Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete de frumusețe cu CASTRAVEȚI

– E anotimpul lor, se gă­sesc peste tot, sunt ieftini, proas­peți și extrem de efi­cienți, când e vor­ba de în­gri­jirea obrazului. Da­ți-i o șansă să-și regăsească fermitatea și să se transforme în catifea –

Lapte demachiant

Foto: Shutterstock

Fierbeți vreme de un sfert de oră, într-un litru de apă, doi castraveți mij­lo­cii, cu coajă cu tot. Când se în­moa­ie, zdro­biți-i în apa în care au fiert și adă­u­­gați 2 linguri de unt­de­lemn de măsline. Ames­tecați foarte bine și pu­neți emulsia într-o sticlă. Se păstrează 2-3 zile la fri­gider. Curățați-vă fața, în fiecare dimi­nea­ță și sea­ra, cu un tam­pon de vată. Dacă preparatul iese sub­­țire, folosiți-l sea­ra, pen­tru spălat obra­zul. Nu vă clă­tiți până a doua zi.

Cremă pentru fermitatea tenului

Luați cantități egale de semințe de pepene, de cas­travete și dovleac. Da­ți-le prin mașina de mă­ci­nat cafea. Ames­te­cați pul­be­­rea obținută cu smân­tână proas­pătă, pentru a ob­­ține o cremă destul de con­sis­tentă, pe care o apli­cați pe față ca o mas­că. Lă­sați-o să acțio­ne­ze o oră, apoi spă­la­ți-vă cu ceai de mușețel diluat sau cu infuzie di­luată din pe­tale de trandafiri.

Loțiune pentru ten gras

Fierbeți un cas­tra­vete curățat de coa­jă în 200 ml apă. Lăsați fiertura să se răcească, stre­cu­rați lichi­dul și șter­geți-vă fața cu el cât mai des.

Cataplasme pentru pleoape și ochi umflați

Dacă vă treziți dimi­neața cu pleoa­pele um­flate și pungi sub ochi, a­pli­cați pe locurile cu pri­cina felii sub­țiri de cas­travete. Plantă din fami­lia cucurbitaceelor, el con­ține un prin­cipiu ac­tiv, numit elaterină, care are ca efect dezum­fla­rea țesu­turilor.

Mască pentru ten congestionat

Amestecați o lin­gu­ră de suc proas­păt de cas­travete cu o lin­­gu­riță de smântână proas­­­pătă și un albuș de ou bătut spu­mă. Adă­­ugați 20 de pică­turi de apă de tran­dafir. Întindeți pre­pa­ratul pe față și lăsați-l să ac­țio­neze 20 de mi­nu­te, apoi clătiți.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian