Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Urinez foarte mult, chiar dacă nu consum lichide” (Răspuns pentru IONUȚ – București, F. AS nr. 1033)

Foto: Shutterstock

Dacă analizele nu au pus în evidență alte afec­țiuni, înseamnă că totul pornește de la o stare de stres. Încercați să luați de trei ori pe zi tinctură de Valeriană – câte 15 picături, înainte sau după masă. Extraveralul conține Valeriană cu barbiturice și produce somn, poate scadea tensiunea arterială, așa că tinctura de Va­le­ria­nă este cea mai eficientă și nu are reacții adverse. Seara, la culcare, ungeți-vă partea de jos a abdomenului cu Bitter suedez (chiar făcut după formula indigenă) și aco­periți zona cu o cârpă moale și caldă. Aveți grijă să nu vă fie rece, noaptea sau ziua, în special la picioare. Faceți ba­ie seara, înainte de culcare, cu apă fierbinte în care ați pus 2 linguri de făină de muștar (cumpărată de la far­ma­cie). Lenjeria intimă să fie clasică și numai din bumbac. E bine să fie de culoare roșie, fiindcă mă­reș­te energia și ar­mo­ni­zează funcțiile. Roșul este culoarea care se pune și la be­be­luși, ca protecție contra energiilor ne­gative. În me­di­ci­na chi­neză, toate locurile dureroase se în­velesc în pânză de cu­loare roșie. Dacă se poate, nu beți apă de la robinet, ci nu­mai apă plată sau de izvor. Ți­neți un semipost care să echilibreze flora microbiană di­gestivă. Evi­tați carnea cel puțin o săptămână, astfel în­cât flora de pu­tre­facție să se diminueze. Consumați, pe lân­gă alte ali­men­te, cât mai multă brânză de vaci, urdă și iaurt bio. Vă doresc sănătate!

IOANA P. – București

„Am dureri menstruale insuportabile” (Răspuns pentru STANA – București, F. AS nr. 1232)

Pentru durerile menstruale insuportabile, foarte efi­cientă este cura cu urină, internă și externă.

* Băi cu de­coct de Mărul-lupului de 2-3 ori pe zi, timp de 15 minute.

* Ceai din flori de Urzică moartă albă sau galbenă – 2 căni pe zi, băut înghițitură cu înghițitură, din 15 în 15 minute.

* Ceai de Coada-calului și Coa­da-șoricelului – 3 cești pe zi, la care se adaugă 1 linguriță Bitter suedez la o cană.

* Die­tă de crudități până la dis­pariția completă a du­­rerilor.

* Ma­saj reflexogen al punctelor corespondente or­ganelor și glan­­delor sexuale, hipofizei, tiroidei, pa­ra­ti­­roi­delor și su­­prarenalelor. Făcând acest tra­tament, vei scă­pa de du­re­rile neplă­cute. Îți doresc numai bine!

DANIELA – Cugir

„Mama mea a fost operată de tumoră gastrică” (Răspuns pentru M.S. – Timișoara, F. AS nr. 1339)

Și eu am fost operată în Timișoara, iar în urma biop­siei mi s-a pus același diagnostic ca al mamei tale: leio­mio­sar­com, doar că la mine a fost intestinal. Îi reco­mand să urmeze sfatul medicilor și să facă chi­mioterapie (și eu am făcut). Abia după aceea poate urma un regim na­tu­rist. Foar­te bune pentru tumori gas­trice Sunt ceaiul de Obli­­gea­nă (se gă­sește în far­macii) și produsele api­cole pre­­pa­rate din amestec de miere și tinctură de propolis sau po­len, miere, apilarnil și lăptișor de matcă, din care se ia câ­te o lingură de trei ori pe zi, cu o oră înaintea me­se­lor prin­cipale. În loc de apă se bea ceai din amestec de: Coa­­da-șoricelului, Sunătoare, Turiță mare și Coa­da-ca­lului, în proporții ega­le (2-3 lin­guri la 1 l de apă de iz­vor) și Găl­benele    – cam 3-4 flori la 1 l apă. Este benefic un re­gim vegeta­rian cu supe, ciorbe de zarzavat și salate de cru­dități. Să nu folo­sească decât oțet de mere cu miere de al­bine și fruc­te cât se poate de multe. Iar­na să urmeze și o cură cu vitaminele A, E și C, care sunt antioxidante. Pe lân­gă tra­tarea trupului, este nevoie și de cu­rățirea și tra­­tarea sufletului, de aceea te sfătuiesc, dacă mama ta nu poate să țină post, ține tu pentru ea, mergeți la bi­se­rică, rugați-vă la Dumnezeu cu cre­dință și spovediți-vă, mer­­geți și la Sfântul Maslu de câte ori puteți, căci este de ma­­re ajutor. Să nu dis­peri, să te rogi cu credință pu­ter­nică la Dum­nezeu, căci El te va ajuta. Când eu m-am îm­bol­nă­vit, nu a fost nimeni lângă mine – nici la operație, nici la chimioterapie (în afară de per­so­nalul me­dical), dar cre­dința în Dumnezeu m-a ajutat să trec peste toate acestea, iar acum sunt bine.    Dumnezeu să vă ajute!

FLORENȚA – Reșița

„Cum pot scăpa de Stafilococus aureus?” (Răspuns pentru MIRUNA P. – Galați, F. AS nr. 1510)

Și eu m-am confruntat acum câțiva ani cu o furun­cu­loză produsă de stafilococul auriu. Nici în cazul meu an­ti­bioticele nu au avut efect, dar până la urmă problema s-a rezolvat în urma reco­man­dării făcute de un medic ira­nian, care mi-a spus să merg la Institutul de Epi­de­mio­logie și Virusologie din Cluj (cred că există unul similar și în Târgu-Mureș), unde mi s-a prelevat secreție produsă de furuncul și mi s-au preparat vreo 10 fiole de vaccin. După administrarea lor, boala s-a vindecat definitiv, nu mi-au mai apărut niciodată vreun furuncul, nici măcar co­șuri, deși înainte mă mai confruntasem și cu această pro­ble­mă.

IRINA – Bechet

„Fiul meu suferă de disfuncție erectilă” (Răspuns pentru T.T. – Arad, F. AS nr. 1598)

E foarte greu să propui un sistem bine chibzuit de vin­­decare a unei boli dacă nu cu­noști cauza ei. Tul­bu­rările de poten­ță pot apărea ca rezultat al unui acci­dent, dar pot fi cauzate și de unele boli ale organelor geni­tale sau ale sistemului nervos. În toate ca­zurile, trebuie în­lă­tu­rate categoric stresul, fumatul și alcoolul. Ali­men­tația să fie bogată în proteine: carne, unt, lactate, mai ales smân­tână. Fito­terapeutica românească tradițio­nală pro­pune următoarele rețete pen­tru tratarea impotenței:

* Se­mințe de Pelin râșnite sau pisate: se ia câte o lin­gu­riță de 3-4 ori pe zi, împreună cu ceai din ră­dăcină de pă­trun­jel.

* Cinci linguri de semințe de Ur­zică se fierb 5 minute în vin roșu tare și se beau câte 50 ml înainte de culcare.

* Sunt și alte două plante cunos­cute în tratarea im­po­ten­ței: Pun­gulița-de-câmp și Leușteanul. Puteți prepara tinc­turi din fiecare plantă în parte sau din amândouă: 100 g rădăcină de Leuștean se dă pe ră­ză­toa­rea măruntă, se amestecă cu 500 ml țuică de 50-60° și se lasă la ma­cerat 14 zile. Se bea câte 100 ml sea­ra. Pun­gu­lița-de-câmp ori se pu­ne la macerat împreună cu leuș­tea­nul (5 linguri), ori se administrează sub formă de ceai. O linguriță de se­mințe cu un pahar de apă clocotită se la­să în termos peste noapte. Se beau câte jumătate de pahar, di­mi­neața și seara, cu 30 de minute înainte de mese.

– Pentru creș­terea potenței se mai re­co­man­dă Mei fiert în vin alb tare.

– Un alt sfat pentru băr­bați: con­sumați se­min­țe us­ca­­te de Pepene galben (zemos).

– Se dă prin mașina de to­cat 100 g de ră­dă­cină de țelină, se adaugă un pahar de apă fier­binte, se fier­be 10 minute și se răcește. Se adaugă 3 lin­guri de se­mințe de țelină pisate și un pahar de vin. Se păs­­­trează la rece. Se beau câte două linguri dimi­neața și seara.

ELENA J.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian