Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Măști de față pentru toate tipurile de ten

– Vine toamna, și pielea cere îngrijiri speciale pentru a rezista în lunile friguroase și umede. Printre urgențe se numără măștile naturale, un tratament care trebuie început de acum –

Foto: Shutterstock

Pentru ca o mască de frumusețe să-și atingă scopul, pielea trebuie să fie perfect curată. În plus, o dată pe săptămână, pielea uscată se „spală” cu tărâțe de grâu, iar pielea grasă se „spală” cu tărâțe de porumb.

– Mască pentru ten uscat și obosit: frunze de țelină tocate și mi­xate se amestecă cu o linguriță de miere și o lingură de ulei de măsline.

– Mască pentru ten gras: ron­dele de praz fiert, mixate, se amestecă cu 5-6 picături de tinctură de propolis și 1-2 lingurițe de iaurt sau kefir.

– Mască pentru ten sensibil: se amestecă o linguriță de miere, 4-5 picături de zeamă de lămâie, 2 lingu­rițe zeamil (făină de orez).

– Mască pentru orice tip de piele: frunze de salată (netezite cu o sticlă) se aplică pe față, gât și decolteu, după ce în prealabil se aplică un strat de miere.

– Mască pen­tru orice tip de piele (atunci când vremea este rece și vân­toasă). Un morcov ras se ames­tecă cu 5-6 pi­cături de ulei de măsline și 1 linguriță de miere.

– Mască pentru netezirea și redarea supleții pielii: un cartof mic se fierbe în coajă, se pisează și se amestecă cu puțin lapte călduț în care s-au dizolvat în prealabil granule de polen.

– Mască pentru tenul excesiv de gras: albuș bătut spumă și amestecat cu 3-4 picături de propolis.                                                                                                                                                                                                                                   

– Mască pentru tenul pătat (se aplică sub formă de cataplasme): se mixează flori proaspete de Gălbenele, Mușețel, Levănțică și se amestecă cu 1-2 lingurițe de miere. Se adaugă su­cul de la o legătură de pătrunjel.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian