(Abonamentele pentru cele trei zile de festival costă 250 de lei, iar biletele de o zi pot fi achi­zi­ționate cu 100 de lei, fiind disponibile pe iabilet.ro. Abonații Muzeului ASTRA bene­ficiază de un nu­măr limitat de abonamente la preț redus, achizițio­nate de la sediul instituției. Abonamentele și bile­tele la festival asigură și accesul la muzeu, precum și la multiplele acti­vități conexe organizate de aces­ta în weekend-ul 11-13 august, cu ocazia sărbătorii Sfintei Marii.)

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian