Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Ajutați-mă să scap de acnee vulgară” (Răspuns pentru FLORIN – Alba-Iulia, F. AS nr. 977)

Foto: Shutterstock

Am avut și eu afecțiunea dvs. la 15 ani și doc­torul mi-a zis să-mi dau cu violet de Gențiană pe „bu­bițe”. Ne­plă­cut, dar mi-am dat, și în două-trei zile s-au uscat, au că­zut și n-au lăsat nici un semn. Nici culoarea violetului nu stă prea mult. Punctează toate bubițele și fii foarte atent să nu le spargi, fiindcă lichidul din ele face să se întindă soluția peste tot. Dacă ai vreo rezervă din cauza culorii, în­cearcă întâi pe spate, și când vei vedea rezultatele, nu-ți va mai păsa că vei sta câteva zile cu puncte violete și pe față. Te vei vindeca. Să auzim de bine!

MIRELA – Iași

„Sufăr de veruci plantare” (Răspuns pentru EMIL – Călărași, F. AS nr. 1172)

Vă sugerez să mergeți la un medic homeopat din ju­de­țul dvs. La farmaciile homeopate se găsesc pastile Thu­ya CH 200 care se țin sub limbă, fără să mâncați timp de două ore după aceea, o dată pe lună. De asemenea, există un unguent antiveruci pe bază de Thuya (masați de două ori pe zi). Nu știu cum arată aceste veruci plantare, însă eu m-am vin­decat de veruci aflate pe mână.

CRINA – Buzău

„Am cancer de col uterin, stadiul III B” (Răspuns pentru MARIA O. – Brașov, F. AS nr. 1361)

Faceți spălături vaginale cu irigatorul de două ori pe zi, folosind câte un litru de ceai făcut din ur­mătoarele plan­te cumpărate de la Plafar:

* Mărul-lupului (3 linguri), Tri­foi roșu (o lin­gură), coajă de Stejar (o linguriță), Coada-ra­cu­lui (o linguriță), Sunătoare (o linguriță), Sal­câm (o lin­gu­riță), Urzică (o lin­guriță), Tros­cot (o linguriță), Răchitan (o lin­gu­riță), Salvie (o linguriță). La în­ceput se fierbe coaja de Stejar timp de 10 mi­nute, apoi se adaugă celelalte plan­te și se fierb circa 3 minute. După două luni, faceți o pa­uză de 10 zile. Con­tinuați până ra­na se închide com­plet sau se revine la un stadiu ce per­mite ca­uterizarea sau un alt tratament. Du­pă vindecare, repetați un timp iri­gațiile, cel puțin 7 zile pe lună. În pa­ralel, beți zilnic infuzie de Trifoi roșu. (Și bolnavii de gla­ucom se vor simți mult mai bine dacă vor bea infuzie de Trifoi roșu.)

SABINA – Cluj

„Cum pot scăpa de o cicatrice inestetică?” (Răspuns pentru ALEXANDRA – București, F. AS nr. 1293)

O dată la două zile, aplicați pe cicatrice Apireven, o alifie cu venin de al­bine, pe care o puteți achiziționa de la un magazin Apicola. Veți observa cum, încet-încet, ci­ca­tri­cea se estom­pează. Atunci când alifia nu va mai da re­zul­tate, înseamnă că a sosit momen­tul pentru o terapie mai pu­ternică, în vederea șter­gerii restului de cicatrice: te­ra­pia cu venin de albine injectat intradermic.

TEODORA – Focșani

„Sufăr de torticolis spastic” (Răspuns pentru MARILENA – Huși, F. AS nr. 1320)

Soțul meu, în vârstă de 48 de ani, suferă de doi ani de ace­eași boală. Recomandarea noastră: tre­buie să mergeți la un neurolog și să întrebați de tratamentul cu toxină bo­tu­li­ni­că. Soțul meu face 9-10 injecții în zona gât-spate cu aceas­tă toxină, din trei în trei luni,    și se simte mai bine. Tre­buie să vă spun că în medicină nu există alt tra­ta­ment și că torticolisul este considerat o boală incurabilă, iar cauza nu este încă descoperită. Vă dorim multă să­nă­tate!

RODICA A. – București

„Cum se vindecă diareea cronică și escarele?” (Răspuns pentru MARIOARA, F. AS nr. 1433)

* Se bea ceai de Ștevie sălbatică sau Mă­ceșul-calului – 1 lingură de plantă la 250 ml apă (infuzie), de trei ori pe zi, înainte de mese.

* Dieta ali­men­tară este foarte importantă: totul fiert – supă de legume cu mult mor­cov (totul pasat), zeamă și orez fiert, la discreție. Tre­buie fă­cu­tă o coprocultură, să nu fie dia­ree de la un mi­crob sau sal­monela.

* Se pun comprese calde pe ab­do­men și se bea ceai de Men­tă cu Melisă, în loc de apă.

* Pen­tru escare, se ung locurile cu unguent de Gălbenele și se fac colaci ro­tunzi și moi din burete acoperit cu pânză, care să depășească cu 2-3 de­gete escara. Se spală es­ca­rele de 2-3 ori pe zi, ușor, cu ceai de Mu­șețel, la tem­pe­ra­tura camerei. Se în­toar­ce persoana în cauză când pe par­tea dreaptă, când pe stânga, evitând statul pe spate. Mul­tă sănătate!

VALERIA – Brașov

„Cum pot scăpa de herpes genital recidivant?” (Răspuns pentru AUREL T. – Ploiești, F. AS nr. 1440)

Și eu sufăr de peste 30 de ani de herpes genital și am făcut diverse tratamente, dar se pare că și imu­­nitatea organismului e slăbită și boala nu cedea­ză decât foarte greu. Doi-trei ani nu am nimic și apoi, dintr-o dată, reapare. Dacă beau constant ceai de Cătină, de Măceșe, de Sunătoare (al­ter­na­tiv), boala nu mai apare. Se consumă obli­ga­toriu fructe și legume crude – până la un ki­lo­gram pe zi. Odată, m-am plâns unei doamne care stă lângă mine în biserică, la slujbe, și ea mi-a spus că știe un me­dicament care face minuni. În du­mi­nica următoare, mi-a pus în mână un tub de cremă EUVIROX. L-am folosit de două ori și sunt extrem de mul­țumită, pentru că nu mă ustură locul afectat și nici nu mă mănâncă. Am scăpat ușor și fără dureri, cu câte o simplă ungere de două-trei ori pe zi, după o toaletă riguroasă, prin spă­lare cu săpun și apă. Me­di­camentul se poate folosi și la herpes bucal. E ușor de folosit și foarte eficient. În literatura de spe­cia­litate se spune că incidența herpesului e foarte mare, că ar fi al doilea, ca boa­lă, după cancer. În schimb, cu­nosc doam­ne ca­re au trăit până la 90 ani cu aceas­tă boală fă­cută în tine­rețe. Vă doresc vindecare grabnică! Folosiți cu în­credere cre­ma, e foarte eficientă. Cu multă con­­si­derație,

ALICE – Iași

„Am mâncărimi în zona vaginală și anală” (Răspuns pentru SOFIA – Zalău, F. AS nr. 1590)

Aceste simptome au fost cele care m-au de­ter­minat și pe mine să fac analize. La coprocultură (ana­liza fecalelor) s-a constatat că aveam giardia. Am urmat tratamentul corespunzător și toate pro­blemele au trecut. Sfatul meu: faceți și dvs. această analiză și vedeți dacă nu e vorba de același lucru. Vă doresc sănătate!

MIHAELA – Tulcea

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian