Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Sfaturi împotriva caniculei: Fiți calme și… răcoroase

Un machiaj care nu curge

Foto: Shutterstock

Niciodată nu lucesc nasul și băr­bia mai tare ca vara, năpădite de gră­si­mea topită din piele care iese la su­prafață. So­luția: să nu vă lipsească ni­ciodată din geantă un șervețel absor­bant și o cu­tie cu pudră compactă. Ma­tizează pie­lea complet și este și antisolară.

Părul sus!

Pe căldură, părul lung se îngrașă ușor și, în plus, face ca ceafa să trans­pire. Cea mai bu­nă soluție: ri­dicați-l pe cap și dați ră­dă­cina cu fixativ.

Răcoare cu gel

Dacă nu mai puteți su­porta căl­dura și simțiți că pielea vă arde, folo­siți un gel răco­ritor. Se aplică în strat subțire și dă o sen­zație minunată de răcoreală. Folo­siți-l și după duș. (De exemplu, gelul produs de Nivea.)

Ajutorul din poșetă

Folosiți cu încredere spray-urile cu apă ter­mală. Se pulveri­zea­ză pe față când e prea cald, chiar și peste machiaj. Fe­riți doar ochii, în ca­zul când folosiți rimel.

Dușuri multe, dar nu reci

Cu toate că nu există ceva mai plă­cut după o zi de umblat prin căldu­ră decât un duș ca gheața, mulțumiți-vă doar cu unul călduț. Apa rece co­boară temperatura corpului prea pu­ter­nic și, ca să se încălzească, el trans­piră din greu.

Apă rece pe puls

Cel mai bun mijloc pentru a men­ține cir­cu­lația sângelui la pa­ra­me­tri normali este un jet de apă rece, tur­nat pe zonele unde pul­sul e mai puternic: în­che­ie­tu­ra mâinilor, tâm­ple, zona gâ­tului.

Ceai în loc de cafea

Începeți-vă ziua cu un ceai, în loc de cafea. Nu dina­mi­zează circulația sân­­­ge­lui așa cum face cafeaua și prin ur­ma­re nu în­călzește nici cor­pul prea mult. Cel mai bun e ceaiul de fructe, dar și cel de salvie care com­bate cu suc­ces transpi­ra­ția.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian